WZ UW MSM II rok 2011/2012 [968]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kocham<3

dobra już wszystko wiem.Tylko kiedy na usosie będą te wnioski?
  • Magda Lena

to jak wiesz, to podziel sie informacjami, bo ja nic nie wiem. :/
  • Magda Lena

dobra juz znalazlam :) wnioski mialy byc w usosie od tego tygodnia, ale chyba jeszcze nie ma .. przynajmniej w zakladce podania, badz stypendia nic nowego sie nie pojawilo.
  • Magda Lena

a ktos wie do kiedy jest termin skladania wnioskow ?
  • kocham<3

do 15go pażdziernika.co z tymi wnioskami?
  • Magda Lena

w jakiej zakladce powinny byc ? bo chyba jeszcze nie ma :/
  • eM.

>kocham<3 napisała:
    >do 15go pażdziernika.co z tymi wnioskami?
    >

gdzie znalazłaś inf o tym terminie?
  • kocham<3

o ile się dobrze doczytałam to w ustawie czy tam regulaminie
  • kocham<3

sory czzy ktoś już ogarnął gdzie są te wnioski?
  • kocham<3

Wyświetla jakiiś błąd w USOSie gdy się wchodzi we wnioski
  • Magda Lena

mi sie wyswietla normalnie ale jest tylko dostepny wniosek o stypendium socjalne i wniosek o zapomoge :/.. deklaracja programu i informacja o dochodach, nic wiecej :/
  • kocham<3

no mi też więc wypełniłam deklarację.może jak to zatwierdza to dopiero będzie mozna wypełnic wniosek o stypendium.
  • Komisja Stypendialna WZ UW

Witam - odpowiadam na pytania jednak nie wszystkie, ponieważ Komisja Stypendialna nie ma uprawnień do USOSa, na razie również jako Komisja czekamy, aż wszystko zostanie dopracowane oraz aż odbędzie się szkolenie w zakresie rozpatrywania wniosków składania przez USOS.

1. Numery konta oraz numery telefonów proszę uzupełniać u p. Teresy Redman w pokoju C223 w godz. 8 - 16 od poniedziałku do piątku. Nie potrzebna jest żadna kopia umowy z banku, wystarczy pisemne oświadczenie, jaki się ma nr konta oraz nr telefonu. Następnie po migracji danych w USOSie numery powinny się wyświetlać na wnioskach - przed ich wydrukowaniem proszę poczekać, aż się pojawią gdyż bez tego jest to wniosek wybrakowany.

2. Wnioski należy składać w sekcji spraw socjalnych od poniedziałku do piątku w godz. 8 - 16, można również wysłać pocztą na adres wydziału z dopiskiem "sprawy socjalne - p. Teresa Redman p.C223". Proszę jednak o przynoszenie/przesyłanie kompletnych wniosków, ponieważ inaczej trzeba będzie składać go ponownie, CZYLI: Jeżeli ktoś ma jakiś problem techniczny ze względu na błędy we wnioskach (które są na bieżąco korygowane), proszę poczekać aż błąd zostanie poprawiony. W szczególności chodzi mi o automatyczne generowanie załączników do wniosku/oświadczenie o dochodach przez USOS, nr konta bankowego oraz nr telefonu, generowanie tabelki z poszczególnymi dochodami konkretnych osób należących do gospodarstwa domowego.

3. Pierwsze terminy składania wniosków o WSZYSTKIE stypendia został przesunięty na 21 października, dlatego macie jeszcze dużo czasu, a naprawdę lepiej żeby go złożyć raz a porządnie niż potem być wzywanym o uzupełnienie braków i znów przychodzić, nie?

4. Stypendium rektora - należy samemu wyliczyć sobie średnią na podstawie regulaminu studiów na UW, paragraf 26. Ocena z egzaminu się nie liczy, oceny z lektoratów się liczą. Jak ktoś miał poprawkę i ma najpierw 2 a potem ocenę pozytywną, to trzeba wyliczyć średnią arytmetyczną z tych dwóch ocen i podać ją jako ocenę końcową z przedmiotu. Jak przedmiot miał wykład i ćwiczenia, to liczy się tylko ocena z wykładu (egzaminu). Liczcie na podstawie tych zasad, później i tak średnie będą musiały być zweryfikowane więc w razie błędu zostaną poprawione.

5. Bardzo wszystkich studentów przepraszam za ogromne zamieszanie, proszę jednak o zrozumienie - wprowadzane tak wielkich na największej uczelni w Polsce jest trudne. Proszę wszystkich o cierpliwość, terminy zostały przesunięte, powstaje poradnik w PDF w celu ułatwienia wypełniania wniosków w USOSie, błędy w systemie na bieżąco są poprawiane przez informatyków. Komisje stypendialne nie mają wpływu na to, co się teraz dzieje.

6. W razie innych problemów proszę o kontakt na komisjastypendialnawzuw@gmail. com

Z poważaniem,
    Barbara Gutowska
    Przewodnicząca Komisji Stypendialnej WZ UW
  • Magda Lena

Jesli chodzi o uwzglednieni osiagniec sportowych .. jaki dokument potwierdzajcy dane osiagniecie powinien byc zlozony ? Czy np. wystarczajacy jest artykul ze strony internetowej.. ?
  • Magda Lena

wie ktoś od jakiej średniej było przyznawane stypendium w tym roku ?
  • Kuba B

4,07
| |

Czyli rocznik '88 i starsze/młodsze na pierwszym roku Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawsk...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)