-
Radzio
zaproponuje stworzenie tego wątku i wyeksponowanie go odpowiednio jakie dobre źródło informacji o naszej wspaniałej konsolce z Redmont.
o to cos co mi nieźle podniosło cisnienie (pozytywnie ofc)
Na tegorocznych Consumer Electronics Show (CES) w Las Vegas jeden z przedstawicieli Cryteka stwierdził, że prowadzone są prace nad "nieco okrojoną" wersją Crysis'a na konsolę Xbox 360. Przypomnijmy, że na ubiegłorocznych targach w Lipsku programista z Crytek Bernd Diemer stwierdził stanowczo, że zarówno konsola Xbox 360, jak i Playstation 3 są "za słabe" aby udźwignąć Crysis.
Jak widać niemieccy programiści chyba zrewidowali nieco swoje poglądy. Zapewne niemały wpływ na tę decyzję mają finanse. Po prostu na grach konsolowych zarabia się więcej. Jest to najmocniejszy argument przemawiający za prawdziwością słów przedstawiciela firmy Crytek -
Radzio
to mnie zszokowało jeszcze bardziej...trzymam kciuki za rychłe wydanie gry:)
------------------------------ ------------------------------ --------------------
W najnowszym numerze czasopisma Official Xbox Magazine, oprócz wieści o kolejnym dodatku do The Elder Scrolls IV: Oblivion, znajdują się również informacje o innej grze produkowanej przez firmę Bethesda Softworks – Fallout 3. Wiadomości są co prawda skąpe, ale dają pewien pogląd na kwestię premiery programu, która raczej szybko nie nastąpi.
Redaktorzy dowiedzieli się, że prace nad grą ruszyły pełną parą dopiero pod koniec 2006 roku, co nie wróży rychłej premierze. Program będzie napędzany za pomocą zmodyfikowanego silnika Gamebryo, użytego m.in. w The Elder Scrolls IV: Oblivion. Trudno po tym jednoznacznie stwierdzić na jaką perspektywę zdecyduje się firma Bethesda Softworks, ale niekoniecznie musi to być FPP lub TPP – pamiętajmy, że z tego samego engine’u korzystały takie tytuły jak Sid Meier’s Pirates! i Sid Meier’s Civilization IV. Z relacji redaktorów Official Xbox Magazine wynika, że gra zaoferuje dużą swobodę w podejmowaniu działań.
Na czele projektu stanął Todd Howard, który był producentem wykonawczym podczas prac nad trzecią i czwartą odsłoną cyklu The Elder Scrolls. Więcej informacji na temat nowego Fallouta ma pojawić się w kolejnym numerze magazynu – biorąc pod uwagę to, że opublikuje je czasopismo poświęcone konsoli Microsoftu, można zakładać, że Fallout 3 zostanie przygotowany także z myślą o Xboksie 360.
-
>>ZBINU<<
-
Radzio
>>>ZBINU<< napisał
>Ej, co to jest ten Crysis???
żartujesz.....prosze Cie:))) http://youtube.com/watch?v=wD5pr1kk... zalecam obejrzenie całego...to taki nastepca FarCry -
-
dr Gonzo
przypuszczam że crisis na 360 będzie hulać lepiej niż u moich kumpli na pctach. pc maszynką do grania? litości. to po co wszyscy designerzy wchodzą najpierw na konsole? i za ile lat pc dźwigający crisisa będzie normą wśród pececiarzy? -
Specter
>dr Gonzo napisał
>przypuszczam że crisis na 360 będzie hulać
>lepiej niż u moich kumpli na pctach. pc maszynką
>do grania? litości. to po co wszyscy designerzy
>wchodzą najpierw na konsole? i za ile lat pc
>dźwigający crisisa będzie normą
>wśród pececiarzy?
Szybciej niz Ci sie wydaje. W tej chwili PC jest duzo szybszy od X360. Obstawiam, ze moj laptop ma wydajnosc bardzo do 360 zblizona, a niedawno Nvidia wypuscila GeForca serii 8 -
dr Gonzo
-
PeBe
>SPeCTeR XTTTГ napisał
>Szybciej niz Ci sie wydaje. W tej chwili PC jest duzo
>szybszy od X360. Obstawiam, ze moj laptop ma wydajnosc
>bardzo do 360 zblizona, a niedawno Nvidia wypuscila GeForca
>serii 8
Oczywiście, ale PC ma mnóstwo innych rzeczy do "dźwigania", podczas gdy konsola może się skupić tylko na grach; )
Dlatego np. na PS2 po wielu latach po premierze wychodziły gry identyczne jak na PC, tylko grafika trochę gorsza. Popatrz sobie jakie wymagania sprzętowe ma GTA: San Andreas, a następnie popatrz na dane techniczne PS2; )
A gra, nie dość że znacznie wcześniej wyszła na konsolę, to od wersji pecetowej różni się tylko nieco słabszą grafą.
