Żeglarstwo [8259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • yahoo

Tutaj zapraszamy do polecania i wypowiedzi na temat dowolnych kursów żeglarskich i motorowodnych.
  • Michał - www.rejsy.vel.pl

Zapraszam do Śląskiego Yacht Clubu który szkoli żeglarzy już od 50 lat!!!
    Informacje na stronie http://www.syc.zagle.pl
  • Aga

heja
    zapytankiem takim sie tu zaznacze. czy ktos z was wybiera sie moze na wiosenny kurs na zegrzu?
  • L

> heja
    > zapytankiem takim sie tu zaznacze. czy ktos z was wybiera sie moze na wiosenny kurs na zegrzu?

A kiedy sie dokladnie takowy kurs zaczyna ????? Ja sie szykuje w tym roku ale nie wiem dokladnie kiedy i gdzie zacząć....Bede wdzięczny za jakies namiary.....
  • Anonim

http://www.roza.pl kurs razem z obozem i patent niemal w cenie obozu xP
  • Dr (S)TĘPIEŃ

http://www.kliwer.com.pl
  • Junior

zgadzam sie z przedmowca;]
  • ew

byle by NIE na obóz skippera, bo umiejętności tam nie zdobędziecie...
  • Aga

kurs na nad zalewem z. org.przez ykp zaczyna sie od chyba 19 marca- teoria i jakos koniec marca weekendy- praktyka.
    spoko jest, na prawde polecam, bylam na tym jesiennym ale nie mam patentu bo sie rozchorowalam i nie podeszlam do egzaminu.
    jak sie zdecydujecie, to mozemy sie zapisac wspolnie i kolektywnie i w porozumieniu;)
    pozdro:)
    ps. na stronce ykp. nic nie ma, chyba ze juz kompletnie osleplam.
  • !Krycek!

Już jest :) http://ykpwarszawa.pl/index.php?pag...
  • Take Life Less Seriously

A właściwie to na czym polega kurs na sternika??co uczą?co trzeba zdawać??
  • L

Mam pytanie o B.T. WANDRUS...Wybieram się na stacjonarny kurs dla początkujących i zastanawiam się czy akurat z nimi warto??? Jesli macie jakies doswiadczenia z tą firmą to bede wdzięczny za info....I jeszcze jedno pytanie - jesli jestem zielony z żeglarstwa i praktycznie nie żeglowalem a chce sie nauczyc czy dobrze robię, ze idę na kurs czy najpierw trzeba poplywac z innymi i troche sie poduczyc??? Proszę o szczere wypowiedzi....
  • Anonim

W mojej subiektywnej ocenie Wandrus nie jest najlepszą firmą jeśli chodzi o obozy i szkolenia. Zaś jeśli chodzi o Twoje obawy odnośnie tego że nie pływałeś wcześniej a chciałbyś zdawać na patent to wierz mi nie masz się czego obawiać. Z patentem jest jak z prawem jazdy ludzie którzy je dostają nie potrafią tak naprawdę jeżdzić samochodem, ani pływać dopiero po otrzymaniu uprawnień nabierają wprawy i obycia. Jeśli chodzi o firmy które polecam i które są sprawdzone to http://www.maringo.pl lub http://www.kliwer.com.pl
  • ZŁOTY Warszawa

zapraszam także do http://www.anw.pl
  • Anonim

ooo, dziękuję za link :)
  • Salsa

>Kuba napisał
    >W mojej subiektywnej ocenie Wandrus nie jest najlepszą
    >firmą jeśli chodzi o obozy i szkolenia.

Kuba na twoim miejscu byłbym ostrożniejszy w ocenie innych firm bo może Ci się to kiedyś odbić czkawką. Poza tym w ten sposób obrażasz intruktorów żeglarstwa, którzy pracują dla Wandrusa, a to głównie właśnie od instruktorów zależy końcowy efekt szkolenia. Uważam że w całym szkoleniu ta kwestia jest kluczowa i najważniejsza. W przeciwieństwie do wielu innych firm, których nie mam zamiaru tutaj pouczać ani wytykać palcami, zatrudniamy sprawdzoną i wykwalifikowaną oraz dobrze wyszkoloną kadrę instruktorską. Mógłbym tutaj wymienić różne znane i mniej znane nazwiska, tylko po co mam się przechwalać?

Nie twierdzę, że jesteśmy firma idealną, ale też nie gorszą od innych, tak wychwalanych przez Ciebie.

Jeśli polecasz swoją firmę to może napisz przy okazji, że istnieje od bardzo niedawna a większość oferty to właściwie sprzedaż agencyjna innych organizatorów? A firma Maringo nie za bardzo ma na razie się czym chwalić?

Porozmawiamy, jak powiesz ze przeszkoliłeś dziesięć tysięcy osób na patent żeglarza i zobaczymy, ile wtedy osób wypowie się krytycznie na temat firmy Maringo. Niestety, im więcej uczestników, tym większe prawdopodobieństwo że im się coś nie spodoba.

