"Zmierzch" , "Księżyc w Nowiu" , "Zaćmienie" , "Przed świtem" [4605]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SchizoFrania

Nie mogę się już doczekć tej części. Poprzednie 3 przeczytałam po parę razy, szukałam w necie jakiegoś opisu "Przed świtem" ale to co znalazłam po prostu mnie wbiło w ziemię, zatkało, i jeszcz głębiej wbiło w ziemię.

Przed świtem

Bella i Edward pobierają się. Miesiąc miodowy spędzają na Wyspie Esme, gdzie przeżywają swój pierwszy raz. Jednak ich miesiąc miodowy szybko się kończy kiedy Bella dowiaduje się, że zaszła w ciążę, czego z Edwardem nie przewidywała. Jej ekstremalnie szybka ciąża mocno ją wykańcza przez co Edward nienawidził istoty, która wyrządzała jej krzywdę. Zmienił jednak zdanie gdy usłyszał myśli ich dziecka, a były one przepełnione miłością do Belli. Gdy na świat przychodzi ich córeczka pół-człowiek, pół-wampir Renesmee, Bella ociera się o śmierć (dziecko złamało jej m.in. kręgosłup). Edward chcąc ją uratować, przemienia ją w wampira wstrzykując jej swój jad w serce. Wkrótce okazuje się, że dziecko posiada nadprzyrodzoną moc - potrafi pokazywać swoje wspomnienia, prośby, żądania za pomocą obrazów. Gdy obcy wampir Irina dostrzega Renesmee w lesie bierze ją za "nieśmiertelne dziecko" - które jest niezgodne z prawem ustanowionym przez Volturi - zawiadamia Aro, Kajusza i Marka we Włoszech o zaistniałym incydencie. Kiedy wiadome jest, że dojdzie do starcia z Volturi nagle Alice i Jasper znikają i zostawiają Belli dziwne znaki. Cullenowie, którzy zakochali się w Renesmee zwołują swoich znajomych z całego świata, którzy mają potwierdzić to, że dziecko Belli i Edwarda rozwija się i nie jest tym za kogo uważają Volturi.Podczas tego zjazdu wampirów, Bella dowiaduje się że ma dar. Jest tarczą i może chronić swoich bliskich przed atakiem psychicznym. Cullenowie przekonują Volturi, że Renesmee nie jest jedynym takim przypadkiem i nie stanowi niebezpieczeństwa dla reszty wampirów. Volturi nie mając argumentów by ukarać Culllenów zawieszają broń i rozstają się w pokoju.

co o tym myślicie ??
  • *::ba.chna::*

no po przeczytaniu juz tej książki, potwierdzam, że tak właśnie bedzie.
    chce Ci sie czekac do polskiego wydania?
  • SchizoFrania

pewnie że nie ! xD Kurcze szukałam jakiegśoś przedruku czy coś w tym rodzaju ale nie moge znaleźć a chyba oszaleje jak zaraz nie zaczne tego czytać :P

na tym gronie jest temat "juz jest!!!" czy cos takiego i tam nasza moderatorka wrzuciła nieoficjalne tłumaczenie.
  • SchizoFrania

o kurcze, dzięki. Tak śmigałam po tematach że chyba nie zwróciłam na to uwagi

tylko spokojnie =) nieczytaj za szybko!!! bo to ostatnia część..
  • SchizoFrania

fak ! nie chce się otworzyć to przez mój zasrany komp :/

no to ból... a hasło dobre wpisałaś?
  • SchizoFrania

a gdzie tam trzeba hasło wpisać ?

jak komputer kończy ściągac powinno pojawić sie okienko do wpisania hasła: czekolada.
  • SchizoFrania

u mnie nic się nie pokazuje, czyli jestem skazana na wydanie PL
  • All .

przeczytja na ebooku.
  • Anonim

o rany po przeczytaniu tego pierwszego postu nie moge sie doczekac wszystkiego i filmu i ksiazki ale duzo bedzie sie dzialo. fajnie.
  • Anonim

ejj, jest chyba już wątek Breaking Dawn, więc po co następny?; P

co do książki to mam ebooka, mogę wysłać. tylko maila potrzebuję.; ]
  • RoZbAjDaNa ZuZ.

OMG!!! to ja poprosze o przyslanie mi!! zuza13.pink@gmail.com

• Anonim

już wysłałam.; ] mam nadzieję, że doszło.; ]
  • Anonim

Breaking Dawn jest po prostu zabójczy:D

http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?...
  • KoRolowy świat; p; d; ); *

ja właśnie czytam na necie i powiem ze ostatnie 3 to czytałam z zapartym tchem. pod koniec 3 czesci musiałąm sobie zrobić przerwe w związku ze studiami nauka itd... i jak zaczełam czytać "przed świtem" to stwierdzam ze autorka juz ciągnie za długo ten temat, ale i tak to przeczytam no bo to w koncu kontynuacja NAJCUDOWNIEJSZEJ KSIĄZKI pt ZMIERZCH!!!
  • Anonim

już jest taki wątek.
  • Belladonna

Tiaa... albo sie nie czyta uwaznie, albo nie zna angielskiego...
| |

Grono poświęcone twórczości Stephenie Meyer, a dokładniej - wszystkim częściom opowieści o m...

Fotki

Miejsca grona (5)