Gronkowiec Żmichowskiej [1316]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzyś

witam, chcialbym sie was zapytac jaki poziom jest w liceum w zmichowkiej. otoz interesuje mnie dokladnie poziom angielskiego, matematyki&fizyki i informatyki. najlepiej jakby wypowiedzial sie ktos z klasy wlasnie (mat inf ang). mam zamiar zdawac do tego liceum w tym roku i chce wiedziec czy warto... i czy to prawda ze tam same dziewczyny są ?? :D
  • Anonim

Nie tylko dziewczyny.
    Informatyka stoi na poziomie niskim.
  • sapient

W klasie mat-inf-ang jest raczej przewaga facetow i to spora(np 23-5 jak u mnie bylo, bo zem wlasnie skonczyl) w innych klasach przewaga dziewczyn jest spora(jak 1:6 np). Poziom matmy moze byc dobry jak bedziesz mial farta i trafisz na grysie, poziom informatyki nedzny, poziom fizyki taki sobie, a angielskiego w zaleznosci od tego na kogo trafisz. A ogolnie, to jesli naprawde Ci zalezy na mat-inf klasie, to nie w zmichowskiej. nie polecam..
  • Krzyś

ehhh, to kiepawo
  • Anonim

{A ogolnie, to jesli naprawde Ci zalezy na mat-inf klasie, to nie w zmichowskiej. nie polecam..} -szkoda, że nikt mi czegoś takiego nie powiedział nieco ponad 2 lata temu :P
  • Krzyś

:D a to jakie licea polecasz o takim profilu?? tylko odrzucmy moze staszica i czackiego :D
  • Anonim

poziom fizyki i chemii był dla mnie błogosławieństwem; -)
  • Anonim

Głowa zapomniał dodać że nasz rocznik WYJĄTKOWO obfitował w chłopców i dlatego klasa B wyszła taka "męska"... z tego co wiem w poprzednich latach było gorzej
    na temat matmy i fiz się nie wypowiadam z wiadomych przyczyn... :]
    ale polecam łacinę ze słomczusiem i filozofię z p.dr. lipke tudzież panem taranienko :P
  • Krzyś

acha, czyli ogolnie nie polecacie tej szkoly, niet ?? ej, ale w takim razie dlaczego zmichowska tak wysoko w rankingach stoii ?? w dostawalnosci na uW na scisle tez nie najgorzej...
  • Anonim

bo jeszcze naszego rocznika nie liczyli :]
    nie... teraz powiem poważnie:
    po pierwsze UW to nie Politechnika
    po drugie szkoła jest dobra, ale nie da sie ukryć że przedmioty ścisłe są traktowane po macoszemu. dla humanisty ok, ale 'matematycy' chyba sie u nas marnują... tak mi się wydaje jak obserwuje niektórych znajomych... no nie wiem, może ci jeszcze Głowa coś mądrzejszego powie
  • Krzyś

ok, czekam :) mam w sumie jeszcze troche czasu
  • Anonim

co prawda nie jestem z klasy mat inf ale trzeba przyznac ze ta szkola dla humanisty to raj
    gorzej z innymi
    ja zdaje biol chem fiz na maturce i wszystkiego musialam nauczyc sie sama
    tez zalezy na kogo sie trafi

wysoko w rankingach bo ma wysoki poziom francuskiego(choc tez zalenie z kim ma sie lekcje)
    i naprawde jest dobra lacina historia i inne hum
  • What Would We Do Without You?

moze nasi zdolni nieliczni matematycy ucza sie sami w domowych zaciszach?!
    :)
    ale najlepsza sa: historia, lacina, francuski(lala)itp
  • Anonim

czejen, gdzie ty sie do zmiechowskiej wybierasz?; ))))
    tam sami degeneraci w tej szkole, np. ja ja skonczylam. nie chcesz skonczyc jak autorka niniejszego posta....
  • Krzyś

:) no to pieknie... a tak sie nastawialem na ta szkole... no nic, bede musial celowac gdzie indziej. w kazdym razie dzieki za informacje.
  • Anonim

a tak na serio. zmichowska jest spoko :)
    jak do niej chodzilam, to jej nie docenialam, ale teraz jestem z niej bardzo zadowolona.... :)
    wiec jesli sie zdecydujesz, na pewno nie bedziesz zalowal.
    a ludzie sa zakreceni jak wszedzie.
    mysle, ze bedzie ci sie podobalo.
    znasz mnie i wiesz, jak jestem szajbnieta.... na takim wlasnie poziomie tam jest.
    a na studia potem sie jest bardzo latwo dostac :)
  • Krzyś

ale mie glownie o te scisle przedmioty + angielski chodzi... francuzkiego nie chce sie uczyc...
  • Anonim

ja sie tam w zmichowskiej przez 5 lat opierdzielalam. NIC NIE ROBILAM.
    wiec jesli o to ci chodzi, to ta szkola jest naprawde da best; )

ale szczerze, nie wiem, jaki teraz jest poziom przedmiotow scislych.
    matematyka z jasiem zawsze stala wysoko. fizyka z dzidka do bani.
    chemia - jak sie chciales nauczyc, to od biedy sie dalo.
    angielski - w zaleznosci od nauczyciela.

wiec - choice is yours.
  • Jan .

czejenek ty jakis mlotek chyba jestes. chcesz sie uczyc scislych i anglika i myslisz nad zmichowska? czlowieku idz sie lecz
  • Pani Prezes

nie ma to jak pomoc i wsparcie;]
| |

Ta szkoła jest jak ten opis...

XV LO im. Narcyzy Żmichowskiej

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)