Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Madzia

Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z zarządzania..

Pomóżcie mi się zdecydować:
    -czy warto iść na te studia?
    -czy na dziennych jej dużo obowiązkowych zajęć (czy można je pogodzić ewentualnie z pracą), czy lepiej na zaoczne... ?
    -jakie kryteria są brane pod uwagę przy rekrutacji? Licencjat robię z administracji na innej uczelni..
    -są egzaminy wstępne prawda? Bardzo trudne?

Z góry dziękuję za pomoc :)
  • elelele

>Madzia napisała:
    >Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z
    >zarządzania..

Madzia, nikt nie wie, jakie sa egzaminy wstępne, bo nasz rocznik jest pierwszym, który będzie przez to przechodził :) ale na pewno w maju a moze i wczesniej będą podane lektury do przeczytania na stronie rekrutacji z których potem będzie egzamin :D
  • Anonim

>Madzia napisała:
    >Mam pytanie do osób będących na studiach II stopnia z
    >zarządzania..
    >
    >Pomóżcie mi się zdecydować:
    >-czy warto iść na te studia?
    >-czy na dziennych jej dużo obowiązkowych zajęć (czy
    >można je pogodzić ewentualnie z pracą), czy lepiej na
    >zaoczne... ?
    >-jakie kryteria są brane pod uwagę przy rekrutacji?
    >Licencjat robię z administracji na innej uczelni..
    >-są egzaminy wstępne prawda? Bardzo trudne?
    >
    >Z góry dziękuję za pomoc :)

jezeli chodzi o studia dzienne to raczej trudno bedzie pogodzic je z praca, gdyz zajecia bea sie odbywaly wcagu dnia.
    egzaminy wstepne dtycza tylko studiow dziennych - i jest to pierwszy rocznik od dawna, ktory bedzie mial egzamin. wszystkie informacje dot egzaminu beda przedstawione na stroie wydzialowej kwiecien/maj.
    jesli chodzi o zaoczne to nie ma znaczenia z czego masz licencjat.

• Madzia

No ale plan chyba można sobie jakoś dogodnie ułożyć?
    I jeśli licencjat mam z administracji to będę musiała zaliczać jakieś różnice programowe??...
    A co do egzaminu to myślicie, że będą podane jakieś pozycje książkowe do ogarnięcia?
  • ---==Evani==---

ja jestem na msm na zaocznych z zarządzania publicznego, o ile to tak można nazwać
    szczerze odradzam! nie wiem jak jest na dziennych ale zaoczne to jakaś wolna amerykanka! w sobotę są zajęcia ogólne dla wszystkich specjalizacji, które są "od czapy"! a przedmioty specjalizacyjne są dosyć proste, choć np zarządzanie publiczne jest wykładane dosyć skomplikowanie :P
    najgorsze są egzaminy! to prawdziwa loteria! może być tak że jesteś pewna piątki a dostajesz dwa :)
    poczytaj trochę na forum msmuw.fora.pl
  • Madzia

O kurcze.. to już nie wiem..
    A ile kosztują zaoczne?
    Czyli nie polecasz? Lepiej administracje?
  • Anonim

pierwszy raz sa otwierane dzienne msmy, wiec nie wiem jak bedzie ywgladac plan zajec.

jesli chodzi o roznice programowe to nie ma zadnych, na tym polega system bolonski. mozesz miec dyplom nawet z muzykologii; )

zaoczne zarzadzanie
    1 rata 5200
    2 raty 5400
    8 rat 5600

infromacje nt rekrutacji na stronie http://www.wz.uw.edu.pl

z tego co wiem juz są :D

pozycje ksiazkowe niebawem poznamy wszyscy :D
  • Madzia

a na zaoczne egzaminów nie ma prawda??
    I co sądzicie o specjalizacji BANKOWOŚĆ, UBEZPIECZENIA I RYNEK KAPITAŁOWY..czy wiedza czysto matematyczna jest potrzebna czy wszystkiego da się nauczyć:P
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)