-
majkel
Momenty, które zapadły w waszej pamięci najbardziej,
chodzi tu głównie o te, w których łzy leciały wam strugami po policzkach.
Ja przepłakałam wszystkie części, jednak były fragmenty, w których poprostu wzruszenie nabierało siły.
moment, w którym Bella stoi na polanie, gdy Laurent ma wydać na nią ostateczny wyrok, zabić ją... wtedy ona w głębi duszy mówi "Kocham Cię Edward"
oraz ten, gdy Bella żegna się z Jasperem, który idzie na starcie z Volturi..
zaczyna go całować (nie płakałam, dlatego, że to piękny moment, lecz z głupoty Belli, która o mały włos nie zaprzepaściła szansy na miłość ze strony Edwarda....)
a jakie były wasze; >? -
marta
-
ryczywolka
chyba coś ci się pomyliło. xd
ale mi najbardziej podobały się momenty gdy :
edward wyjeżdzał na polowanie i zostawił belli list :
'Nie mart się już niedługo wrócę, żebyś za bardzo się nie stęskniła.
Zaopiekuj się moim sercem - zostawiłem je przy tobie'. (zaćmienie)
jak to przeczytałam aż łza mi napłyneła do oka. :) -
natou
a ja tam beczałam kiedy:
a) Edward oświadczał się Belli po raz pierwszy (New Moon)
b) Bella usiłująca nakłonić Edzia do seksu (Zaćmienie) (w ogóle cały ten rozdział rządzi :D)
c) Edzio mówiący, ze pragnie jej tu i teraz (Zaćmienie)
d) ślub (BD)
e) podróż poślubna (BD)
oczywiście beczałam ze śmiechu :D:D
jak mi się cos przypomni to dopiszę :D -
-
ryczywolka
-
magda
ze wzruszenia to jak Edward zostawiał Bellę. (Księżyc w nowiu)
a ze śmiechu jak Bella się dowiedziała że Jacob wpoił się w Renesme (BD) -
aneta
na koniec zmierzchu
jak zostawił Edward Bellę
jak biegła do Edward żeby powiedzieć mu że żyje
i jeszcze podczas miesiąca miodowego
=nie płakałam ale się wzruszyłam lub śmiałam; ]
-
marta
Śmieszne było też dokuczanie sobie nawzajem przez Jacoba i Rosalie(BD), a najlepsze z tą miską xD -
aneta
noo; D
i jeszcze żarty Emmetta na temat życia Edwarda i Belli (BD); P;D -
marta
-
Ulcia
A ja się popłakałam, gdy Edward zostawił Bellę, mówiąc, że jej nie kocha... -
Anonim
mnie zaczarował moment, kiedy jasper konczy opowiadaac swoja historie i wspomina jak poznal alice. -
Asia
Emmet jak się nabija z pecha jaki towarzyszy Belli.
I podobało mi się jak Edward i Bella wrócili z Włoch, Edzio ciągle mówił, że ją kocha, a ona nagle to odkryła: "B: Ty mnie kochasz! E: Jasne, że Cie kocham. Kocham Cie jak wariat!". Wzruszające:) -
;*; *
heh to ja powiem że dla mnie wszystko było najpiękniejsze, od 1 do 3 tomu, dalszych nie przeczytałam, ponieważ czekam aż wyjdą w druku (w kompie czytać nie lubię) ale na pewno będą równie piękne:))
ale moment który utkwił mi w pamięć, to to co już wcześniej koleżanka wymieniła jak Bella próbowała w Zaćmieniu nakłonić Edwarda na sex:) śmieszne słodkie i wzruszające ... -
Carol.
Ja się poryczałam, na niezapełnionych kartkach w New Moon, co dotyczyły tej depresji Belli...:(
A i jeszcze, jak Rosalie opowiadała swoją historię Belli(Eclipse) -
majkel
oham, aham na Jasperem i piepszy mi się w głowie, ofkorst, że z Dżejkiem, soreczqa.
ja śmiałam się jak dziecko, gdy Bella próbowała nakłonić Edwarda do stosunku w jego pokoju :hihihihihihi:
to był raczej żenujący moment.
-
majkel
>...Dark Girl... napisała:
>A i jeszcze, jak Rosalie opowiadała swoją historię
>Belli(Eclipse)
na tym również pałakałam, pomimo tych wszystkich wydarzeń w których Rosalie była czarną postacią na tle innych poczułam to, co ona (starałam się) i zrozumiałam czemu jest taka a nie inna.
generalnie rozdziały w których opisane są historie z życia 'przed'
poszczególnych bohaterów budzą we mnie głębokie uczucia... zazwyczaj współczucie (a co za tym idzie wzruszenie).
swoją drogą, nie wiedziałam, że historie o wampirach mogą być tak ckliwe. -
ryczywolka
ta historia rosalie była wzruszająca.
Normalnie jak czytałam to się prawie popłakałam.
Po przeczytaniu tego rozdziału skapnęlam dlaczego była taka 'zimna' i nieprzyjemna dla belli. -
;*; *
własnie, po przeczytaniu tego można spojrzeć na Rose z innej perspektywy, w pierwszej i drugiej części za nią nie przepadałam ale po jej zwierzeniu polubiłam tę postać:) -
aneta