-
Anonim
Wczoraj na Marketplace pojawilo sie demko tej gry. Gralem na live jakies... 3h. Gra wciaga ladnie, a w demie mamy tylko 1 nacje, 1 mape, ograniczone mozliwosci i gora jednego przeciwnika. Gra nie chrupie, a co najlepsze i co przeszkadzalo w LOTR - nie ma ograniczenia co do liczby posiadanej armii. Nie wyobrazam sobie nawet co bedzie sie dzialo jak na raz zmierza sie ze soba 4 osoby... Ta gra musi byc moja =] -
palenie mnie zabija
-
hubert
-
Anonim
Wystarczy opanowac skroty (LOTR sie klania) i jest w pytke =]. Tez nie moglem sie przyzwyczaic, ale po paru meczykach... BTW, live vision to fajny patent i swietnie sprawdza sie w tej grze. -
-
bajus ™
oczekiwalem na nia od dawna i wciaga, wciaga i jeszcze raz wciaga
chociaz fakt faktem pad nie jest naturalnym narzedziem do jej obslugi :)
najgorszy jest brak TV HD bo przez to na maksymalnym oddaleniu gra nie wyglada zbyt ciekawie (a szczegolnie teksty, opisy budynkow, rozkazy, itp.) dlatego caly czas mam mega dylemat czy czekac i kupic C&C3 na X'a czy na PC -
Anonim
Ja go kupie dopiero jak bede mial hdtv, czyli jakos pod koniec wakacji, zreszta C&C3 stanieje szybko, jest od EA...
Swoja droga - pograjcie we Wladce i zobaczcie jakie rzeczy ludzie potrafia robic na padzie =] -
dr Gonzo
-
Anonim
-
dr Gonzo
-
Anonim
>dr Gonzo napisał
>ja tam w FPSy na konsoli nie gram. też nie to.
Czekaj... mowisz, ze przegapiles Halo, Metroida, Chronicles of Riddick, Deus Ex i Black? ... <głaszcze>
Ja wczoraj odebralem gierke, po prostu wymiata! Misje sa wymagajace i jest ich sporo (38 ale trudniejsze niz w LOTR). Filmiki wymiataja klimatem filmow 4-tego sortu =] no i nieograniczona ilosc jednostek... niah :D. Polecam (gierka chodzi po ok. 170 zl) -
Deckard
heya
Komu sie udalo przejsc chyba 4 misje w chorwacji ? Problem jest taki ze jest baza uzbrojona ale tylko 2 elektrowniei i nie da sie budowac bo trzeba uratowac i doprowadzic do miejsca pojazd baze. Nawet na poziomie easy atakuja skurwiele na maxa i niszcza mi baze podczas gdy ratuje ich. Musi byc jakies rozwiazanie tego bo normalnie mam z tym niezla zagwozdke ! -
Anonim
Ja tez sie na tym zatrzymalem i gram teraz NoDem. Ale z tego co slyszalem sa 2 opcje (jeszcze przeze mnie nie sprawdzone, bo ciagne dalej noda =]):
-nie ratuj pojazdu, one sobie moga tam wiecznosc bez zniszczenia przezyc. Na poludniowej obronie skorzystaj z mocy riffle squad i stworz te fajne budyneczki (kosztuje to chyba 500). Po 3 powinny wystarczyc, mozesz wylaczyc prad w poludniowych wiezyczkach i skupic obrone na polnocy. Stworz ok. 20 skorpion tankow i rusz na North Baze, na easy powinno wystarczyc. Skasuj wiezyczki, potem budynki produkujace oddzialy i reszte. Mozesz dorobic kilka czolgow apc z riffle squadami na pokladzie i ruszyc na poludniowa baze. Teraz doprowadz pojazdy i le voila.
-stworz linie obrony na poludniu (jak wyzej) i szybko zrob kilka APC z riffle squadami. Jedz do miejsca gdzie pojawia sie pojazdy i dopilnuj, zeby oddzialy wroga nie zajely budynkow, pozniej bedzie latwo doprowadzic pojazdy i dalej sobie poradzisz.
Pamietaj, zeby na poczatku zrobic Harvestera!! -
Deckard
haaa racja
dzieki juz przeszedlem tak naprawde to jest banalna misja bo faktem jest ze czolgi atakuja tylko z polnocy a z poludnia atakuja piechota wiec wystarczy po 4 piechociazy i ich okopac i mamy sprawe z glowy. Potem ok 15 predatorow i 10 rocketmanow i mozna robic pogrom w bazie na polnocy a do tego na poludniowym zachodzie. Baza wraca na swoje miejsce i teraz to juz tylko jeda baza do ktorej nie ma dostepu. Ja popelnilem blad i atakowalm ich orcami a znalazlem lepszy sposob. Mozna zbudowac ludzi takie super jednoski comando ktore potrafia latac. Wystarczy ich zaledwie 7 i robia pogrom. Oczywiscie 2 rafineria to podstawa i 2x hervestery :)
dzieki za pomoc - musze przyznac ze gra miazdzy i juz nawet na padzie gra sie niezle w RTS -
Anonim
Ja to zrobilem inaczej - wzialem wszystkie czolgi ktore mi zostaly, wrzucilem je do transportowcow i przelecialem ten kawalek =].
faktycznie gra sie bardzo dobrze, opcja z grupowaniem jednostek jest bez zarzutu, ale jeszcze nie rozkminilem, czy gra jest lepsza od LOTRa =] -
Deckard
fuck fuck fuck jak zyje czegos takiego nie widzialem. totalna wojna z obcymi to jest szok. Wlasnie pierwsze podejscie i dupa. Na ekranie jest taki mlyn ze ciezko sie to juz kontroluje. Ja na nich 15 mamutami plus wsparcie lotnicze i przygotowanie artyleryjskie i dupa. Chyba jednak trzeba dzialkiem jonowym uderzyc. Gra naprawde powala na kolana jak dla mnie. Jest bardzo ciezka i wymaga super precyzyjnego myslenia i planowania. Chaotyczne granie nic tu nie daje jest jedynie miotaniem sie. Ta zadyma jaka mialem z obcymi to naprawde majstersztyk i widac jak sprzet ledwo to dzwiga. Dobrze ze gram na HD bo chyba nic nie widac na zwyklym TV. Dla mnie obecnie to numer 2 na X'a. Daniu do boju :) -
Anonim
Ha, wczoraj skonczylem obie kampanie i pojawila sie dlugo oczekiwana kampania obcych =]. Druga misja mnie juz zalamala... jak znajde czas to ja rozkminie =].
Fajne w GDI byly dwa zakonczenia, szkoda ze nie wplynelo to na nic...
Nie zdobylem wszystkich wstazeczek - nie potrafie rozwalic avatara przy pomocy commando =/.
Ale jest dobrze, jeszcze tylko live jak przyzwyczaje sie do scrinow, grales moze juz? =] -
Radzio
zastanawiam sie czy by jej nie kupic...warto??panowie jak tam gameplay na padziochu?? -
Specter
Chyba warto, mi sie akurat bardzo podoba. I nawet na padzie gra sie calkiem znosnie -
Anonim
Oj warto warto, zwlaszcza ze gierka taniutka jest, ja w dniu premiery dalem 165 zl, teraz pewnie lata blizej stowki. A gameplay miodzio, poczytaj wypowiedzi wyzej =] -
bajus ™
>Daniu =] napisał
>Oj warto warto, zwlaszcza ze gierka taniutka jest, ja w dniu
>premiery dalem 165 zl, teraz pewnie lata blizej stowki. A
>gameplay miodzio, poczytaj wypowiedzi wyzej =]
gra wciaga niesamowicie... chociaz to akurat moge powiedziec po wersji PC :) ilosc efektow, kompozycja i wszystko inne sprawia ze mozna porownywac ja do starego dobrego RA, RA2 czy nawet C&C
patrzac na wersje X (demo) zdecydowanie wymagany jest HD TV bo wszystko jest siakies takie niewyrazne i nieczytelne... jesli ten warunek spelniony to gra zdecydowanie 'wymagana' dla X'owego stratega