Yorki [2329]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • <MiLluTek>

Piszcie tu problemy związane z waszymi yorkami np. Jeśli piesek nie przychodzi na zawołanie, albo jeszcze jakies inne...
  • Karolka.

Ja mam z moim Sashą tylko jeden problem - przy szczepieniach. Piesek nie daje się zaszczepić, wierzga, walczy niepozwala sobie podać zastrzyku.. Co mi poradzisz?
  • Dominika

Ja niestety mam ten sam problem! Jak tylko przechodzę koło weterynarza to mój piesek już się panicznie boi! :( :( :*
  • Madeleine

masowanie "po rozumku" czyli po nasadzie nosa/czole czasem pomaga...

mój u weterynarza jest grzeczny, trzęsie się tylko jak osika a nie pozwoli zrobić tylko jednego: zajrzeć do gardła :)

a jak wchodzimy do kliniki zapiera się od jakiś 2m przed progiem.
  • Karolka.

Nie u Sashy nic nie pomaga... po prostu dostaje fioła u weterynarza. A Omi zupełna odwrotność... Wszystko daje sobie zrobić, nie boi się, nie trzęsie, nie piszczy - nic z tych rzeczy. A Sasha niestety na nic nie pozwala... :(
  • Anonim

moj york to indywidualista i nikogo sie nie slucha robi co chce i kiedy chce i to jest najwiekszy problem
  • Karolka.

Widać źle go wychowaliście, przyzwyczaisliście do tego, że mu wszystko wolno jak był mały i taki jest efek.
  • Madeleine

mój też usiłował wleźć na głowę... ale go powstrzymaliśmy i mimo, że był wielkim uparciuchem i indywidualistą, przekonał się , że to my rządzimy i tyle.

ma jakieś tam swoje wybryki, na któe mu pozwoliliśmy, ale wie że jak czegoś wymagamy, to nie ustąpimy.
  • ♥ Monisia ღ

mój ma dopiero 6 miesiecy...ale tez jest bardzo niegrzeczny i w ogole sie nie słucha..;/
  • Karolka.

akurat wszystkie psy w okresie od jakiegos 5do 7 miesiaca mają okres niesłuchania się i robienia na "złość"... Wtedy właśnie trzeba wyraźnie postawić na swoim bo piesek sprawdza ile mu wolno i jak bardzo będzie się mu pobłażać...
  • Karolina.

Ja mam zupełnie inny problem mój pies ma PadaczkE ale mój nap jest spokojny zawsze sie słucha i na szczepionkach wogule stoi jak go postawie lub u fryziera tak samo wogule jest strasznie grzeczny!!..
  • Madeleine

mój ojciec gadał z facetem, który "zaleczył" u psa padaczkę, podając mu codziennie tabletki z wyciągu z wątroby rekina. polecił mu to znajomy i pies z kilkunastu ataków dziennie ma może ze 2 w miesiącu.
  • Karolina.

Mója miał w wakacje 1 i od wakacji miała ok 4...Po tym wszystkim strasznie sie go czsami boje...
  • Karolina.

Poza padaczka mam inne pytanie niedługo za miesiąc bede posiadaczka 2 Yorka bo moja przyjaciółka wyjaeżdza zagranice i zostawia mi pod opieke swojego psa Ozika on sie bardzo dobrze zrazem bawią jak sie spotkaja ale czy bedzie tak jak razem zamieszkają...??
  • Karolka.

Tego to akurat nie można wiedzieć, dobrze by było jakby koleżanka jeszcze przed wyjazdem przyszła z nim do Ciebie do domu, żeby sprawdzić jak psy będą się zachowywać na terytorimu należącym do jednego z nich...
  • Madeleine

niech się razem pobawią, poznają i zaprzyjaźnią... i to kilka razy, aby nagle nie wprowadzić intruza nieznajomego
  • Karolina.

Oto chodzi ze oni często tz ja jeżdze do niej z moim psem ona do mnie ze swoim i zawsze sie dobrze bawia ale nie wiem czy jak tak bedzzie przez okoła 1 to nie zaczna się kłutnie...o teren np..
  • Karolina.

I tak wielkie dzięki za pomoc...
  • ♥ Monisia ღ

a mam pytanko.. nie sikają wam w domu ??
  • Anonim

moj sika na dywany a podem sie chowa i trzesie ze strachu:/
| |

Witamy na gronie Yorkshire terrier, zapraszamy wszystkich wielbicieli oraz posiadaczy milusich piese...

Fotki

Miejsca grona (1)