-
Łukasz
-
Łukasz
Witam wszystkich miłośników jachtu Twister 800 jest to najlepsza jednostka jaką do tej pory miałem okazję pływać a Troche było tych łódek żadne Tango Sportina Focus nie mówiąc już o Sasankach nie może się z nią równać!
Na moim gronie jest kilka zdjęć z tygodniowego wypadu ma mazurki
Super wygodny i niezwykle szybki jacht! Nie było łódek które by nas wyprzedzały a robienie kółeczek w okół Delphi czy Janmora 28 to niezła frajda...ludzie się nieźle wkurzają:)
Generalnie polecam wszystkim tą łódkę! -
»»» mł•dy «««
łukasz - tu i tak wiecz co ja ci przedstawie jako ciekawsze od świsterka -
Łukasz
Gin ble ble ble :p Ale na Gin`ie nie masz chatki kopulatki! A u nas na Twisterku była! U nas wejdzie 8 osób a jak się postaramy to i 9 i jak tym mozna pływać
Ostateniego dnia na Twisterze zamoczyłem kabestan !! -
-
Anonim
osobiscie pod pojeciem joly roger widze smierc grabiez cierpienie i gwalt.
noszenie banery jolly rogera to oznaka pogardy dla prawa i szacunku dla innych zeglarzy.
w przyszlym roku odpowiednio przygotoanym (odpowiednio okuta dziobnica itp )do tego jachtem planuje okazywac stosowny szacunek dla tego typu bander.
-
Anonim
-
BenEk
Twister 800 jest zaiste zajebistą łajbą ale z kolei w tym sezonie pływałem na trimie 26 i muszę przyznać, ze twister się do niego nie umywa. -
~ B ~
Łajba kapitalna, szybka i wygodna...
8-9 osób?? :>
Co powiesz o 16 osobach?? :) ...taka była impreza...
-
Anonim
powiem tylko:
wszystko sporowadzone do kokpitu
lazy jack
rolfok
wolna burta podniesiona o 50cm tylko po to żeby można było stać w messie
pewnie od cholery balustu
niedożaglowanie
hmmm...
i gdzie tu żeglarstwo??? -
Anonim
-
Łukasz
Niedożaglowany? Wydaje mi się że 42m żagla to jest sporo! A co do nazwy Jolly Roger nie chodzi o to jak ona się nazywa bo na to nie mam ani Ty ani ja wpływu kiedy czarteruje żaglówkę chodzi raczej o klase jachtu i to jak się sprawuje co ma nazwa do tego jak pływa łódka?
Ale powiem że Twister 800 to jest maksymalnie duża łódka na mazury większa takie jak Phila 880 albo Twister 950 to już za dużo troche do Dalby w Giżu już ciezko bedzie wejść że nie powiem o manewrowaniu. Phila i 950 to raczej do żeglugi przybrzeżnej! -
marta
>~ B ۞ ۞ g i e ~ napisał
>Łajba kapitalna, szybka i wygodna...
>
>8-9 osób?? :>
>
>Co powiesz o 16 osobach?? :) ...taka była impreza...
>
jak jeszcze twistery można było policzyć na palcach jednej reki to taką impreze mieliśmy na sasance, no 15 osób.
a jachty takie jak sasanka (do 7 metrów)mają jednen wielki + możesz przepłynąć pod mostem w giżycku nawet jak jest zamknięty :]
-
»»» mł•dy «««
>joann napisała:
>Hehe. A podobno gin jest najszybszy na Mazurach.
nie wiem czy NAJ, ale na pewno jest ostro w czubie tych łódeczek... no bo dobrze skrojony Aeroskrzacik to spora konkurencja, a takie machiny jak Skippi 650 czy Delphia 24 no to już wogóle inna kategoria...
aaa, i jeszce pływa łódeczka - nie wiem jaki typ, ale sponsorem był Big Star - to łódeczka która wygrała mistrzostwo polski jeszce gdy klasa 730 była żywa - są szybsze.. -
Łukasz
Eeee tam to zadna frajda płynąć nowy kanałem tym między lokiem a dalbą fajnie się płynie starym kanałem! Na La Palomie - Tango 780F było 16 osób na samym dziobie!! NIe pamiętam ile było na rufie:) Tak by the way na La Palomie mieliśmy Radio z mp3 głośniki 2x100W i stroboskop :] Pływająca dyskoteka aaa i było ładowanie z silnika który był zabudowany Diesel 10 KM :D -
Marcin Kościukiewicz
Z tej klasy jachtów zdecydowanie wolę Bolero 805. Niestety( albo stety) dostępne tylko u Bełbota -
Anonim
no Bolero 805 rewelacja! tylko dość droga...
w porównianiu z twisterem 800 to nie wypada źle, i wlasnie w przyszlym roku chcialabym twiestera wyczarterować bo nie mialam jeszcze okazji sprawdzić:) -
Bartek
Ja też jestem gorącym zwolennikiem tego jachtu. Szczerze mówiąc jak mam jechać na mazury i pływać na innym jachcie to mi się niespecjalnie chce (no może poza wspomnianym Bolerem, czy naprawde znokomicie wypasionym Tangiem 780S). Wszelkie Tesy, Janmory, czy Fortuny odpadaja w porównaniu z dobrze zabudowanym tesem. Jacht ten ma dla mnie, oprócz właściwosci nautycznych, 2 ogromne zalety- zamykaną dziobową (często są właśnie tak zabudowywane) a przede wszystkim ogromny, otwarty jak w tangu kokpit na całą załogę plus gości. I małe zanurzenie. No i piękną sylwetkę. -
Bartek
>Bartek napisał
. Wszelkie
>Tesy, Janmory, czy Fortuny odpadaja w porównaniu z
>dobrze zabudowanym tesem. Jacht ten ma dla mnie,
Oczywiście miało byc dobrze zabudowanym TWISTEREM -
Łukasz
Janmor 28 wygląda jak czołg bez lufy a Tes Dreamer z kołem sterowym to przegięcie na mazury to sa łódki do żeglugi przybrzeżnej a nie po niegocinie...Tes 32 to jest babanowa łódka to jest pokazanie kto ma więcej kasy na mazurach i tyle! -
»»» mł•dy «««
łukasz :D:D La Paloma to klasyka...
no a zamykana dziobowa to w sumie wieeelki plus....
nei powiem - twisterek mi się spodobał, chociaż są i piękniejsze łódki :D:D