-
Kotwica
jak znacie jakies ciekawe -rzesądy tradycje morskie, moze sami jakieś kultywujecie ?piszcie:) -
HAPPY; >>>
MY, NOWOCZESCNI ZEGLARZE, WSZYSTKIM ZABOBONOM MOWIMY STANOWCZE"NIE" :)POZDRAWIAM -
Sołtysowa
A ja wręcz naprzeciwko.
Zawsze jak pływam bardzo dużą wagę przywiązuję do osoby kapitana - wiadomo, pierwszy po Bogu i tak dalej - ale w sumie to ciężka fucha i szacunek się należy - nie mówię o stawaniu na baczność czy coś - ale np. że nikt nie je, dopóki kapitan nie powie "smacznego" albo sam nie zacznie.
I jeszcze śmiechowe są chrzty - jak jest dłuższy rejs a załoga pierwszy raz na Morzu przez duże EM i wyleczy się z choroby morskiej to można ich trochę pomęczyć; -)
Poza tym jak się pije "za tych co na morzu", to nie wolno się stukać kuflami/ pokalami/ flaszkami, czy czym tam jeszcze...
I nie odpalamy papierosów od świeczki oczywiście!! -
rozgwiazda
-
-
kane
i nie kichamy :]
z pelnomorskich to jeszcze salutation...
z mazurskich to to ze jak kapitan rejsu rano wstanie, rzuci moneta i wypadnie orzel to sie nie plynie tylko pije... 'ku chwale Ojczyzny..'... -
ZŁOTY Warszawa
a jak nie wieje to zawsze dziewica może poskrobac w piętę masztu....niestety obecnie dziwic brakuje:p -
ZŁOTY Warszawa
-
rozgwiazda
oj złoty,złoty..... ja nie wiem,może Ty poprostu na nie nie trafiasz,cooooo????!!!!!:) chociaż zupełnie nie wiem czemu, przeciez ja...... :) ...... -
Anonim
dziewica dziewica... tak ją ponoć ciężko znajeźć, a znajdźcie mi prosze dziewica ( męska odmiana;) ... NAPEWNO NIE ŁATWIEJ!
a jak sprawdzić czy na pokładzie łodki jest dziewica? wystarczy przepłynąć pod mostami mikołajskimi, jeśli król sielaw zanurzy się w jeziorze a następnie wyskoczy nad jego taflę, to mamy ogromne szczęście posiadania na łodce dziewicy...
taaa... to chyba wiele wyjaśnia dlaczego tak ją ciężko znaleźć... -
rozgwiazda
oj daryj...no co Ty mowisz?? przeciez przy nas ZAWSZE sie wynurza....co nie Złoty??:) -
kane
-
rozgwiazda
eee.... daryj kochanie widzisz to?? chca nas:) no ja bardzo chetnie:) -
JAcH
nowa świecka tradycja... jak płyną dresy, to zawsze mają lewy hals, nawet jak mają prawy.... -
Anonim
Jeszcze wypływanie w piątek...
Żeglarek na pewno doświadczył (w jaki inny dzień można posiedzieć na kamieniach) -
Anonim
dla mnie bomba..:) te, roz a jak nam każą drapać w te pięte to się wyda.... :D -
Anonim
przypomiało mi się: po wypłynięciu na pewłne morze... kapitan pije z neptunem... "by przyjazny nam był.." wychylając kielonka i odlewając nieco zawartości do morza:D -
rozgwiazda
ciiii....daryj, co ma sie wydawac! roz dziewica była i bedzie! i nikt mi nie wmowi,ze jest inaczej:) i nie watpie daryj,ze ty tez:) to co, kocie, mazury???????? -
kane
starfish: a pewnie ze Was chcemy :D
jak dla mnie to moga byc i mazury, i Baltyk, a i Morze Polnocne wchodzi w gre :) byle by byly szanty, polskie napitki i nikt sie na Kaczmarskiego nie krzywil :) aaaa.. i gitarra sie przyda, z grajkiem najlepiej, bo ja sie zabieram za naure gry jak Pol za autostrady...
Jach: zaslyszane na mazurach dwa lata temu '-heeej k***a, lewy halsowy... -prawy silniejszy' -
rozgwiazda
widzę,że mamy podobne priorytety:) ja jeszcze preferuję ładne słońce i wiatr taki by dało się zeglować. chociaż od czasu do czasu rozrywka w postaci burzy,deszczu i ogólnie pojętego burdelu jest porządana:)
no,no...jak ktos się decyduje na plywanie ze starfish'em..... chętna,chętna:) -
kane
wieeeszzz....
tak mowisz jakby plywanie z Toba bylo conajmniej stresogenne :>
chcesz mi o czyms powiedziec?:> czy dopiero jak wrzuce swoj wor na poklad?; )