-
Martitka
W związku z różnymi informacjami na temat rozpoczęcia w przyszłym semestrze studiów magisterskich wysłałam do dr Wróblewskiego maila z pytaniami na ten temat (to najlepsze źródło informacji, bo właśnie dr jest odpowiedzialny za wszelkie dokumenty). Oto co mi odpisał:
1. Jakie dokładnie dokumenty musimy Panu dostarczyć i kiedy upływa ostateczny termin składania dokumentów?
Jeżeli chcecie Państwo kontynuować studia na tym samym kierunku - dowód wpłaty, 2 zdjęcia i dowód obrony (najlepiej kserokopia protokołu obrony pracy dyplomowej). Jeżeli natomiast zmieniacie państwo kierunek studiów - komplet dokumentów wg informacji na http://www.pw.edu.pl. Termin składania dokumentów mija 15 lutego br.
2. Gdzie i kiedy można Pana spotkać, aby przekazać dokumenty?
Jestem codziennie - najlepiej szukać 10.00-16.00, NT311c. Z uwagi na moje obowiązki wynikające z pracy naukowo - dydaktycznej mogę być chwilowo "nieosiągalny" w swoim pokoju - trzeba wtedy trochę poczekać; -)
3. Czy musimy dokonać rejestracji na stronie PW takiej jak przy rozpoczęciu studiów inżynierskich, czy dostarczenie do Pana dokumentów wystarczy?
Rejestracja jest warunkiem koniecznym - osoby niezarejestrowane nie będą brane pod uwagę w w procesie rekrutacji.
4. Czy zapisanie się na studia magisterskie wiąże się z jakimś kosztem rejestracji?
Tak - 85PLN, ale wpłaty proszę dokonać tylko wtedy, jeżeli będziecie Państwo po obronie lub będziecie mieć wyznaczony termin obrony.
5. Czy procedura rozpoczęcia studiów magisterskich w języku angielskim czymś się różni?
Nie, zasady są takie same.
-
F i l e d
fajnie fajnie, ale mysle ze wiekszosc os bedzie interesowalo tak naprawde jak to jest studiowac awansem, nie broniac sie teraz ale zaczac mgr; >
gdy rozmawialem z dziekanem Kochanskim, powiedzial ze to kwestia rozpatrzenia podania, bedzie dopychal ludzi do istniejacych grup powstalych oficjalnie, czyli pewnie droga, ktora Ty opisalas..
no ale bardziej sie w ten temat nie wglebialem -
Martitka
a ja się dowiedziałam, że od tego roku dziekan nie wyraża żadnej zgody na studiowanie awansem, jeśli nie obronisz się w terminie- ani oficjalnie, ani jak na własną rękę będziesz załatwiał i chodził na zajęcia z magisterki, nikt cię w trakcie semestru nie dopisze...
w ubiegłych latach różnie bywało, a w tym roku ma to być podobno przestrzegane (panie w dziekanacie powiedziały, że to słowa dziekana Kochańskiego)
-
Jacek
no ja potwierdzam, tez chcialem cos takiego zrobic ale nie da rady albo do 31 stycznia oda sie inzynierke albo zapraszamy dopiero w pazdzierniku -
-
F i l e d
ja rozmawialem osobiscie z Kochanskim, bo pisze u Niego prace inz, w zeszlym tyg bodajze. doslownie powiedzial ze jest mozliwosc studiowania awansem, wszystko zalezy od podania, ale no nie wyczolem ze to w nim jest jakis haczyk cz cos..no po prostu- podanie to raczej tylko formalnosc, a potem awansem sie leci... -
Martitka
może jak ktoś u dziekana pisze to na innych zasadach; )
bo np. na kierunku automatyka można studiować awansem i dziekan wyraża zgodę (podobno jest odpowiedzialny za ten kierunek) a u nas nie- to jest oficjalna informacja z dziekanatu
ja się nie będę spierać, bo też mi to nie jest na rękę... piszę tylko czego się dowiedziałam -
F i l e d
nie no spoko, widze ze z taka pewnoscia to piszesz, ze az sam sie zastanawiam cz czegos zle nie zrozumialem, jak bede mial okazje, to porusze z Nim jeszcze raz ten temat, ale w sumie za czesto tych okazji tez nie mam...i raczej tu nie chodzilo o to ze pisze te prace inz hehe; ) -
Milena
Ja zrozumiałam, że nie ma ogólnej zasady odnośnie studiowania awansem, każde podanie jest rozpatrywane indywidualnie. -
Martitka
dzisiejsza wiadomość z dziekanatu- aby obronić się w terminie, trzeba złożyć indeks ze wszystkimi ocenami do 31.01!
Nie wiem jakim cudem, przecież z logipu na pewno nie będzie jeszcze wyników, z innymi wpisami też może być różnie...
Czy ktoś się zamierza bronić w terminie i ma pomysł jak to załatwić ??? -
MAREK
-
F i l e d
jestem pewien ze te nerwy niepotrzebne...babki z dziekanatu rozsylaja te info pod siebie, tak im wygodniej..no ale ze np ja nie chce bronic sie w terminie, to nie bede sie wypowiadal...
...Marek, gdzie sie spieszymy, na Twoje urodziny :D najlepszego! http://screenshooter.net/8345155/ml... -
...
>Martitka napisała:
>Nie wiem jakim cudem, przecież z logipu na pewno nie
>będzie jeszcze wyników, z innymi wpisami też może być
>różnie...
Trzeba pójść całą grupą osób, którym się spieszy, do prowadzącego i poprosić o możliwie natychmiastowe sprawdzenie naszych prac i udzielenie wpisu. Innego wyjścia nie ma.
Osób, które chcą się teraz bronić nie ma aż tak wiele.
Co więcej, lepiej nie zwlekać aż do poniedziałku jeśli mamy zdążyć z obroną do 15.02, tak jak napisał to dr Wróblewski w mailu. -
inż. Dominik
Robiłem obecny semestr takim "awansem". W skrócie polega to na tym, że nie ma takiej możliwości w regulaminie, więc temat nie jest nagłaśniany przez dziekanat, ale jeśli ma się dobrą sytuację i pogada z dziekanem to można coś ugadać.
Obiło mi się o uszy że od teraz ma wejść zaostrzenie, tzn trzeba się obronić do 17 czy 18 lutego i jeśli ktoś nie spełni tego warunku to nie będzie mógł iść na magisterskie.
PS. Jakbyście szli na magisterskie z ZiIP to polecam GPEM, ciekawsze zajęcia i sporo obcokrajowców. -
Karola
Jeżeli ktoś wybiera sie u nas na studia magisterskie, to dziś ostatni termin składania dokumentów. -
*Karolinka*
Moze przyszlym inzynierom sie przyda do obrony. Mi zadano takie pytania:
1) funkcje zarzadzania
2) wybierz i opisz wybrana analizę strategiczną
3) odnies sie do statystycznych analiz/kontroli (chodzilo o Cp i Cpk) -
Martitka
moje pytania:
1) grupy wymagań iso 9001
2) analiza SWOT
3) funkcje zarządzania -
...
1. Wykres Pareto
2. six sigma
3. struktury organizacyjne firmy i ich wpływ na przedsiębiorstwo -
ewa
zarządzanie wiedzą
podejście systemowe
struktury organizacyjne
+ masa pytań do pracy -
KudL!k; )
1. zapewnienie jakości w procesie produkcyjnym
2. Porównanie kontroli końcowej jakości i kontroli bieżącej z wykorzystaniem kart kontrolnych
3. Koszty jakości