- 1
- 2
-
Tchernobog
-
!!! kozi !!! ®
Ja bede trzymal .....
Ale ty też trzymaj bo mam problem z dyplomowką .....
Niestety ale nie chce dzialac i to wlasnie teraz na 3 dni przed obra pracy
to dopiero jazda -
Przem
A własnie: Ktoś miał ćwiczenia z moją pracą dyplomową, tj. pętlą PLL u Szereszewskiej? Taka fajna w czarnym pudełku z górnym panelem plexi (wstrzelonym w plastik) z niebieskimi (zajebiście jasnymi zresztą), żółtymi, zielonymi i czerwoną diodą? Zrobił ją Przemysław Kowalczyk (ja) i Grzegorz Kosowicz -
!!! kozi !!! ®
No co ty ona świerze prace to trzyma na zapleczu moze ktos to uzyje za jakieś 10 lat jak się popsuje ta co jest teraz, sam dobrze wiesz jaka to słuzbistka i jak ciezko było u niej wysc chociaż 5 min wcześniej. Mozesz sie zapytac ludzi za 2-3 lata moze ktośjuż będzie tego używał. :] -
-
Tchernobog
Ayeah, obroniłem na 6, wyżej się nie dało :D Kozi, jaka masz dyplomówkę i co dokładnie nie działa? -
!!! kozi !!! ®
Hmmm.... Ja robie z kumplem "Urządzenie robotyczne" czyli mowiac prosciej samochod sterowany radiowo. A problem jest z komunikacją na modułach CC1000e i nie wiadomo czy to wina modułów czy tez programu do nich napisanego jutro powinno wszystko już działać ... mam taką nadzieję... :] -
Anonim
-
Jerzysław
-
Anonim
Yeah gophi ... jesteśmy mastah :D ... 6 to jest to :D ... dobrze że to już za nami :D -
Anonim
Skoro obroniliście, to gratuluję.
Z jednej strony łatwiej jest to zrobić (bo ciągle siedzicie nad jednym projektem i znacie go od podszewki), z drugiej trudniej (ze względu na ilość godzin spędzonych na projektem).
Mojej pracy nie będę wspominąć, bo zabrałęm ją ze sobą :P. -
Tchernobog
Kozi, no to trzeba sprawdzić, czy moduły wystawiają sygnały tam gdzie powinny. Albo możesz testowo podłączyć wyjście jednego procesora do wejścia drugiego (bo jak się domyślam, to jest na 51) z pominięciem modułów i zobaczyć, czy wtedy będzie się komunikowało. I tyle :)
Generalnie dobrze jest mieć pracę na temat, o którym komisja nie ma bladego pojęcia. Wtedy można ich przegadać, pokazać jakieś fajne, ale nikomu niepotrzebne sztuczki i za nic nie dawać im dojść do głosu, a jak już dojdą i zadadzą pytanie, to odpowiadać potokiem słów; ) A jak coś nie działa, to w życiu się do tego nie przyznawaj. Zresztą nam rano nic nie działało, a to co nie działało na obronie grzecznie pominęliśmy lekko naginając temat; P -
Tchernobog
Regi, ale wiesz że trzeba będzie to oblać :D W ogóle to szykuje się sporo melanży, bo pojawię się na obronie mojej klasy (dla niewtajemniczonych - robiłem dyplomówkę z regisem i dlatego broniłem z ich klasą) i po tej obronie pewnie pójdziemy pić, potem zakończenie roku, w międzyczasie trzeba będzie opić rocznicę związku... Aah, żyć nie umierać :D -
!!! kozi !!! ®
Dupa dupa i jeszcze raz dupa...
Praca dyplomowa jeszcze nie działa mam nadzieje że do wieczora będzie uruchomiona ... :] -
!!! kozi !!! ®
Romaniak to kawał mendy, dwulicowiec pieprzony...
Nigdy bym się po nim nie spodziewał, że odwali taki numer...
Dyplomówka jako tako zaczęła działac ale to nie ważne. Szpakowski i Grabowski byli bardzo zainteresowani ta pracą i chcieli się jej przyrzec porozmawiać na jej temat, a BURAK Romaniak od razu zaczął na nas jechać, że "co to jest za badziewie". Chociarz przed wejściem na obronę pocieszał nas, że "będzie dobrze i wszystko się załatwi, dyrekcja jest chętna zobaczyć naszą pracę i coś się wymyśli".
Podczas rozmowy w sali wystrzelił z tekstem "ja nie jestem z was zadowolony i będe głosował abyście dostali ocene niedostateczną". Ten burak nawet nie wiedział do czegu słuzy CC1000e i kminił czy da się to podłączyć do linii telefonicznej :]
Ten złamas próbował chyba wszystkim udowodnic, że praca do niczego się nie nadaje i nie ma sensu z nami gadać.
Ludzie nie wiedziałem, że tak na tym kolesiu tak można się oszukać!!!! -
Anonim
hmmm mnie tez grzyb ( czyli Romaniak w gwarze lokalnej klasy 5a ) egzaminował i też sie pytał o jakieś dziwne rzeczy . Ale i tak mam 5 :D -
Tchernobog
-
!!! kozi !!! ®
Tak obroniliśmy ale niestety tylko na 2 Szpakowski był zadowolony z naszego projektu, Grabowski tez nie miał zastrzerzeń co do projektu, a Romaniak zaczął po nas jeździć jak po łysej kobyle...
Gdyby nie to mieli byśmy przynajmniej dostateczny ... -
Tchernobog
Romaniak to burak. Kiedyś chciał wstawić kumplowi laskę za zachowanie na lekcji (mimo że koleś nic nie robił) i parę osób w klasie wstało i się sprzeciwiło mówiąc, że jak on dostanie laskę to oni też chcą. I słusznie :)
A Szpakowski to jeden z najlepszych nauczycieli jakich znam. -
!!! kozi !!! ®
Szpaku najbardziej zainteresowal się naszymi układami CC1000e bardzo mu sie spodobał pomysł ich wykorzystania (był bardzo zainteresowany) dla niego nie liczyło sie wykonanie pracy tylko nasza koncepcja i projekt pracy. :] -
Anonim
Ja pamietem swoja obrone. Szybkie cztery wodki i na obrone. Po obronie wypilismy po litra na lba w ogrodach domu ojca mego.
Przez kilka dni klasa byla zdziesiatkowana przez nieznana chorobe.
- 1
- 2