-
Komisja Stypendialna WZ UW
Studenci pierwszego roku studiów w roku akademickim 2010/2011 składają podania o przyznanie miejsca w Domu Studenta w ciągu 7 dni od złożenia dokumentów, wymaganych w czasie rekrutacji.
Dokumenty należy składać w pokoju C223 w godzinach pracy Sekcji Spraw Socjalnych.
Student w swoim podaniu wskazuje preferowany Dom Studenta, w którym chciałby otrzymać miejsce, wybierając jeden spośród Domów Studenta (Ds. 1, Ds. 4, DS. 5 i DS. 6)
Lista dokumentów, jakie powinny składać się na podanie:
• wniosek o akademik, załącznik nr: 3 z Regulaminu ustalania wysokości, przyznawania i wypłacania świadczeń pomocy materialnej dla studentów Uniwersytetu Warszawskiego http://www.bss.uw.edu.pl/aktualnosc...
• zaświadczenia z urzędu skarbowego o dochodach za zeszły rok
• zameldowanie
• zaświadczenie właściwego organu gminy o wielkości gospodarstwa rolnego wyrażonej w hektarach przeliczeniowych ogólnej powierzchni
• jeżeli posiada się uczące się rodzeństwo, to należy przestawić zaświadczenie z miejsca pobierania przez nie nauki
• dokument uprawdopodobniający odległość miejsca stałego zameldowania od Warszawy (np. bilet PKS lub PKP)
• oświadczenie o dochodach nieopodatkowanych lub o ich braku
• Załączniki Nr 11 i 12 do Regulaminu
• inne dokumenty, których przedstawienie może wpłynąć na dochód na osobę w rodzinię, wyliczone w Załączniku Nr 1 do Regulaminu ustalania wysokości, przyznawania i wypłacania świadczeń pomocy materialnej dla studentów Uniwersytetu Warszawskiego
Pierwszeństwo w uzyskaniu zakwaterowania w Domu Studenckim przysługuje studentowi, któremu codzienny dojazd do uczelni uniemożliwiałby lub w znacznym stopniu utrudniał studiowanie i który znajduje się w trudnej sytuacji materialnej.
Kwaterowanie w akademikach zaczyna się 27.09.2010 r. i trwa do 07.10.2010 r.
Po tym terminie, gdy student nie zgłosi się do akademika, traci miejsce i ponosi koszty
wg obowiązującego Regulaminu UW. Studenci, którzy chcą zrezygnować z miejsca proszeni są o wcześniejsze powiadomienie/ listowne lub telefoniczne/
Teresa Redman
tel. 22 553 41 84
e-mail redman@mail.wz.uw.edu.pl
-
..:K:..
mam nadzieje ze moze ktoś z Was mieszka lub mieszkał w ds5i:) jakie warunki?wasze opinie....? -
Puzdra
Witam. Czy ktoś może orientuje się kiedy dostaniemy informacje, czy dostaliśmy miejsce w akademiku? Kiedy rozmawiałam z panią z biura do spraw socjalnych, mówiła, że powinno być już coś wiadomo ok 10 sierpnia. A póki co, żadnej wiadomości nie dostałam. -
green n' orange
Ja dostałem informację pocztą w poniedziałek (notabene wysłana 4 sierpnia). Kto zamieni miejsce w DS 6 za moje miejsce w DS 5? Kontakt na priv albo apm777@tlen.pl -
-
green n' orange
Szukam chętnych na zamianę mojego miejsca w DS 5 na DS 6. apm777@tlen.pl -
green n' orange
>green n' orange napisał
>Szukam chętnych na zamianę mojego miejsca w DS 5 na DS 6.
>apm777@tlen.pl
Wciąż aktualne... -
Asiaaa
-
mmm
-
koyuki
Co się powinno mieć przy kwaterowaniu do akademika? Dowód osobisty wystarczy? I co z opłatami? Płacę na miejscu przy meldowaniu czy np. przelewem? I kiedy? -
>koyuki napisała:
>Co się powinno mieć przy kwaterowaniu do akademika? Dowód
>osobisty wystarczy? I co z opłatami? Płacę na miejscu
>przy meldowaniu czy np. przelewem? I kiedy?
dowód wystarczy
Płacisz przy zameldowaniu za 1 miesiąc, ale radze jeszcze sie upewnić w akademiku bo może coś sie zmieniło
pozdrawiam
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne