-
Anonim
w ramach przygotowań proponuję nieco się rozerwać; -) wchodzimy na stronę: http://www.matura.pl/artykul.php?ar...
losujemy zestaw pytań i wyobrażamy sobie, że to już
Przeznaczenie, przypadek, świadomy wybór - co decyduje o naszym losie na podstawie wybranych utworów literackich.
"Nie ma takiego wielkiego czynu, który by nie powstał z jakiegoś wielkiego marzenia" - (Georges Duchame. O których bohaterach literackich możesz powiedzieć, że mieli odwagę realizować swoje marzenia. Sądy uzasadnij.
"Bywają takie spotkania, które w jednej chwili odmieniają ludzkie życie". Czy zgadzasz się z tym stereotypowym sformułowaniem? Swoją odpowiedź uzasadnij odwołując się do wybranych utworów literatury i filmu.
nie wiem jak wy, czwarta el, ale ja mam pustkę w głowie. i jedyne spotkanie jakie mi przychodzi fo głowy, to richarde gere i julia roberts w hotelu, od razu mi sie egzamin z francuskiego przypomina :-/ -
królowa życia
Antygona, "Przypadek" Kieslowskiego i Tomasz Judym! I mam pierwszy temat:DDD -
Anonim
juz po juz po
bylo bossko, kawka, herbatka, ciasteczko no i temat numer 1, achhh....pierwszy raz w zyciu 5 stron napisalam; -) -
Ania.
-
-
Anonim
-
Anonim
a potem sie okaze ze napisalam nie na temat, dostane laske i sie tym ciasteczkiem udlawie; -) -
pulpo, ty łobuzie
wcale nie bosko, oj nie,
gópi Józef K. i jego brak przyjaciół!
prawda, że matura jest przereklamowana?; )
-
Anonim
niech mi ktos powie, ze nie tylko ja przebimbalam caly dzien ie robiac nic aby napisac francuski na bdb albo chociaz aby zdac historie na dst... -
Anonim
niech mi ktos powie, ze nie tylko ja przebimbalam caly dzien ie robiac nic aby napisac francuski na bdb albo chociaz aby zdac historie na dst... -
królowa życia
-
Anonim
-
Mysza
koszmar! znaczy, trudny nie był ale ja jestem głupia pała i napisałam "une message", "permettre a" i "se communiquer" po prostu humor z zeszytów szkolnych można zrobić z tego a raczej humor z prac maturalnych. :/ -
Anonim
klaso!! błagam, powiedzcie, czy pytanie o bogurodzicę njaprawdę już padło? bo mnie ono sen z powiek spędza -
n
-
Anonim
a moze wiecie czy do antygony trzeba podawac na koncu jakies konteksty literackie, porownywac z jakims innym dzielem??? -
królowa życia
nie, nie trzeba, ale jak się jakiś ciekawy kontekst wymysli, to zawsze można dostac dodatkowy punkcik:). -
Anonim
o rany, jak sie ciesze, ze francuski i polski za mna....tylko te historie przezyc i na egzaminy na uw polece; -) -
Anonim
-
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne