WZ UW MSM II rok 2011/2012 [968]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • PREZES™

Ponieważ jutro jest egzamin, to chciałbym się dowiedzieć co tam trzeba na niego powtórzyć...? Nie chodziłem na zajęcia w tym roku i nie za bardzo się orientuję... :(

Może macie jakieś przykładowe egzaminy...?

I kto z Was w ogóle jutro to pisze?

------------------------------ -----
    Znalazłem tylko to w USOSie...:
    ------------------------------ ------------------------------ ---------------------------

EGZAMIN PISEMNY

1. Słuchanie (rozumienie ze słuchu/ rozumienie tekstu mówionego):

JEDEN dłuższy tekst autentyczny lub zbliżony do autentycznego, wypowiadany wyraźnie, odgrywany dwukrotnie: wykład popularno-naukowy

Format testu: 10 pytań w formie wyboru wielokrotnego (opcje a, b, c).

2. Czytanie (rozumienie tekstu pisanego)

JEDEN tekst autentyczny lub adaptowany: artykuł prasowy

Format testu: 10 pytań w formie wyboru wielokrotnego (opcje a, b, c).

3. Formy i struktury gramatyczne w komunikacji

3.1. Znajomość struktur gramatycznych

Format testu:

1) zadania zamknięte w formie wyboru wielokrotnego na poziomie pojedynczych zdań - rozpoznawanie błędów

2) zadania zamknięte w formie wyboru wielokrotnego na poziomie tekstu ciągłego - rozpoznawanie struktur

3) zadania otwarte w formie wypełniania luk na poziomie tekstu ciągłego - produkowanie struktur i elementów leksykalnych

Zakres materiału gramatycznego: zgodnie z wymaganiami programowymi

3.2. Funkcjonalne użycie języka

Format testu:

1) zadania zamknięte w formacie wyboru wielokrotnego - wybór najbardziej stosownej formy

2) zadania otwarte w formacie krótkiej odpowiedzi (zwrot lub część zdania) na poziomie pojedynczych zdań opisujących sytuacje

4. Pisanie

Format testu: napisać jeden krótki tekst: wypracowanie na podstawie tekstu do czytania

np. rola Internetu w dzisiejszym świecie, itp

EGZAMIN USTNY

Format: bezpośredni, interaktywny, według jednolitego modelu

i) Rozgrzewka- krótka rozmowa wstępna (2 min.): pytania o personalia, wiek, typ studiów, pogodę, itp.

ii) Rozmowa na podstawie krótkiego tekstu prasowego

iii) Rozmowa z egzaminatorem na tematy zwiazane z zainteresowaniami studenta i życiem codziennym.
  • martyna

egzaminy z poprzednich lat można kupić każdy za 3zł w szkole jęz obcych w sekretaricie (tam na kampusie głównym)
  • asia

tu jest jeden przykładowy test

http://www.uw.edu.pl/student/certyf...
  • PREZES™

senk ju :)
  • fartek

oo, dobrze ze tu zajrzalem bo bylem przekonany, ze egzamin jest za tydzien :P
  • johnson

A wiesz, że najpierw trzeba się na niego zapisać w USOSie??? :)
  • PREZES™

to jeszcze jedno... bo usos padł... gdzie jest dokładnie jutro ten egzamin...? jak tam do cholery trafić? adres jakiś? :D
  • Iza

to zalezy gdzie sie zapisales...
  • fartek

>johnson napisał
    >A wiesz, że najpierw trzeba się na niego zapisać w
    >USOSie??? :)

wiem, wiem. zapisalem sie.

Egzamin jest (przynajmniej ten, na który ja się zapisałem) w PWSBiA na ulicy Bobrowieckiej 9. Mój jest w sali A301.
  • kalah

to można sprawdzić na rejestracji żetonowej jak ktoś jeszcze nie ogarnął. Ja tak samo jak Fartek :)
  • Boodzik

To jest na ocenę czy na zaliczenie?
  • ~~KK~~

widze ktoś nie ogarnia; P oczywiście (niestety) na ocene !!!
  • ~Asia~

gdzie miały być wyniki? dla wszystkich grup mają być w tym samym miejscu?
  • Mazi

z tego, co pamiętam, to mówili, że w Usosie do 16.06
  • adas

jak moga byc w USOSie jak ocena jest łączna z pisemnego i ustnego? z tego co ja kojarze to miały być gdzieś na stronach instytutu anglistyki
  • Kuba B

z grona UW:

> zegler
    0 11/06/2009 14:41
    Z pisemnego angielskiego B2 wyniki będą najpierw na stronie Anglistyki UW. Cytuj Odpowiedz

> ania 111
    wczoraj 12:52
    Listy z wynikami mają pojawic sie na stronie internetowej SZJO, a w usosie wydaje mi sie ze ocena powinna pojawić sie po egzaminach ustnych jako ostateczna ocena z egzaminu językowego.

>ania 111
    wczoraj 13:17
    Tzn. wyniki będą( przynajmniej z angielskiego) w środę na stronie SZJO i jak ktos dostanie> 96 pkt jest dopuszczony do ustnego. Potem po ustnym komisja mówi takiemu delikwentowi jaką otrzymuje ocene ostateczną tzn. sumując egz pisemny i ustny i po jakimś czasie ta ocena pojawia się w usosie.
  • Agusia <3

W mojej grupie przed egzaminem podano info, że wyniki będą na stronie UW -> dla studentów -> Certyfikat Językowy Uniwersytetu Warszawskiego.
    O dacie nic nie mówili...
    Sami jeszcze pewnie nie wiedzą;)
  • Anonim

pisali u nas 17 czerwca wyłącznie na ich tam stronie Anglistyki
  • fartek

Mam pytanie: Czy uzyskanie pozytywnej oceny z egzaminu zwalnia mnie z konieczności zaliczenia lektoratu? Wynik z egzaminu jest 17 a ja 18 mam zaliczenie... Pisałem do prowadzącej lektorat ale nie dostałem odpowiedzi.
    Będę wdzięczny za jakieś info.
  • Jacek

Macie jakieś info na temat wyników egzaminu?? Bo znalazłem rosyjski i niemiecki, o angielskim zapomnieli, a podobno wyniki miały być dzisiaj :(
| |

Czyli rocznik '88 i starsze/młodsze na pierwszym roku Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawsk...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)