-
<MiLluTek>
Piszcie tu problemy związane z waszymi yorkami np. Jeśli piesek nie przychodzi na zawołanie, albo jeszcze jakies inne... -
Karolka.
Ja mam z moim Sashą tylko jeden problem - przy szczepieniach. Piesek nie daje się zaszczepić, wierzga, walczy niepozwala sobie podać zastrzyku.. Co mi poradzisz? -
Dominika
Ja niestety mam ten sam problem! Jak tylko przechodzę koło weterynarza to mój piesek już się panicznie boi! :( :( :* -
masowanie "po rozumku" czyli po nasadzie nosa/czole czasem pomaga...
mój u weterynarza jest grzeczny, trzęsie się tylko jak osika a nie pozwoli zrobić tylko jednego: zajrzeć do gardła :)
a jak wchodzimy do kliniki zapiera się od jakiś 2m przed progiem. -
-
Karolka.
Nie u Sashy nic nie pomaga... po prostu dostaje fioła u weterynarza. A Omi zupełna odwrotność... Wszystko daje sobie zrobić, nie boi się, nie trzęsie, nie piszczy - nic z tych rzeczy. A Sasha niestety na nic nie pozwala... :( -
Anonim
moj york to indywidualista i nikogo sie nie slucha robi co chce i kiedy chce i to jest najwiekszy problem -
Karolka.
Widać źle go wychowaliście, przyzwyczaisliście do tego, że mu wszystko wolno jak był mały i taki jest efek. -
mój też usiłował wleźć na głowę... ale go powstrzymaliśmy i mimo, że był wielkim uparciuchem i indywidualistą, przekonał się , że to my rządzimy i tyle.
ma jakieś tam swoje wybryki, na któe mu pozwoliliśmy, ale wie że jak czegoś wymagamy, to nie ustąpimy. -
♥ Monisia ღ
mój ma dopiero 6 miesiecy...ale tez jest bardzo niegrzeczny i w ogole sie nie słucha..;/ -
Karolka.
akurat wszystkie psy w okresie od jakiegos 5do 7 miesiaca mają okres niesłuchania się i robienia na "złość"... Wtedy właśnie trzeba wyraźnie postawić na swoim bo piesek sprawdza ile mu wolno i jak bardzo będzie się mu pobłażać... -
Karolina.
Ja mam zupełnie inny problem mój pies ma PadaczkE ale mój nap jest spokojny zawsze sie słucha i na szczepionkach wogule stoi jak go postawie lub u fryziera tak samo wogule jest strasznie grzeczny!!.. -
mój ojciec gadał z facetem, który "zaleczył" u psa padaczkę, podając mu codziennie tabletki z wyciągu z wątroby rekina. polecił mu to znajomy i pies z kilkunastu ataków dziennie ma może ze 2 w miesiącu.
-
Karolina.
Mója miał w wakacje 1 i od wakacji miała ok 4...Po tym wszystkim strasznie sie go czsami boje... -
Karolina.
Poza padaczka mam inne pytanie niedługo za miesiąc bede posiadaczka 2 Yorka bo moja przyjaciółka wyjaeżdza zagranice i zostawia mi pod opieke swojego psa Ozika on sie bardzo dobrze zrazem bawią jak sie spotkaja ale czy bedzie tak jak razem zamieszkają...?? -
Karolka.
Tego to akurat nie można wiedzieć, dobrze by było jakby koleżanka jeszcze przed wyjazdem przyszła z nim do Ciebie do domu, żeby sprawdzić jak psy będą się zachowywać na terytorimu należącym do jednego z nich... -
niech się razem pobawią, poznają i zaprzyjaźnią... i to kilka razy, aby nagle nie wprowadzić intruza nieznajomego
-
Karolina.
Oto chodzi ze oni często tz ja jeżdze do niej z moim psem ona do mnie ze swoim i zawsze sie dobrze bawia ale nie wiem czy jak tak bedzzie przez okoła 1 to nie zaczna się kłutnie...o teren np.. -
Karolina.
-
♥ Monisia ღ
-
Anonim