Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MM

Witam

Jestem zainteresowany podjęciem studiów na WZ i mam pytanie o progi punktowe z zeszłego roku (szczegolnie na FiR) oraz jak odbywaja sie studia wieczorowe? tzn od pn do pt ale w jakich godzinach dokladnie :)
  • (: MoNiA

Możesz sobie plan na stronie uczelni sprawdzić zajęcia są pon śr i pt w II semestrze akurat mam pon 12-16 jak jest wyklad raz na 2tyg to 8-16 śr 8-12 i pt 8-15, dodatkowo wybierasz sobie lektorat w dowolny dzień; )
  • Marcin

Witam!
    Mam pytanie rok temu były w rekrutacji brane pod uwagę tylko matury podstawowe w tym roku są też uwzględniane rozszerzone. Stąd moje pytanie o ile obniży się szacunkowo próg na Zarządzanie w stosunku do zeszłorocznego 86. Piszcie również na podstawie innych kierunków w których zmieniły się zasady rekrutacji i jak to wpłynęło na kształtowanie się progów punktowych?
  • Ania

Cześć!
    Mam takie pytanie, może byc trudno na nie odpowiedzieć, więc nie obrażę się, jesli nikt nie odpowie:
    jeśli mam..
    94% z mat pod (roz słabo mi poszla, ok 50%)
    84% z ang roz
    50-80% z pol pod
    zdaje jeszcze niem pod i geo roz, ale to za kilka dni
    Czy z tymi wynikami mam jakies szanse na studia ekonomiczne.. fir, zarzadzanie?
  • Anonim

nie
  • Ania

dzieki za szczerość... :)
  • Anonim

wiem
  • Zielony

Witam,
    czy mam szanse dostać się na FiR dziennie lub zaocznie z poniższymi wynikami z matury:
    mat podst 80%
    pol rozsz 80%
    ang podst 62%
    biol podst 70%?
    Pozdrawiam
  • Motylek

na zaoczne bez problemu, ale jesli chodzi o dziennie to bedzie zależało od tego jak innym poszła matura co roku są inne progi u nas :)
  • MM

Powiem wam tak że rozmawiajac na dniu otwartym uslyszalem ze rok temu trzeba bylo miec 90 pkt ... kolega wczesniej wspomnial o 82...

Jesli chcemy liczyc przewidywane progi to sadze ze powinnismy pomnozyc zeszloroczne progi x 0.8 i na tym jak sie opierac.
    Stawiam na okolo 72/100 w tym roku.
    To jak osoby napisaly mature to inna juz sprawa...
  • Ania

Hmm.. słyszałam, ze matura (mat) w porównaniu z tą z poprzedniego roku wypadnie słabiej. No i ogólnie jest mniej maturzystów w tym roku, o kilkanaście tysięcy, to też może mieć wpływ na progi, czyż nie?.
    Twoje wyliczenia mnie satysfakcjonują... mało, byłabym zachwycona!

Miałam sporo problemów z matmą - dostałam zatrucia zoładkowego wieczorem przed matmą, cała noc nie spałam i jeszcze rano mnie "złapało" na chwile przed mat pp.. potem zadziałała adrenalina, ale do pr juz nie dotrwałam, zasnęłam i ledwie zdązyłam na 14:) A potem okazało się, że jest 5 zad z "wykaż/udowodnij"... trochę jak z przedmaturalnego koszmaru
    Planowałam SGH, ale z takim wynikiem z mat pr nie mam szans. A teraz może sie okazać, że na UW też sie nie dostanę.
    Mam jeszcze niemiecki pp napisany na 94% i w piatek geografie, ale jej chyba na wiecej niz 70 nie wyciagne.
  • MaxXx

Czy jest mniej maturzystów to na nic nie wpływa bo w zeszłym roku i tak było o ile dobrze pamiętam 10 osób na miejsce, ale glowy sobie uciąć nie dam. I tak z całej Polski ludzie przyjeżdżają.

Z wynikami ~90% powinniście się podostawać
  • MM

ja mam z matmy pp 82%, z angielskiego pp 100% a z polaka pp to moze z 50 :D
  • aa aaa

>MaxXx napisał
    >Czy jest mniej maturzystów to na nic nie wpływa bo w
    >zeszłym roku i tak było o ile dobrze pamiętam 10 osób na
    >miejsce, ale glowy sobie uciąć nie dam. I tak z całej
    >Polski ludzie przyjeżdżają.

Dokładnie. Ilość osób zdających w całym kraju matury podstawowe ma tu takie znaczenie dla rekrutacji na jeden wydział jak ... .

Kiedyś brali pod uwagę tylko matury rozszerzone, więc nie konkurowało się potencjalnie ze wszystkimi zdającymi maturę, tylko ze znacznie mniejszą ilością ludzi za to takich którzy mieli pozdawane rozszerzone matury po 80-90 procent,

teraz nie wiem dlaczego biorą pod uwagę matury podstawowe w tym z polskiego, co na studia ekonomiczne jest nieporozumieniem.

I ciekawy jestem skąd tegoroczni maturzyści znają wyniki ? My ich nie znaliśmy do końca czerwca
    i są kompletnie nieprzewidywalne. Lektura odpowiedzi do matur np. w GW daje wynik jedynie +- 20%, więc szkoda czasu.
    Myślisz, że zawaliłeś matematykę dostajesz +20% niż myślisz,
    Kombinujesz, że na angielskim zwaliłeś tylko dwa zamknięte pytania, to dostaniesz 90%, dadzą 80%.
    A z polskiego to już ogóle loteria, tacy co mieli przez całe liceum dopuszczający nagle dostają 90% a ci co mieli db, bdb mają 65%.

• Ania

masz racje.. pol to loteria: myslisz, ze wszystko ok, a tu sie okazuje,za masz blad rzeczowy>cały akapit odpada (mi tak ostatnio odpadło 9pkt! na szczescie nie na maturze, potem juz bylam ostrozniejsza)

wszystko sie okaze przy rekrutacji, i tak warto zlozyc, po co potem sobie pluc w brode? chyba, ze komus w ogole daleko do progu...
  • M&M

mam pytanie dotyczące panu zajęć na kierunku zarządzanie- zajęcia na studiach stacjonarnych maja miejsce mniej więcej w jakich godzinach- godziny poranne, popołudniowe? z góry dzięki za odpowiedź, pzdr
  • Motylek

Roznie to bywa. Plan jednak bedzie podobny co do tego roku :)
    http://www.wz.uw.edu.pl/studia,plan... ( pierwszy link od górej )
  • M&M

a jak z matematyka? bardzo zaawansowana czy podstawy
  • The Predator

Cześć, studiuję na politechnice (2 rok) i chciałbym od przyszłego roku zacząć studia na wydziale zarządzania uw (kier. zarządzanie) i mam kilka pytań:

1. jakie są szanse, że się dostanę - zdawałem maturę typowo pod politechnikę (pol. podst. 73%, ang. podst. 93%, mat. rozsz. 100% i fiz. rozsz 88%) wystarczy na zarządzanie?

2. Na politechnice mam sztywny plan zajęć i ciężko mi będzie cokolwiek poprzesuwać - czy istnieje możliwość takiego ustalenia planu zajęć na uw, że cwiczenia i lektoraty będe miał np. o 17.00??

3. Czy mogę przepisać sobie np. wf lub matematykę, czyli przedmioty które zaliczyłem na politechnice?
  • Ylaa

>The Predator napisał
    >Cześć, studiuję na politechnice (2 rok) i chciałbym od
    >przyszłego roku zacząć studia na wydziale zarządzania uw
    >(kier. zarządzanie) i mam kilka pytań:
    >
    >1. jakie są szanse, że się dostanę - zdawałem maturę
    >typowo pod politechnikę (pol. podst. 73%, ang. podst. 93%,
    >mat. rozsz. 100% i fiz. rozsz 88%) wystarczy na
    >zarządzanie?
    >
    >2. Na politechnice mam sztywny plan zajęć i ciężko mi
    >będzie cokolwiek poprzesuwać - czy istnieje możliwość
    >takiego ustalenia planu zajęć na uw, że cwiczenia i
    >lektoraty będe miał np. o 17.00??
    >
    >3. Czy mogę przepisać sobie np. wf lub matematykę, czyli
    >przedmioty które zaliczyłem na politechnice?

1. nei mam pojęcia jakie są teraz wymagania. Ale one ostatnio dość częśto się zmieniają, więc nie wiem czy jest jakiś punkt odniesienia. Jednak wydaje mi się, że masz duże szanse (ale nich ktoś jeszcze się wypowie)
    2. Godzinę lektoratów wybierasz sobie sam. A co do ćwiczeń, będzie ciężko. Wystaczy, że zerkniesz na plan zarządzania. Jednak zawsze można pogadać z prowadzącymi.
    3. Wydaje mi się, że wf bedziesz mógł przepisać. Ale na reszte przedmiotów nie licz. Zakres jaki obejmuje WZ jest zupełnie inny niż polibudy...
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)