Więc paramatry parametrami, a ja i tak wolę zainwestować 1400 zł w konsolę i przez kilka lat cieszyć się nowościami, nie martwiąc się czy mam odpowiednio mocnego kompa.
-
dr Gonzo
-
Radzio
Która z Konsol Next Gen jest najgłośniejsza??
Powszechne opinie o konsoli Xbox 360 są takie, że jest potwornie głośna, a o PS3, że jest niesamowicie cicha. Nie wspomina się, jak na tym tle wypada Wii. Pewien posiadacz wszystkich trzech urządzeń postanowił przeprowadzić test, w którym zbadał siłę generowanego przez nie hałasu. Wyniki okazały się zaskakujące.
Wykorzystując standardowy miernik decybeli zbadał, ile dźwięku generują wszystkie konsole pracujące w tych samych warunkach. Najpierw sprawdził je zaraz po włączeniu, bez uruchamiania żadnej gry, następnie podczas grania w tytuł z twardego dysku (w przypadku Wii było to uruchomienie prognozy pogody). Na samym końcu przetestował poziom decybeli podczas grania w produkcje odpalane z płyty.
Okazało się, że Xbox 360 jest średnio najcichszą konsolą z całej trójki, chociaż poziom hałasu generowany przez nią zaraz po uruchomieniu jest największy. PS3 jest rzeczywiście cicha po starcie, lecz po dłuższym czasie gry przyspieszyła obroty wiatraków do tego stopnia, że stała się bardzo głośna (zarówno w czasie gry z twardego dysku, jak i z BD). Zaskakujące wyniki wykazało Wii. Podczas startu było niemal niesłyszalne, ale po kilku rundach z Wii Sports stało się najgłośniejsze, osiągając niecałe 70 decybeli, podczas gdy hałas generowany przez konkurencję oscylował w granicach 60. -
Specter
>dr Gonzo napisał
>ale ile osób te G8 ma lub niedługo kupi?
Podejrzewam, ze sporo, szczegolnie jak Vista zadomowi sie na dobre, pojawi sie odpowiedz ATI, oraz co najwazniejsze, pojawia sie gry na DX10. Obstawiam, ze w dniu premiery Crysisa GF8 bedzie kosztowal nieco ponad 1200zl. -
Specter
>Piter B. napisał
>Oczywiście, ale PC ma mnóstwo innych rzeczy do
>"dźwigania", podczas gdy konsola może się
>skupić tylko na grach; )
>Dlatego np. na PS2 po wielu latach po premierze
>wychodziły gry identyczne jak na PC, tylko grafika
>trochę gorsza. Popatrz sobie jakie wymagania
>sprzętowe ma GTA: San Andreas, a następnie popatrz
>na dane techniczne PS2; )
>A gra, nie dość że znacznie wcześniej
>wyszła na konsolę, to od wersji pecetowej
>różni się tylko nieco słabszą
>grafą.
>Więc paramatry parametrami, a ja i tak wolę
>zainwestować 1400 zł w konsolę i przez kilka
>lat cieszyć się nowościami, nie martwiąc
>się czy mam odpowiednio mocnego kompa.
W 360 to i ja zainwestowalem; ) Co do PS2 to jej "moc" do grafiki brala sie stad, ze wyswietlala obraz w dramatycznie niskiej ( porownujac do PC ) rozdzielczosci. Ale na TV kineskopowych, jakie w czasie panowania PS2 byly w wiekszosci domow i tak nie dalo sie wyswietlic wiekszych rozdzialek. Teraz, gdy prawie kazdy kto bierze sie za konsole ma LCD HDReady sprawa wyglada zgola inaczej.
Xbox jest bardzo zaawansowana konsola, ale od premiery GF7800 GTX pod wzgledem wydajnosci zostal troszke w tyle. Ja w laptopie mam GF7900 512MB i np taki Oblivion w 1280x800 w full detalach wyglada lepiej niz na Xie, a chodzi rownie plynnie.
W 360 duze znaczenie ma tez 3 rdzeniowy procesor i fakt, ze WSZYSTKIE gry potrafia wykorzystac wszystkie rdzenie, a na PC ciezko mi przytoczyc tytul, ktory potrafi skorzystac z wiecej niz jednego rdzenia. Rownierz gry na konsole sa bardziej dopracowane, bo producent nie moze powiedziec, ze to wina sprzetu uzytkownika, ze cos zle dziala, jak w przypadku PC. A jak dziala zle, to znaczy, ze on cos spierdolil, nie uzytkownik. Nie ma wiec sytuacji, ze wypuszcza sie produkt niedopracowany, a potem lata go tysiacami patchy.