Kuba, może napisz przy okazji ile osób wzięło udział w Waszych imprezach? Własnych Twojej firmy Maringo. Bo jeśli chodzi o Wandrusa to jest to około w jednym sezonie około 3,5 tysiąca osób na imprezach żeglarskich plus około 1,5 - 2 tysięcy na innych imprezach turystycznych. I znowu - nie wypisuję Ci tutaj tego po to żeby się przechwalać czy epatować liczbami. Tylko po to, żeby Ci uświadomić, że w pewnym momencie, jak Ci się firma porządnie rozkręci - czego Ci życzę - zobaczysz wszystko nieco inaczej.

Sposób, w jaki reklamujesz swoje szkolenia, moim i nie tylko moim zdaniem, irytuje czytelników grona i jest po prostu dziecinny. Wypisywanie po kilkaset razy swojej firmy wszędzie gdzie się da jest żałosne, zresztą w tym akurat sekunduje Ci kolega z drugiej firmy.

mimo wszystko z pozdrowieniami
    Piotr Salecki
  • mila

Hej Hej!!!!!! Mam pytanie. Szukam dobrej szkoły w której można zrobic patent sternika w trybie weekendowym za rozsądne pieniądze i dopływać 30 godzin do wymaganego stażu
  • Krzysiek Pak...<KRIS>

>Kuba napisał
    >W mojej subiektywnej ocenie Wandrus nie jest najlepszą
    >firmą jeśli chodzi o obozy i szkolenia.

No widzisz Kuba, sam piszesz: "W mojej SUBIEKTYWNEJ ocenie..."
    Czy nie pomyślałeś, że osoby czytające to grono wolą mimo wszystko OBIEKTYWNE oceny?

Zamiast wypisywaś dziesiątki razy nazwę swojej początkującej firmy Maringo, zacznij pisać o niej jakieś fakty, na przykład jakie macie doświadczenie, jak wykwalifikowaną kadrę zatrudniacie, bo sama nazwa Maringo niewielu osobom coś mówi.

Pozdrawiam Cię Kuba
    Krzysztof Pakuła

W mojej OBIEKTYWNEJ ocenie Wandrus jeżeli chodzi o obozy i szkolenia, jest firmą która posiada co najmniej 10 lat doświadczenia, zatrudnia najlepszą kadrę, oczywiście wykwalifikowaną. Szkolenie jest tutaj naprawdę na wysokim poziomie. Wiele osób, które uczestniczyły w imprezach Wandrusa poleca go kolejnym osobom. Uczestnicy obozów i rejsów przyjeżdżają do Wandrusa przez kilka kolejnych lat, po to aby zdawać następne stopnie żeglarskie. Warto się zastanowić nad takim mechanizmem?
  • Marcin Kościukiewicz

>Krzysiek Pak...<KRIS> napisał

>W mojej OBIEKTYWNEJ ocenie Wandrus jeżeli chodzi o obozy i
    >szkolenia, jest firmą która posiada co najmniej 10 lat
    >doświadczenia, zatrudnia najlepszą kadrę, oczywiście
    >wykwalifikowaną. Szkolenie jest tutaj naprawdę na wysokim
    >poziomie. Wiele osób, które uczestniczyły w imprezach
    >Wandrusa poleca go kolejnym osobom. Uczestnicy obozów i
    >rejsów przyjeżdżają do Wandrusa przez kilka kolejnych
    >lat, po to aby zdawać następne stopnie żeglarskie. Warto
    >się zastanowić nad takim mechanizmem?

Troszkę przesadziłeś. W mojej OBIEKTYWNEJ OCENIE
  • Marcin Kościukiewicz

>Krzysiek Pak...<KRIS> napisał

>W mojej OBIEKTYWNEJ ocenie Wandrus jeżeli chodzi o obozy i
    >szkolenia, jest firmą która posiada co najmniej 10 lat
    >doświadczenia, zatrudnia najlepszą kadrę, oczywiście
    >wykwalifikowaną. Szkolenie jest tutaj naprawdę na wysokim
    >poziomie. Wiele osób, które uczestniczyły w imprezach
    >Wandrusa poleca go kolejnym osobom. Uczestnicy obozów i
    >rejsów przyjeżdżają do Wandrusa przez kilka kolejnych
    >lat, po to aby zdawać następne stopnie żeglarskie. Warto
    >się zastanowić nad takim mechanizmem?

Troszkę przesadziłeś. W mojej OBIEKTYWNEJ OCENIE to Kliwer ma najlepszą kadrę, oczywiście wykwalifikowaną a potem jest mała przerwa :-))).
    Wszystkie oceny tu umieszczane są SUBIEKTYWNE. Żeby wypowiedzieć się obiektywnie musiałbyś:
    1. Szkolić we wszystkich firmach obecnych na rynku
    2. Wziąć udział w szkoleniu prowadzonym przez wszystkie firmy na rynku
    3. Nie być z żadnym podmiotem związany towarzysko.
    A tak naprawdę to nawet 1+2+3 nie gwarantuje obiektywizmu.
    Pozdrawiam
| |

UWAGA! Przed napisaniem czegokolwiek na forum Żeglarstwo najpierw zapoznaj się z regulaminem: h...

Fotki

Miejsca grona (3)