XLII LO im. Marii Konopnickiej [1222]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MiSieK

Ja sie tylko modle o 30%,co bylo do przewidzenia,a wam jak poszlo??
  • Grono.Net

podstawa spoko. ale roszrzony to qrwa 30% to max...qrwa trudne bylo:)
  • MiSieK

ja slyszalem wlasnie ze rozszezony byl latwiejszy od podstawy:)
  • Grono.Net

hmm nie wiem wiele osob nie zrobilo wielu zadan na rozszerzonym
  • Owca

moim skromnym zdaniem poziomy były dosc wyrownane! 100% to raczej nie bedzie; PP ale nie bylo tak zle, nie spodziewalam sie niczego lepszego..
    rozwiazania - http://www.zadania.pl/modules.php?n...
  • Owca

a ty Michał mogles zostac,przynajmniej sprobowac! cos bys przeciez napisal!
  • |>Mery<|

samobojcy:P
  • MiSieK

Wlasnie balem sie ze nic bym nie napisal,a nie chcialem miec 0% na swidectwie maturalnym:)
  • Salsiero trejdmark

Hehe widziałem dzisiaj zadania z poziomu podstawowego matury z matmy. Żenada... Ja myślałem, że takie zadania to się rozwiązuje na teście do liceum :/ Ehhhh poziom pikuje nam do dolu. Ciekawe jaka była rozszerzona. Ktoś wie może na jakiej stronce są zadania z rozszerzonej ??
  • D.

Też uważam że matura w tym roku trudna nie była... Ale to mogę powiedzieć dopiero po roku uczęczania na matematyke na PW;].Pamiętaj Piotrek że Konopnicka ma bardzo niski poziom nauczania matematyki,chemii i fizyki (no może nie Twój profil;] ja po liceum nie potrafiłam obliczać pochodnych a na PW od razu mi kazali brać się za całki:D).
  • Salsiero trejdmark

W sumia racja. Nas też rzucili na głebokie wody. Ruszyły całki na całego po 3 wymiarach z wyimaginowanych funkcji i weż sie w to baw:) Ale ja patrzę na to też trochę z innej strony. Jeżeli nasz rocznik miał trudności z przyswojeniem się do tego, że nas na głeboki wody rzucili to co będzie u nich. Rozmawialiśmy u nas z wykładowcami i powiedzieli, że oni nie popuszczą. Ktoś kto przychodzi na studia musi jak dla nich coś umieć i to jest ich już problem, żeby nadrobić to co my jakos mieliśmy w liceum :/ Będą mieli moim zdaniem dosc duze problemy z przyswojeniem materialu biezacego plus nadrabianie zaleglosci, ktore nie wynikaja z ich winy :/
  • D.

Po tym liceum to już w ogóle...przepadli;-) Tak jak ja:P. W ogóle poziom w Konopnickiej jest rzenujący.... no ale cóż, trzeba czasami sobie samemu radzić:)
  • Salsiero trejdmark

Fakt faktem... Konopnicka nie przygotowała mnie do studiów co tu dużo mówić... To egzaminów na nie też nie. No ale po roku studiowania już myślę, że egzaminy lepiej pójda :p
  • Salsiero trejdmark

Fakt faktem... Konopnicka nie przygotowała mnie do studiów co tu dużo mówić... To egzaminów na nie też nie. No ale po roku studiowania już myślę, że egzaminy lepiej pójda :p
  • Owca

A ja sie dowiedzialam ostatnio od kolegi,ktorego nauczycielka chodzila wlasnie do Konopii :P ze kieeedys ta szkola specjalizowala sie w kierunku ścislym i ogolnie,ze miala bardzo dobrych matematykow itd
    ...ale to chyba bylo za czasow,jak Konopnicka byla zenska szkola; PP
  • To co mowicie jest doprawdy wielce pocieszające... :/ ale chyba niestety prawdziwe, bo nie da sie ukryc ze cala trzecia klase robilismy na matematyce bryly obrotowe... i uscinskiej nawet przez mysl nie przeszlo zeby urozmaicic lekcje o jakies tematy bardziej podchodzace pod poziom liceum a nie gimnazjum czy tez podstawowki... o chemii z serzycka lepiej nie wspominac - 40 minut pierdolenia o niczym, po czym mowila: poniewaz dzisiejszy temacik jest latwy lekki i przyjemny to szybko go omowimy a reszte zrobicie sami w domu... (przy czym nieistotne czy byl to temat o akumulatorach czy o skladzie powietrza...).
  • D.

Ja jestem na kierunku właściwie chemiczno-matematycznym i gdyby nie pomoc z zewnątrz to ja bym na tych zajęciach siedziała głupia jak na wykładzie prowadzonym w języku arabskim;] Chemia- poziom mało powiedziane rzenujący, nawet na te 2 lata nauki powinniśmy więcej wynieść....MAtematyka...no cóż, przynajmniej nauczyłam się spisu treści "Tablic matematycznych" na pamięć:D To już coś;-)
  • Salsiero trejdmark

a ja jestem na kierunku mat-fiz-chem I stwierdzam ze z matmy jako ze bylem w klasie matematycznej to jestem przygotowany w miare dobrze. Z fizy jako ze miałem 3 roznych nauczycieli to raczej kiepsko :/ a z chemi to przemilcze :) Teraz mam jakas chemie kwantowa i wez skapnij o co w tym chodzi;)
  • heh a ja wlasnie na PW na biotechnologie sie wybieraŁAM... ale wlasnie z tego pomyslu rezygnuje. i zastanawiam sie gdzie moge zdawac z matura z biol i chem...
  • D.

Biotechnologia - bardzo dobry kierunek, tylko że niestety równie dużo nauki:/ I trzeba się napracować by się tam dostać;] Jest jeden minus tam- jest tam bardzo dużo dziwnych ludzi i praktycznie same dziewczyny... Niestety mało normalnych i luźnych ludzi tam poznałam... (mam z nimi angielski :] ) W każdym razie jesli się przyłożysz to utrzymanie się tam jest całkiem realne :]
  • 1
  • 2

XLII Liceum Ogólnokształcące im. Marii Konopnickiej

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)