XLIX LO im. J.W.Goethego -Getto- [1463]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • soper

Cze wszystkim :) W tym roku zdawałem egzamin gimnazjalny. Myślę o pójściu do szkoły do Warszawy, z tego że uwielbiam język niemiecki, a Goethe coś mi mówi :D Zainteresowałem się tą szkołą...
    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są mniej więcej progi punktowe by zostać przyjętym i jak to jest z tymi klasami ? Bo ja chciałbym iść na medycynę, lecz także zrobić maturę międzynarodową i najlepiej mieć lekcje w języku niemieckim :) Bo przez tio dużo się człowiek uczy.
    Z poważaniem.
    Proszę o odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
  • Anonim

w temacie "jak jest?" czy cos w tym stylu
    masz kilka stron na ten temat
  • soper

Okej to poszukam potem albo jutro; ) Ale jednak proszę was o opinie oraz o odpowiedzi na zadane przezemnie pytania.
  • Tekla

nie idź tu
  • Ada

mysle ze na pewno ci sie uda spelnic swoje plany w naszej szkole:P
  • Tekla

żartujesz mam nadzieję?
  • Siemowit Wacek

A ja myślałem że jak "przyjęcie " to chodzi o jakąś imprezkę :P
    Moja opinia na temat szkoły jest niezaprzeczalnie luzacka i zajebista ale jeśli musisz czuć presję ze strony nauczycieli to nie tu, a co do biologii i chemii to nie jestem pewny poziomu, ja biologie miałem spoko ale chemia mi się tu znudzi....łaaach...
  • Anonim

Nie wiem czemu dużo osób tak zle ocenia Goethe... Dla mnie jest to dobra szkoła gdzie można się dużo nauczyć.
  • zet

I ja do niej ide. Już nawet dwie moje koleżanki stwierdziły że też tam idą, więc już się nie boje że jako jedyna złoże do tej szkoły <lol2>
  • Ola

Ej, biologia w tej szkole jest na niezłym poziomie.
    Frau Wilczyńska jest naprawdę spoko :) I uczy, i wymaga.
    A z tego, co wiem pani Zygrzak też dużo wymaga :)

Co do chemii: bez komentarza XD
  • Anonim

no Zygrzak wymaga potrafi zrobić sprawdzian ze 100 stron podręcznika; ]

ej bez sensu jest żebyśmy odpowiadali po setny raz na te same pytania
  • Paweł

>Frozek napisał
    >no Zygrzak wymaga potrafi zrobić sprawdzian ze 100 stron
    >podręcznika; ]

Jezeli to by bylo z czegos co jest w podreczniku, to bym chyba mial piatke z biologii :)
  • soper

keep away from fire : Napisałaś żebym tu nie szedł. Dlaczego ? Podaj jakiś powód ? :)

Ehhh.... Troszkę się już boję; P

Eee... Moim zdaniem nie jest to bez sensu. Wiele się zmienia, poza tym mam za mało czasu, by czytać wszystkie inne opinie i szukać odpowiednich tematów... I jeszcze jedna rzecz jest taka, że chyba po to tu jesteśmy... Po to żeby pytać, odpowiadać i rozmawiać.
  • Paweł

>fluxbar napisał
    >poza tym mam za mało czasu, by czytać wszystkie
    >inne opinie i szukać odpowiednich tematów...

To zabrzmialo tak: nie szanuje waszego czasu wiec napiszcie mi jeszcze raz to samo. Szkola jak szkola, zawsze znajdzie sie ktos, komu sie podoba i ktos komu nie.
  • Anonim

tak tylko wiesz ja milion razy mam pisac jaki prog itd
    a i tak tego progu nie znamy
    jak masz ponad 110pkt to sie dostaniesz na luzie
  • PUKUS

najwiekszy głąb w tamtym roku mial chyba 90
  • Ola

to była ona!
    miała 94 (a może 90) i poszła do mat-fizu :P
  • Anonim

tak poszla do naszej klasy
    nazywa sie Karolina H
  • Anonim

>Frozek napisał
    >tak poszla do naszej klasy
    >nazywa sie Karolina H

z tego co pamiętam to 91 i jakieś setne :P
  • Majak

Czyli smiech na sali...
    Nie mniej jednak i Pani Zygrzak jak i Pani Wilczynska dobrze ucza biologii na podobnym poziomie (obie mnie uczyly to wiem :])... Chemii to no to tutaj raczej ciezko cos... :P A Fizyka jesli trafisz na P. Brojana to mozesz byc spokojny...

Do innych: Jak bedziecie wszystkich straszyc do za rok przyjda do nas same debile i cwiercmozgi z 2 cyfrowymi liczbami punktow... Szkola zla nie jest jak sie chcesz nauczyc to masz w pelni mozliwosci! (a ci co nie chca tez sie jakos przemkna :])
| |

Słowa są chyba zbędne... ale... gwoli jasnosci... Dla tych co są przed, dla tych co są po i dl...

LXIX Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)