Żeglarstwo [8259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Villemo

Osobiście sama posiadam Twistera 800n, oraz wersje 36. Jeśli chodzi o ten typ jachtu, to na 800 idealnie nadaje się na śródlądzie. Nie ma wiatru, a płynie:P
  • Villemo

i jeśli chodzi o 36, to jest to zdecydowanie jacht salonowy, nadający się na morze. dwie koje rufowe, jedna w środku, jedna na dziobie, prysznic, ubikacja, full wypas, ale fakt, że takie cacka są drogie.
  • karol

Paulino, czy wiesz, że masz niezwykłe szczęście posiadać w wieku 15 wiosen dwa jachty? większość sprzedała by duszę za swój pokój, psa, nową encyklopedię lub chociaż chłopaka ze szkolnej drużyny koszykówki

zazdroszczę
  • G_A_N_T_Z

W ostatni majowy weekend wynająłem Philę 880 i .... srodze się zawiodłem (strasznie kiepsko to pływało).

W życiu już nie wezmę na sródlądziu niczego większego od Twistera 800.
  • Yulie

hej
    sluchajcie wlasnie zakupilam Twistera 800 i potrzebuje wszystkich waznych informacji dotyczacych tego jachtu jak jakis sinik , gdzie sa budowane, na co uwazac itp.

z gory dzieki
  • Jakub Batog

Jeszcze nigdy nie pływałem na Twisterze (to jakiś błąd w Matrixie, o co chodzi? :D ).

Ale!

Pływa to to rzeczywiście bardzo szybko i gdy regaciłem się z Twisterem na Tangu 780 (no ,trochę ,,zrobionym''; ) ), to mi skubaniec odchodził często przy kursach ostrych.

Z tym moczeniem kabestanu to nie ma lipy! Wystarczy prześledzić wykres momentów prostujących- Twisterowi rośnie aż do 65 stopni! Czyli do kabestanów można ,,bezpiecznie'' dojść; )

Muszę popływać na tym Twisterze...; )
| |

UWAGA! Przed napisaniem czegokolwiek na forum Żeglarstwo najpierw zapoznaj się z regulaminem: h...

Fotki

Miejsca grona (3)