-
Radzio
-
Radzio
http://www.ncsx.com/2007/011507/ncs... jesli komuś znudzi sie biała obudowa to zapraszam tu :) -
Specter
Chodzi tak samo plynnie, ale wyglada lepiej. Przede wszystkim wersja na PC ma wyzszej jakosci tekstury, oraz wiekszy zasieg "widzenia" terenu np z jakiegos wzgorza. -
Radzio
Jak poinformowano na oficjalnej stronie gry, oczekiwane przez graczy demo Crackdown, którego premiera była zaplanowana już na jutro w systemie Xbox Live Marketplace zostanie opóźniona.
Opóźnienie spowodowane jest nadaniem licencji grze. Producent poinformował, że wchodzi już w ostatnią fazą kroków prawnych i że dołoży wszelkich starań by ukazała się jeszcze w Styczniu. Pełna wersja gry na sklepowe półki w USA ma trafić dwudziestego lutego.
Crackdown już został okrzyknięty przez Microsoft grą nowej generacji. Ma to być połączenie wyścigów z grą akcji w pełnym, trójwymiarowym środowisku. Producentem jest Real Time Words, którego ekipą kieruje Dave Jones - kreatywny geniusz oraz współtwórca Grand Theft Auto i Lemmings. Podobno mistrz postarał się wyznaczyć nowy trend otwartej i swobodnej rozgrywki dla nowej generacji gier. Według producenta udało się, a gra w najbliższych miesiącach zostanie okrzyknięta hitem na miarę futurystycznego Grand Theft Auto.
Opis gry przywołuje na myśl silnik bardzo popularnej gry Counter Strike: Source firmy Valve. Producent zapewnia, że bronią w interaktywnej grze może stać się dosłownie wszystko, każdy element środowiska (Crackdown wykorzystuje engine fizyczny Havok). Przypomina to trochę opis Dark Messiah firmy Ubisoft i Arcana Studio, który także działa na silniku CS:S. Jednak fabuła jest zupełnie inna. Korzystając ze wszystkich dostępnych środków musimy zwalczyć przestępczość w mieście. Jak już wspomniałem wszystko może posłużyć nam za broń przez co gwarantowana jest świetna grywalność.
W Polsce gra ma się ukazać 23go lutego.
nie wiem jak wy ale ja czekam na te gre z niecierpliwościa...szczególnie ten fragment o havoku mnie zachwycił:) -
Specter
-
Radzio
"To kwestia preferencji i okoliczności. Jeżeli masz bardzo dobry komputer i nie masz Xbox -a, kup PCtową wersję, w odwrotnej sytuacji, zdecyduj się na konsolową edycję. Jeżeli jednak masz obie albo nie posiadasz żadnej, wybierz to, co dla ciebie będzie wygodniejsze, biorąc pod uwagę różnice i cechy platformy."
ten fragment odpowiada na wszystkie postawione w tekscie pytania:))) -
dr Gonzo
a najlepiej kup obie wersje i rpzekonaj się czy wersja na twojego peceta wygląda i działa lepiej czy gorzej niż na xa. taaa.
wyjdzie vista, ludzie pokupią więcej ramu i lepsze karty grafizcne. tylko że na viście, co już wiadomo, gry będą działać wolniej :]
ogólnie ja myśle że taktycy z microsoftu zadbają o to żeby ludzion nie opłacało się do grania dopalać peceta, bo sprzedaż Xboxa spadnie. trzymają monopol na jedynym systemie na PC do grania i na jednej z najpopularniejszych konsol. wątpię żeby nie zamierzali tego wykożystać. nie oni.
a jak wyjdą te procki nwoe graficzne to zobaczymy. xboxa też przecież napędza nvidia, nie pamiętam co ps3, nie też przypadkiem? na pewno mają z sony i MS podpiasane coś, że nie będą zbytnio przyspieszali ewolucji kart do peceta, co by konsole w 3 lata nie zrobiły się złomem. -
Radzio
no i beda karty fizyki (już są ale drogie) odpowiedzialne tylko za fizyke w grach.słysząłem także o kartach SI...odpowiedzialne tylko i wyłącznie za sztuczna inteligencje w grach....no ale powstaje problem innego typu..płyty główne wyposażone są tylko w dwa wejscia pci e wiec jak bedziesz chciał to wszystko nabyc to dojda jeszcze koszta kupna nowych płyt głównych itepe itede....to jest kurewski monopol chłopie a konsola bedzie jeszcze dobrze hulac przez 3 ,4 latka