-
Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z zarządzania..
Pomóżcie mi się zdecydować:
-czy warto iść na te studia?
-czy na dziennych jej dużo obowiązkowych zajęć (czy można je pogodzić ewentualnie z pracą), czy lepiej na zaoczne... ?
-jakie kryteria są brane pod uwagę przy rekrutacji? Licencjat robię z administracji na innej uczelni..
-są egzaminy wstępne prawda? Bardzo trudne?
Z góry dziękuję za pomoc :) -
elelele
>Madzia napisała:
>Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z
>zarządzania..
Madzia, nikt nie wie, jakie sa egzaminy wstępne, bo nasz rocznik jest pierwszym, który będzie przez to przechodził :) ale na pewno w maju a moze i wczesniej będą podane lektury do przeczytania na stronie rekrutacji z których potem będzie egzamin :D -
Anonim
>Madzia napisała:
>Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z
>zarządzania..
>
>Pomóżcie mi się zdecydować:
>-czy warto iść na te studia?
>-czy na dziennych jej dużo obowiązkowych zajęć (czy
>można je pogodzić ewentualnie z pracą), czy lepiej na
>zaoczne... ?
>-jakie kryteria są brane pod uwagę przy rekrutacji?
>Licencjat robię z administracji na innej uczelni..
>-są egzaminy wstępne prawda? Bardzo trudne?
>
>Z góry dziękuję za pomoc :)
jezeli chodzi o studia dzienne to raczej trudno bedzie pogodzic je z praca, gdyz zajecia bea sie odbywaly wcagu dnia.
egzaminy wstepne dtycza tylko studiow dziennych - i jest to pierwszy rocznik od dawna, ktory bedzie mial egzamin. wszystkie informacje dot egzaminu beda przedstawione na stroie wydzialowej kwiecien/maj.
jesli chodzi o zaoczne to nie ma znaczenia z czego masz licencjat.
-
No ale plan chyba można sobie jakoś dogodnie ułożyć?
I jeśli licencjat mam z administracji to będę musiała zaliczać jakieś różnice programowe??...
A co do egzaminu to myślicie, że będą podane jakieś pozycje książkowe do ogarnięcia? -
-
---==Evani==---
ja jestem na msm na zaocznych z zarządzania publicznego, o ile to tak można nazwać
szczerze odradzam! nie wiem jak jest na dziennych ale zaoczne to jakaś wolna amerykanka! w sobotę są zajęcia ogólne dla wszystkich specjalizacji, które są "od czapy"! a przedmioty specjalizacyjne są dosyć proste, choć np zarządzanie publiczne jest wykładane dosyć skomplikowanie :P
najgorsze są egzaminy! to prawdziwa loteria! może być tak że jesteś pewna piątki a dostajesz dwa :)
poczytaj trochę na forum msmuw.fora.pl -
O kurcze.. to już nie wiem..
A ile kosztują zaoczne?
Czyli nie polecasz? Lepiej administracje? -
Anonim
pierwszy raz sa otwierane dzienne msmy, wiec nie wiem jak bedzie ywgladac plan zajec.
jesli chodzi o roznice programowe to nie ma zadnych, na tym polega system bolonski. mozesz miec dyplom nawet z muzykologii; )
zaoczne zarzadzanie
1 rata 5200
2 raty 5400
8 rat 5600
infromacje nt rekrutacji na stronie http://www.wz.uw.edu.pl
z tego co wiem juz są :D
pozycje ksiazkowe niebawem poznamy wszyscy :D -
a na zaoczne egzaminów nie ma prawda??
I co sądzicie o specjalizacji BANKOWOŚĆ, UBEZPIECZENIA I RYNEK KAPITAŁOWY..czy wiedza czysto matematyczna jest potrzebna czy wszystkiego da się nauczyć:P
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne