-
Lexci
Nie wiedziałam za bardzo, gdzie to napisać, ale z tego, co widzę, to nie ma takiego jednego tematu konkretnie o tym. Jakby coś, to przenieście moje wypociny do innego tematu.
Więc tak:
O kolosie z zoologii już było w innym wątku.
O kolosa z botaniki każdy mi drąży dziurę w brzuszku :D Więc postanowiłam, że powieszę ogłoszenie na naszej tablicy na wydziela(dla nie znających jej lokalizacji: tablica wisi przy dziekanacie, naprzeciwko korytarza, gdzie mamy zoologię. Jest to gablotka szklana, zamykana; ) )
Babka z botaniki powiedziała, że da mi materiały na kolokwium. Ale gdy zapytałam, czy one wystarczą do nauki, to stwierdziła, że nie. Że to ma nas tylko nakierować. Więc materiały + notatki(od razu pytanie: kto ma notatki z botaniki do odpisania? xD) + "Fizjologia" Szweykowskiej.
2 tomy "Systematyka" i "Morfologia" SzwAjkowskich babka skomentowała jednym zdaniem "wyrzućcie je przez okno"; ) Przykro mi więc bardzo i współczuję, jak ktoś już wydał 6 dych na te knigi.. Powiedziała, że ewentualnie można sobie pomagać "morfologią", bo jeszcze jest w miarę normalnie napisana, ale "systematykę" można walnąć w kąt.
Najgorsze jest to, że "Fizjologii" już nie ma wolnej w bibliotece do wypożyczenia; ) (z tego, co słyszałam, sama jeszcze nie pytałam, więc szukajcie szczęścia, a ja chyba ją kupię :/)
Kolokwium odbędzie się na koniec semestru, czyli materiału będzie krótko mówiąc w cholerę. Na szczęście(tak mi się wydaje, bo zapomniałam ją zapytać) bŁotanika trwać chyba będzie tylko 1 semestr. Oby; )
Teraz tak. Babka z chemii już zapowiedziałą, że egzamin odbędzie się w pierwszy wtorek sesji. Czyli jeśli dobrze myślę i liczę, to odbędzie się 27. stycznia. Powiedziałą kobita, że sesja się rozpoczyna zazwyczaj ok 26, 28 stycznia, zawsze od poniedziałku. Więc idąc tym tropem w poniedziałek mamy 26, więc 27 byłby egzamin. Odbyłby się o godz 12 w budynku zielonym, czyli na Żywieniu w auli I i II. Muszę je jakoś fajnie zaklepać, ale to dopiero ok 2 tyg. przed sesją.
Tu na razie kończę przynudzać, przynudzę jeszcze organizacyjnie w innym dziale.; )
Pozdrawiam,
Wasza Starościna Ala :* -
rubia
jakby ktos chcial, to ja posiadam szweykowskich, niestety w zeszlym roku musialam zakupic wuiec moge pozyczyc do zkserowania. a z botaniki to sie tylko wydaaaaje tak duzo, nie jest tak zle :) -
Anonim
-
Lexci
No, toż o tym napisałam, Zegarku; )
To się nazywa dokładnie "kolokwium na prawach egzaminu", czy odwrotnie "egzamin na prawach kolokwium"; ) Nie pamiętam dokładnie, w każdym razie jest na koniec sem, więc tak, jak egzamin. Koniec sem jest w styczniu, a w styczniu zaczyna się sesja - proste; ) -
-
Anonim
Dzięki za oświecenie mnie i pewnie nie tylko mnie :P
Skoro tak, to pewnie wiedzą, jaka jest zasada zaliczenia botaniki :) -
Anonim
czyli fachowo mówiąc zaliczenie z oceną; )
FIZJOLOGII JEST CHYBA Z 6 EGZEMPLARZY JESZCZE; ) W BIBLIO -
-
Anonim
-
yogobelka
według planu roku sesja zaczyna się w środę 28. I :)
ufff... już myślałam że oprócz egzaminu z botaniki będzie i jakieś kolokwium :) -
Ewelinka
z tego co wiem to zostały nam jeszcze 2 spotkania z botaniki (dla niektórych mniej=godziny rektorskie. szczęściarze) botanika trwa tylko pół semestru:) -
Lexci
Hehe:D Gr 5 należy do tych szczęściarzy :P; )
Mam nadzieję, że nie będziemy w jakiś sposób do tyłu z informacjami z tego powodu; )
A skoro sesja dopiero od 28... To egzaminik z chemii będzie... 3.01? Tak dziwnie trochę O.o Tym bardziej, że P.Bareła powiedziała, że sesja zazwyczaj się od poniedziałku zaczyna :P Ale ok, nie będziemy się kłócić :D
Yogobelka, gdzie Ty masz ten plan roku? Bo ja grzebałam na stronie w poszukiwaniu info o sesji i gówienko znalazłam; ) -
Anonim
>Ewelinka napisała:
>z tego co wiem to zostały nam jeszcze 2 spotkania z
>botaniki (dla niektórych mniej=godziny rektorskie.
>szczęściarze) botanika trwa tylko pół semestru:)
czyli jeszcze piatki beda wolne? :D:D:D za 1 spotkanie dla 5 grupy; ) -
Lexci
Raczej ten jeden był wolny :P A następne to niekoniecznie będą wolne :P -
Anonim
No z tego co mowi kolezanka wyzej wynikaloby ze botanika trwa pol semestru :> wiec skoro zostaly 2 spotkania no to tylko dwa spotkania iii wolne piatki :P przynajmniej ja mam tylko botanike w pt -
Ewelinka
we wtorek w tym tygodniu chemia, może macie jakieś przecieki co do pytań? -
sylwia
-
Anonim
raczej chyba nie... slyszalam ze bedzie to sie odbywac na zasadzie czegos w rodzaju naszych zadan kontrolnych pod koniec zajec, poda co masz w probowce i musisz po kolei napisac co robilas zeby to odkryc i reakcje do tego pisac, takie mam przecieki od drugorocznych -
Kinga Komuda
-
Lexci
Kolosik z anatomii jest 13. 11. :)
Cały rozpis wisi na weterynarii na tablicy przed prosektorium, można sobie spisać wszystko :)
Sweetka - Ja się boję, żeby nam w te piątki jakiegoś innego szajsu nie wcisnęli :/
Zamrucz - na ile te info są prawdziwe?? -
Po prostu Agatka.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Ursynów
- Załóż własne grono tematyczne