Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ucho

Oto prościutka zagadka dla odprężenia =)

Dziewczyna miała dwóch chłopaków, którzy mieszkali w dwóch przeciwnych końcach miasta, a ona sama mieszkała w centrum. Nie mogła się zdecydować którego lubi bardziej więc pozwalała by to los decydował którego z nich odwiedzi. Jeździła do nich metrem, które kursowało co 10 minut, tak więc wchodziła na stację o zupełnie przypadkowej godzinie i jechała w tą stronę z której szybciej przyjechała kolejka. Dziwnym zbiegiem okoliczności do jednego z chłopaków jeździła jednak statystycznie 9 razy na 10, podczas gdy drugiego odwiedzała tylko raz. Dlaczego?
  • Ucho

Oczywiście chodziło mi o to że jedzie tą kolejką która szybciej przyjedzie =) Trochę mi się źle sformułowało.
  • Anonim

Bo tamten był świania nie facet i Bozia postanowiła dopomóc dziewczynie w wyborze? :]
  • Ucho

no.... prawie :P
  • lesheck

bo jedno przyjezdzalo minute przed drugim , hehe :)

Niech zyje bigamia :D
  • dezinte

bo ten jeden przyjzdrzal zawsze o minute przed tym 2giem. czyli jezdzily co 10 minut, ale jeden zawsze byl np o 1259 a drugi o 13.00 etc
  • micz

Hmm ja sie nad tym glowilem troche dluzej.. ale smiem pdejrzewac ze po prostu to znaliscie :)
  • ~~~~<><~~~~

mylne te twoje podejrzenia:P
  • dezinte

sam napisal ze latwa jest a teraz ma pretensje; ) co za hipokryzja!
  • lesheck

Nie znalem, nie sciagalem a do tego w calej swojej skromnosci dodam, ze dzisiaj wogole nie spalem i nie jest to maximum moich zdolnosci intelektualnych heheeh; )
  • ~~~~<><~~~~

jakies braki w skromnosci?
  • dezinte

ja dzis nie bede spal bleh
  • lesheck

tylko chcialem kolege jeszcze bardziej pograzyc. Jakis podly nastroj dzis mam. sorry
  • Anonim

Przypadkowo trafiała tak, że prawie zawsze trafiała kolejkę z jednej strony. (Gdyby chodziło o samo spotkanie, to po prostu jeden z nich jeździł częściej metrem.)
  • Zakochany w absurdzie

To chyba nie bylo w Warszawie, bo tam metro nie siega dwoch krancow miasta; )