-
Anonim
Hej, pytanie i prosba do osob ktore zakonczyly juz przygode z WZ-em:)
Czy jestescie w posiadaniu odpowiedzi na pytania przygotowane przez katedre marketingu (do obrony)? Pytania sa od kilku lat takie same, nic sie nie zmienilo.
1. Interdyscyplinarny charakter marketingu.
2. Marketing to sprzedaż – dlaczego ten pogląd jest mylny.
3. Kształtowanie się użyteczności marketingowych w firmie prowadzącej sprzedaż produktów za pomocą internetu.
4. Orientacja (koncepcja) marketingowa i produkcyjna – podobieństwa i różnice.
5. Zadowolenie (satysfakcja) i lojalność nabywców – podobieństwa i różnice
6. Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym.
7. Ośrodek zakupowy w firmie – uczestnicy i ich role. Omówić na przykładzie małego przedsiębiorstwa dokonującego zakupu sprzętu komputerowego.
8. Strategie marketingowe a strategie konkurowania
9. Zmiany w marketingu strategicznym i operacyjnym we współczesnej gospodarce.
10. Operacyjny plan marketingowy a plan strategiczny firmy – podobieństwa i różnice.
11. Segmentacja rynku a marketing zindywidualizowany.
12. Marketing mix- istota, części składowe i zależności.
13. Baza danych i indywidualizacja oferty rynkowej (produktu, dystrybucji, promocji i ceny).
14. Produkt jako instrument oddziaływania na rynek.
15. Determinanty silnej marki.
16. Determinanty decyzji cenowych firmy.
17. Przedstaw działania promocyjne – jakie może prowadzić księgarnia działająca w małym powiatowym mieście.
18. Implikacje marketingowe dla producentów wynikające ze zmian w handlu w Polsce po roku 1989.
19. Marketing to dział marketingu - dlaczego ten pogląd jest błędny.
20. Sposoby organizacji działu marketingu
21. Marketing przedsiębiorstw komercyjnych i organizacji niedochodowych – podobieństwa i różnice.
22. Specyfika działań marketingowych na rynkach zagranicznych.
23. Marketingowa specyfika usług.
24. Cechy charakterystyczne marketingu na rynkach instytucjonalnych
25. System informacji marketingowej jako podstawa decyzji menedżera marketingu.
26. Zastosowanie badań jakościowych w marketingu.
27. Ocena pozycji rynkowej przedsiębiorstwa.
Bede wdzieczny za wszelka pomoc :)
moj e-mail: torns@wp.pl
Pozdrawiam. -
Anonim
-
Anonim
-
Iza
-
-
Romek Iz Wild & Crazy
myślę że Kotler i trochę materiałów z wykładów specjalizacyjnych powinno załatwić sprawę... -
// Aga \\
a gdzie mozna dostac pytania z innych specjalizacji np fin i rachunkowosc? -
Ania/Korzon
Mam prośbę.. Czy ktoś byłby tak miły i pomógł mi w udzieleniu odpowiedzi na pyt. 3 i 6..?
3.Kształtowanie się użyteczności marketingowych w firmie prowadzącej sprzedaż produktów za pomocą Internetu. <- czy chodzi tu o użyteczność formy, miejsca, czasu i posiadania, czy w ogóle o coś innego?
6.Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym. <- za bardzo nie wiem co to są te funkcje marketingowe.. chodzi tu o proces decyzyjny..?
pomóżcie plis...:) -
Anonim
z ciekawosci, co kupujecie dla promotora/ki i komisji? kwiaty + jakies slodkosci (np czekoladki)?:)
moze na cos razem sie zrzucimy? -
karolina.
Najlepiej byłoby się złożyć!:) a jak jest z wynikami? Dowiadujemy się pojedynczo od razu po, czy jakoś grupowo? -
MM
również była bym wdzięczna za pytania z opracowaniem
marta_migala@wp.pl -
Paszq
słuchajcie, czy te pytania dotyczą wszystkich, którzy studiują marketing, czy tylko tych, co pisza pracę z tej specjalnoścoi? ja np. napisałem mgr z integracji europejskiej i promotorka mówiła, że poza 2 pytaniami do pracy trzecie jest z rozdziału o unii i nic poza tym.
wiecie, jak to wygląda w praktyce? -
MM
moj promotor powiedzial ze jedno pytanie jest dot. pracy a drugie z listy tych pytan marketingowych. i tyle. -
Ania/Korzon
Wracając do tematu kwiatów itp to kupujecie tylko dla promotora czy dla całej komisji..?
bo słyszałam dwie wersje i nie wiem jak się zachować;)
a i zapadły jakieś decyzje co do wspólnego zakupu czy każdy załatwia to indywidualnie?:) -
3 PTS KILLA
to mozna wspolnie ? przeciez ktos kto bedzie pierwszy sie bronil to nie bedzie czekal do konca na wszystkich zeby dac kwiata.... -
Anonim
oki ja pisze sie na wspolne kwiaty, dajcie znac jak Wy, zbierzemy sie, wyznaczymy kogos kto kupi i gites:) -
3 PTS KILLA
to jak jest taka opcja to tez moge dołożyć sie do wspolnego prezentu :) -
PADI
Tak zapytam nieśmiało, czy ktoś w końcu jakimś cudem wszedł w posiadanie jakiegoś opracowania wyżej podanych pytań? :) Jeśli tak, to poprosiłbym serdecznie na michalthegreat@o2.pl . Z góry wielkie dzięki :) -
Anonim
-
eR
hey. czy ktos jeszcze posiada opracowane pytania i moze chcialby sie wymienic?; ) -
Funky Freddy
co to są funkcje marketingowe z pytania 6? ogarnia ktoś?
(Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym.)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne