-
W związku z mnóstwem pytań zadawanych przez Was odnośnie stypendium naukowego pozwolę sobie jeszcze raz w skrócie odpowiedzieć na nie tutaj :)
Student powinien ubiegać się o stypendium za wyniki w nauce, jeśli spełni łącznie następujące warunki:
1) jest studentem, który ma zaliczony przynajmniej pierwszy rok studiów - nie dotyczy studenta rozpoczynającego studia drugiego stopnia,
2) uzyskał zaliczenia ze wszystkich przedmiotów obowiązujących w programie studiów w poprzednim roku akademickim i uzyskał zaliczenie na kolejny rok studiów,
3) uzyskał w poprzednim roku akademickim średnią ocen nie niższą niż 4.2
Kolejne istotne kwestie :
1) Do średniej ocen wlicza się wszystkie oceny uzyskane przez studenta z przedmiotów objętych planem studiów i programem nauczania w poprzednim roku akademickim z uwzględnieniem także ocen niedostatecznych!!
2) Komisja Stypendialna ustala ile w danym roku akademickim będzie stopni wysokości stypendium za wyniki w nauce, zależnych od wysokości średniej ( co roku mogą być inne kwoty )
3) Wnioski do pobrania na stronie http://samorzad.uw.edu.pl/do-pobran... ( Regulamin świadczeń pomocy materialnej - strona 33 )
4) Termin składania wniosków do 31.07.2010 (wnioski składane są do dziekanatu wg. rodzaju studiów )
5) Jeśli ktoś nie zaliczył jakiegoś przedmiotu i poprawi go we wrześniu będzie miał mozliwosc uzyskania stypendium jeśli średnia ocen będzie nie niższą niż 4.2.
6) Kwoty bedą podane w pażdzierniku, a stypendia wypłacane prawdopodobnie w grudniu z wyrównaniem za wcześniejsze miesiące.
Mam nadzieje ze wszystko w miarę wyjaśniłam :)
W razie czego pisać:)
Serdecznie pozdrawiam
Ania -
Krzycho
-
Tortilla
-
Anonim
Czy seminarium liczy się do średniej?
I czy jeśli w tym roku zrobiłam więcej monografów niż jest w planie to czy wszystkie się liczą czy tylko 4? -
-
Carla
podania już można składać, ja to wczoraj zrobiłam, na stronie jest, że od 10 lipca, ale już przyjmują,
seminarium liczy się do średniej,
wszystkie monografy się liczą, jeśli ktoś zrobił 5, to wszystkie 5 się liczy,
wczoraj byłam w dziekanacie, więc informacje sprawdzone, -
Michał
za wniosek o przyznanie stypendium uznaje się tylko wniosek (załącznik nr 6) tzn str 33 bez innych dokumentów? Jak jest z ćwiczeniami z msg (4 rok) - w usosie liczą się do średniej a przy składaniu wniosku? -
~~KK~~
"Studenci I roku II stopnia w roku akademickim 2010/2011 kontynuujący naukę na więcej niż jednym kierunku mogą ubiegać się o stypendium wyłącznie na jednym kierunku!" chodzi o kontynuacje na więcej niż jednym kierunku studiów II stopnia czy ogólnie? tzn. jesli studiuje na Fir-ze (I stopnia) i rozpoczne zarządzanie II stopnia to tylko z jednego kierunku mogę pobierac stypendium? -
..::Gosieńka::..
Ćwiczenia z MSG się nie liczą do średniej, bo ten przedmiot kończy się egzaminem, a tylko ocena z egzaminu liczy się do średniej.
A stypendium naukowe możesz pobierać tylko i wyłącznie na jednym kierunku, po prostu oblicz sobie, na którym będziesz miał wyższą średnią i tam składaj; ) - to jest jak z socjalnym, studiując na kilku kierunkach dostajesz jedno socjalne, a nie na każdy kierunek. -
hans klus
A mam pytanie, czy jeżeli zaliczyłem warunek w tym roku to ocena z niego też mi się wlicza do średniej ? -
Yxunomei
Zdaje się, ze z warunkiem nie możesz składać podania o stypendium, ale upewnij się w dziekanacie. -
Anonim
bierze sie pod uwage oceny zaokraglane do jednosci czy polowki sie licza? -
>Yxunomei napisała:
>Zdaje się, ze z warunkiem nie możesz składać podania o
>stypendium, ale upewnij się w dziekanacie.
możesz jeśli masz średnią co najmniej 4,2 :)
>[Asiula] napisała:
>bierze sie pod uwage oceny zaokraglane do jednosci czy
>polowki sie licza?
do części setnych sie zaokrągla
-
PADI
>Motylek napisała:
>możesz jeśli masz średnią co najmniej 4,2 :)
A nie przypadkiem 4,0 w tym roku? -
>PADI napisał
>>Motylek napisała:
>
>>możesz jeśli masz średnią co najmniej 4,2 :)
>
>
>A nie przypadkiem 4,0 w tym roku?
nie Padi :P -
Jedno krótkie sprostowanie:
Wniosek o stypendium naukowe należy składać w BIURZE PODAWCZYM WZ UW pokój nr: 223 II piętro budynek C lub można włożyć również do skrzynki podań, która znajduje się na parterze w budynku C do 20.09.2010 r.
Z góry przepraszam za pomyłke:)
pozdrawiam serdecznie
-
*Ivi=)
Aniu a orientujesz się w jakich godzinach i w jakich dniach biuro podawcze w wakacje pracuje? -
K8
-
>*Ivi=) napisała:
>Aniu a orientujesz się w jakich godzinach i w jakich dniach
>biuro podawcze w wakacje pracuje?
od poniedziałkiu do czwartku w godzinach 10 - 14
>K8 napisała:
>składamy tylko wniosek ze str 33, nic wiecej?
nic wiecej :) -
Płaz kochany :)
A średnią muszą nam Panie w dziekanacie wyliczyć wcześniej czy samemu się liczy?
A jeśli Panie muszą wyliczyć to skąd wziąć wniosek, bo na stronie WZetowej go nie ma :(
Dzięki! -
Krzycho
ato nie ten pokoj ze pracuja tam w poniedzialki srody i piatki do 15? bo w dziekanacie nie przyjmują, znaczy nie przyjmowali nie wiem jak teraz, ja zanioslem do tego drugiego pokoju na samym koncu korytarza.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne