- 1
- 2
-
Piotr Długokęcki
Więc sprawa wygląda tak: nie zdałem egzaminu z informatyki (poprawki też nie zdałem). Ćwiczenia i pozostałe egzaminy mam pozaliczane. Więc co mam teraz zrobić żeby mnie nie wywalili? Jak się wykupuje warunek i na czym to polega? Z góry dzięki za pomoc -
Na 1 roku można mieć 1 warunek.
Jednym słowem nic sie nie dzieje, nie wylatujesz z uczelni. W przyszłym roku jak będziesz chciał podbić legitymacje będziesz musiał wpłacić 300 zl oraz powtarzać przedmiot.
Pozdrawiam
Ania :) -
pablo
-
Piotr Długokęcki
-
-
Antoniooo
piszesz podanie do kierownika studiow o wyznaczenie terminu egzaminu komisyjnego, zwykle wyznaczaja taki termin ,najlepiej jak kilka osob zlozy takie podanie wtedy na pewno wyznacza, aha i komis moga pisac tylko Ci co dostali zgode kierownika,czyli zlozyli podanie -
Mozna sie starać o komisa oczywiście, ale z tego co pamietam Gwiazda nie robil chyba komisa z tego w tamtym roku.
-
kolka
A z tego co ja pamietam, to do Gwiazdy się chodziło ustnie zaliczać i były banalne pytania :)
Więc to chyba do uzgodnienia z nim :) Nie należy sie poddawac.
Mnie się nie zdarzyło, żebym złożyła podanie, a komisa nie było :) Poza tym nie znam nikogo z warunku od Gwiazdy, a tzn że to nie jest wykłądowca "przywalający" warunki jak inni :)
-
Piotr Długokęcki
-
Mal.
-
Kasiula
czy można w ogóle starać się o komisa z ćwiczeń? czy możliwy jest tylko warunek? -
Madzia.
>Karolcia napisała:
>A z tego co ja pamietam, to do Gwiazdy się chodziło ustnie
>zaliczać i były banalne pytania :)
W tamtym roku na 1 ustnej poprawce zaliczyły TYLKO DZIEWCZYNY Z "DUŻYMI ARGUMENTAMI". Reszta bujała się z nastepnymi zaliczeniami albo od razu wzieli warunek( tak, znam osobę która ma u Gwiazdy warunek; p ale fakt - to nie jest miażdżaca stata)
Komisa można mieć ze wszystkiego - o ile uzyskasz zgodę. Jest kilka problemów - podanie możesz złozyć najpozniej na 7dni od daty wyników i możesz odnieść się do dwóch aspektów - albo do tego że elementy techniczne przeszkodzily Ci pisać, albo do wykładowcy, który zle ocenia i generalnie jest beznadziejny. Lepiej się przyczepić do tego, że np w sali było zimno, albo kolega kasłał niż do kompetencji wykładowcy, wiadomo.
Warunek bierzesz z przedmiotu - NIE u wykładowcy. Skladasz podanko o warunkowe zaliczenie cw/egz z przedmiotu, jak dostajesz zgodę to po roku zapisujesz się u usosmena na warunkowe cw. Nie musisz wybierać tego samego wykładowcy który Cię opieprzył. Zwykle się od niego ucieka. aczkolwiek np z egzaminem jest trudniej isc do kogoś innego; ) -
Kasiula
czyli na komisa z infy już za póżno? do kogo się pisze to podanie o komisa? do kierownika studiów? piszę podanie adresowane do niego i zanosze np do niego na dyżur? proszę o szybką odpowiedź, bo musiałabym to podanie zanieść jutro;) -
.
na dyzur jak ci zalezy na szybkiej odpowiedzi i masz jakis powod, ktory wolisz przedstawic osobiscie, a jak nie to skladasz to w tym nowym pokoju gdzie sie wszystkie podania sklada -
kolka
a ja powiem tyle: nigdy nie piszcie w podaniu o komisa powodu !!
Kilka komisów przeżyłam nie wpisując tego, natomiast raz wpisałam i oddając egzamin wykłądowca mi powiedzial (dodam, że to rachunek prawdopodobienstwa na 1 roku byl i dziecko nie wiedzialo, ze sie powodow w podani unie pisze )
- Może Pani już po wyniki nie przychodzić, po tym co Pani w podaniu napisała. Dziękuję - 2.
Znałam ocenę już przy wyjściu z sali. Później bujałam się z zaliczeniem do 3 roku, bo wykładowca mnie pamietal.
-
.
pan Sz....... taki msciwy:>?
ale z podawaniem powodu sie zgadzam, ja tez nigdy nie podawalem i jakos zyje...z tego co slyszalem najbardziej optymalnym powodem jest "z powodu niezaliczenia przedmiotu w terminie" aczkolwiek niejednokrotnie uslyszalem ze to nie jest powod:P ale przechodzi:> -
Piotr Długokęcki
Czyli na komisa z infy już za późno? Bo wyniki były od środy tydzień temu a dziś jest czwartek -
kolka
>. napisał
>pan Sz....... taki msciwy:>?
>ale z podawaniem powodu sie zgadzam, ja tez nigdy nie
>podawalem i jakos zyje...z tego co slyszalem najbardziej
>optymalnym powodem jest "z powodu niezaliczenia przedmiotu w
>terminie" aczkolwiek niejednokrotnie uslyszalem ze to nie
>jest powod:P ale przechodzi:>
Pan Sz... to wlasnie mi zaliczyl na 3 roku :D -
Romek Iz Wild & Crazy
Idź do Sokoła i nie pierdol...jak się nie uda z komisem to może się uda z darmowym warunkiem; ] -
.
czy pisał ktoś komisa z mikro u pani Hani B? czy to jest w ogóle możliwe? mam na myśli zaliczanie egzaminu nie ćwiczeń. -
Kasiula
>Piotr Długokęcki napisał
>Czyli na komisa z infy już za późno? Bo wyniki były od
>środy tydzień temu a dziś jest czwartek
złóż podanie w pon, sprobuj! nie wiem czy w pokoju podan mnie dobrze zrozumiano, ale jesli tak to wyszlo na to, ze mozna jeszcze zlozyc podanie o komisa z infy. ja to zrobilam wczoraj. jak będzie nas więcej to może wyznaczą termin :D
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne