-
PREZES™
Ponieważ jutro jest egzamin, to chciałbym się dowiedzieć co tam trzeba na niego powtórzyć...? Nie chodziłem na zajęcia w tym roku i nie za bardzo się orientuję... :(
Może macie jakieś przykładowe egzaminy...?
I kto z Was w ogóle jutro to pisze?
------------------------------ -----
Znalazłem tylko to w USOSie...:
------------------------------ ------------------------------ ---------------------------
EGZAMIN PISEMNY
1. Słuchanie (rozumienie ze słuchu/ rozumienie tekstu mówionego):
JEDEN dłuższy tekst autentyczny lub zbliżony do autentycznego, wypowiadany wyraźnie, odgrywany dwukrotnie: wykład popularno-naukowy
Format testu: 10 pytań w formie wyboru wielokrotnego (opcje a, b, c).
2. Czytanie (rozumienie tekstu pisanego)
JEDEN tekst autentyczny lub adaptowany: artykuł prasowy
Format testu: 10 pytań w formie wyboru wielokrotnego (opcje a, b, c).
3. Formy i struktury gramatyczne w komunikacji
3.1. Znajomość struktur gramatycznych
Format testu:
1) zadania zamknięte w formie wyboru wielokrotnego na poziomie pojedynczych zdań - rozpoznawanie błędów
2) zadania zamknięte w formie wyboru wielokrotnego na poziomie tekstu ciągłego - rozpoznawanie struktur
3) zadania otwarte w formie wypełniania luk na poziomie tekstu ciągłego - produkowanie struktur i elementów leksykalnych
Zakres materiału gramatycznego: zgodnie z wymaganiami programowymi
3.2. Funkcjonalne użycie języka
Format testu:
1) zadania zamknięte w formacie wyboru wielokrotnego - wybór najbardziej stosownej formy
2) zadania otwarte w formacie krótkiej odpowiedzi (zwrot lub część zdania) na poziomie pojedynczych zdań opisujących sytuacje
4. Pisanie
Format testu: napisać jeden krótki tekst: wypracowanie na podstawie tekstu do czytania
np. rola Internetu w dzisiejszym świecie, itp
EGZAMIN USTNY
Format: bezpośredni, interaktywny, według jednolitego modelu
i) Rozgrzewka- krótka rozmowa wstępna (2 min.): pytania o personalia, wiek, typ studiów, pogodę, itp.
ii) Rozmowa na podstawie krótkiego tekstu prasowego
iii) Rozmowa z egzaminatorem na tematy zwiazane z zainteresowaniami studenta i życiem codziennym. -
martyna
egzaminy z poprzednich lat można kupić każdy za 3zł w szkole jęz obcych w sekretaricie (tam na kampusie głównym) -
asia
-
PREZES™
-
-
fartek
oo, dobrze ze tu zajrzalem bo bylem przekonany, ze egzamin jest za tydzien :P -
johnson
-
PREZES™
to jeszcze jedno... bo usos padł... gdzie jest dokładnie jutro ten egzamin...? jak tam do cholery trafić? adres jakiś? :D -
Iza
-
fartek
>johnson napisał
>A wiesz, że najpierw trzeba się na niego zapisać w
>USOSie??? :)
wiem, wiem. zapisalem sie.
Egzamin jest (przynajmniej ten, na który ja się zapisałem) w PWSBiA na ulicy Bobrowieckiej 9. Mój jest w sali A301. -
kalah
to można sprawdzić na rejestracji żetonowej jak ktoś jeszcze nie ogarnął. Ja tak samo jak Fartek :) -
Boodzik
-
~~KK~~
-
~Asia~
gdzie miały być wyniki? dla wszystkich grup mają być w tym samym miejscu? -
Mazi
-
adas
jak moga byc w USOSie jak ocena jest łączna z pisemnego i ustnego? z tego co ja kojarze to miały być gdzieś na stronach instytutu anglistyki -
Kuba B
z grona UW:
> zegler
0 11/06/2009 14:41
Z pisemnego angielskiego B2 wyniki będą najpierw na stronie Anglistyki UW. Cytuj Odpowiedz
> ania 111
wczoraj 12:52
Listy z wynikami mają pojawic sie na stronie internetowej SZJO, a w usosie wydaje mi sie ze ocena powinna pojawić sie po egzaminach ustnych jako ostateczna ocena z egzaminu językowego.
>ania 111
wczoraj 13:17
Tzn. wyniki będą( przynajmniej z angielskiego) w środę na stronie SZJO i jak ktos dostanie> 96 pkt jest dopuszczony do ustnego. Potem po ustnym komisja mówi takiemu delikwentowi jaką otrzymuje ocene ostateczną tzn. sumując egz pisemny i ustny i po jakimś czasie ta ocena pojawia się w usosie. -
Agusia <3
W mojej grupie przed egzaminem podano info, że wyniki będą na stronie UW -> dla studentów -> Certyfikat Językowy Uniwersytetu Warszawskiego.
O dacie nic nie mówili...
Sami jeszcze pewnie nie wiedzą;)
-
Anonim
-
fartek
Mam pytanie: Czy uzyskanie pozytywnej oceny z egzaminu zwalnia mnie z konieczności zaliczenia lektoratu? Wynik z egzaminu jest 17 a ja 18 mam zaliczenie... Pisałem do prowadzącej lektorat ale nie dostałem odpowiedzi.
Będę wdzięczny za jakieś info. -
Jacek
Macie jakieś info na temat wyników egzaminu?? Bo znalazłem rosyjski i niemiecki, o angielskim zapomnieli, a podobno wyniki miały być dzisiaj :(