-
aksamitnasuknia
Jakie macie wspomnienia związane właśnie z DZ? Podzielcie się wiedzą, przemyśleniami i doświadczeniem. Zapraszam! -
Anonim
Ja z Dezeta mam juz troche mgliste wspomnienia, bo sprzed 7 lat, kiedy to kurs i egzamin na st.j. na niej mialem.
No ale jacht swietny do nauki manewrowania. Ten "czlog" chodzil maksymalnie polwiatrem, ale jak zaloga sie zgrala, to mogla na nim cuda wyczyniac; ) No prawie cuda :P Pamietam, ze akurat na naszym kursie upodobalismy sobie hamowanie na bojce (kto byl w Trzebiezy, ten wie, jakie tam sa bojki) i niemilosiernie wkurzalismy tym instruktorow :P
Poza tym jacht niezniszczalny, zaden pomost mu nie straszny :D -
Lori
Tak, dokładnie jak czołg :) jak się umie pływać DZ to umie się pływać na wszystkim innym. Tyle że przy DZ trzeba uważać na głowę przy kladzeniu masztu :) jak do popływania świetna łódka. na regatach DZ też dało się trochę pościgać chociaż głównie siłą mięśni przy wiosłowaniu; ) -
Anonim
-
-
Infernal
Dezetka to moja ukochana łajba :) Trzeba w nią włożyć trochę wysiłku, ale ładnie się odwdzięczy :) Na regaty też jak najbardziej, choć nie na krótki dystans raczej. Zapraszam wszystkich na długodystansowe mistrzostwa polski w sierpniu (bodajże 14-15.08) do Giżycka (Almatur), będzie dobra zabawa :) -
Anonim
mam 4 miejsca w zalodze na regaty w ten wekend , koszt to 100 zlotych
potem wracam do warszawy pisa i narrwia i tutaj tez zapraszam -
kyć
-
Anonim