Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej, pytanie i prosba do osob ktore zakonczyly juz przygode z WZ-em:)

Czy jestescie w posiadaniu odpowiedzi na pytania przygotowane przez katedre marketingu (do obrony)? Pytania sa od kilku lat takie same, nic sie nie zmienilo.

1. Interdyscyplinarny charakter marketingu.
    2. Marketing to sprzedaż – dlaczego ten pogląd jest mylny.
    3. Kształtowanie się użyteczności marketingowych w firmie prowadzącej sprzedaż produktów za pomocą internetu.
    4. Orientacja (koncepcja) marketingowa i produkcyjna – podobieństwa i różnice.
    5. Zadowolenie (satysfakcja) i lojalność nabywców – podobieństwa i różnice
    6. Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym.
    7. Ośrodek zakupowy w firmie – uczestnicy i ich role. Omówić na przykładzie małego przedsiębiorstwa dokonującego zakupu sprzętu komputerowego.
    8. Strategie marketingowe a strategie konkurowania
    9. Zmiany w marketingu strategicznym i operacyjnym we współczesnej gospodarce.
    10. Operacyjny plan marketingowy a plan strategiczny firmy – podobieństwa i różnice.
    11. Segmentacja rynku a marketing zindywidualizowany.
    12. Marketing mix- istota, części składowe i zależności.
    13. Baza danych i indywidualizacja oferty rynkowej (produktu, dystrybucji, promocji i ceny).
    14. Produkt jako instrument oddziaływania na rynek.
    15. Determinanty silnej marki.
    16. Determinanty decyzji cenowych firmy.
    17. Przedstaw działania promocyjne – jakie może prowadzić księgarnia działająca w małym powiatowym mieście.
    18. Implikacje marketingowe dla producentów wynikające ze zmian w handlu w Polsce po roku 1989.
    19. Marketing to dział marketingu - dlaczego ten pogląd jest błędny.
    20. Sposoby organizacji działu marketingu
    21. Marketing przedsiębiorstw komercyjnych i organizacji niedochodowych – podobieństwa i różnice.
    22. Specyfika działań marketingowych na rynkach zagranicznych.
    23. Marketingowa specyfika usług.
    24. Cechy charakterystyczne marketingu na rynkach instytucjonalnych
    25. System informacji marketingowej jako podstawa decyzji menedżera marketingu.
    26. Zastosowanie badań jakościowych w marketingu.
    27. Ocena pozycji rynkowej przedsiębiorstwa.

Bede wdzieczny za wszelka pomoc :)
    moj e-mail: torns@wp.pl

Pozdrawiam.
  • Anonim

i tak sie nie obronisz. nie wysylajcie mu pytan!!
  • Anonim

kretyn :)
  • Iza

proponuje wzzarzadzanie@wp.pl
  • Romek Iz Wild & Crazy

myślę że Kotler i trochę materiałów z wykładów specjalizacyjnych powinno załatwić sprawę...
  • // Aga \\

a gdzie mozna dostac pytania z innych specjalizacji np fin i rachunkowosc?
  • Ania/Korzon

Mam prośbę.. Czy ktoś byłby tak miły i pomógł mi w udzieleniu odpowiedzi na pyt. 3 i 6..?

3.Kształtowanie się użyteczności marketingowych w firmie prowadzącej sprzedaż produktów za pomocą Internetu. <- czy chodzi tu o użyteczność formy, miejsca, czasu i posiadania, czy w ogóle o coś innego?

6.Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym. <- za bardzo nie wiem co to są te funkcje marketingowe.. chodzi tu o proces decyzyjny..?

pomóżcie plis...:)
  • Anonim

z ciekawosci, co kupujecie dla promotora/ki i komisji? kwiaty + jakies slodkosci (np czekoladki)?:)

moze na cos razem sie zrzucimy?
  • karolina.

Najlepiej byłoby się złożyć!:) a jak jest z wynikami? Dowiadujemy się pojedynczo od razu po, czy jakoś grupowo?
  • MM

również była bym wdzięczna za pytania z opracowaniem
    marta_migala@wp.pl
  • Paszq

słuchajcie, czy te pytania dotyczą wszystkich, którzy studiują marketing, czy tylko tych, co pisza pracę z tej specjalnoścoi? ja np. napisałem mgr z integracji europejskiej i promotorka mówiła, że poza 2 pytaniami do pracy trzecie jest z rozdziału o unii i nic poza tym.
    wiecie, jak to wygląda w praktyce?
  • MM

moj promotor powiedzial ze jedno pytanie jest dot. pracy a drugie z listy tych pytan marketingowych. i tyle.
  • Ania/Korzon

Wracając do tematu kwiatów itp to kupujecie tylko dla promotora czy dla całej komisji..?
    bo słyszałam dwie wersje i nie wiem jak się zachować;)

a i zapadły jakieś decyzje co do wspólnego zakupu czy każdy załatwia to indywidualnie?:)
  • 3 PTS KILLA

to mozna wspolnie ? przeciez ktos kto bedzie pierwszy sie bronil to nie bedzie czekal do konca na wszystkich zeby dac kwiata....
  • Anonim

oki ja pisze sie na wspolne kwiaty, dajcie znac jak Wy, zbierzemy sie, wyznaczymy kogos kto kupi i gites:)
  • 3 PTS KILLA

to jak jest taka opcja to tez moge dołożyć sie do wspolnego prezentu :)
  • PADI

Tak zapytam nieśmiało, czy ktoś w końcu jakimś cudem wszedł w posiadanie jakiegoś opracowania wyżej podanych pytań? :) Jeśli tak, to poprosiłbym serdecznie na michalthegreat@o2.pl . Z góry wielkie dzięki :)
  • Anonim

http://www.przeklej.pl/plik/pytania...

moje opracowania ale opisane bardzo pobieznie
  • eR

hey. czy ktos jeszcze posiada opracowane pytania i moze chcialby sie wymienic?; )
  • Funky Freddy

co to są funkcje marketingowe z pytania 6? ogarnia ktoś?
    (Funkcje marketingowe realizowane przez konsumenta w przypadku zakupu produktu w hipermarkecie i w sklepie internetowym.)
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)