Życie bez telewizora [1046]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • A ja mam telewizor i bardzo sie z tego faktu ciesze.Telewizje ogladam codziennie,fakty na tvn,tvn24,tvn style,filmy dokumentalne,filmy na ale kino i canal + i muzyke na muzycznych kanalach(mtv,mezzo,mtv2).Pisze to po to by pokazac wam ze mozna ogladac wybrane programy w tv i nie odmozdzac sie przy tym.Jesli dobrze selekcjonujesz audycje to zapewne nic na tym nie tracisz,a wrecz przeciwnie-zyskujesz na tym.Mam wrazenie ze nie jestes w stanie "byc na bierzaco" z wydarzeniami na swiecie,w modzie czy wszelkimi kulturowymi gdy w ogole nie ogladasz tv.Ja lubie wiedziec co sie wokol mnie dzieje a tv to takie okno na swiat,przeciez wszystkiego nie da sie dowiedziec z gazet.
  • pognieciona

no właśnie moja decyzja to świadomy wybór... co by nie patrzeć na to się wokół dzieje; )
    nigdy za dużo nie oglądałam.... teraz to poprostu rekwizyt teatralny dla mnie...
  • Anonim

"...Telewizje ogladam codziennie,fakty na tvn,tvn24,tvn style,filmy dokumentalne,filmy na ale kino i canal + i muzyke na muzycznych kanalach(mtv,mezzo,mtv2.."

Jesli siedzisz z programem i zaznaczasz co jest warte obejrzenia bo traktujesz telewizje jako narzedzie poznania swiata to Twoj, ale moim zdaniem nie do konca dobry wybór. Jednak nie sadze, abysmy mieli do czynienia z tiwi frikiem.

Byłam wczoraj u kolezanki u ktorej telewizor jest wlaczony non-stop. Kolega polecal tu film pt. being there. Opowiada o czlowieku, ktory traktowal tv jako narzedzie poznania swiata wlasnie. Okazalo sie, ze jego wiedza nie byla w zaden sposob uzyteczna, bo prawdziwy swiat jest zupelnie inny niz ten, ktory zna. Potwierdza to moja teorie, ze telewizja skrzywia obraz rzeczywistosci. Problemy pokazywane w filmach sa nieprawdziwe a film o geniuszu co byl sprzataczem w szkole z takim suplastym lowelasem w roli glownej przekracza wszelkie granice. albo skazani na szołszank.. ojej.. a fabuła, sa lepsze historie. Nie robie krzyza z palcow na widok telewizora, skad, bardzo chetnie "zmarnuje" caly dzien u tejze kolezanki wlasnie bo jest fajnie, ale jest to dla mnie porownywalne ze zjedzeniem kwasa. Reset. Eternal shine of the spotless mind.
  • Anonim

p.s. no z gazet moze nie, ale z ksiazek i internetu tak.
    :)
  • Jesli jestes chlonna/ny jak gabka to wiadomo ze przelkniesz wszystko co ci tv wciska,ale jezeli masz normalne i zdrowe podejscie do swiata i rzeczywistosci,to nie dasz sobie zrobic sieczki z mozgu i z takiego zalozenia wychodze.Jezeli boisz sie ze film o sprzataczu zrobi ci krzywde,to moze faktycznie lepiej nie wlaczac odbiornika.Oczywiscie jestem swiadoma tego,ze media (szczegolnie tv) manipuluja i czesto pokazuja przeklamana rzeczywistosc,ale wylaczajac tv wylaczam tez doplyw jakiejs tam wiedzy i informacji,a takze w pewien sposob mozliwosc samodzielnego wyciagania wnioskow.Nie chce przez to powiedziec,ze moj obraz swiata opiera sie na tym co ukazuje tv,ale zapewne jedno z drugim jest powiazane i nie ma w tym nic zlego.Wedlug mnie internet niesie z soba nie mniejsze zagrozenie niz tv,ale nie dajmy sie zwariowac!Jesli masz glowe na karku i jestes czlowiekiem myslacym nie musisz odwracac sie od tv i nie wmowicie mi ze tv nie ma w sobie zadnej wartosci.
  • Anonim

w internecie trzeba chciec znalezc. a telewizji jest. nie zamierzam tu nikogo namawiac. dla mnie to nie jest rozrywka. nie podoba mi sie. wiadomosci mam w kiosku.
  • Anonim

A po co komu wiadomości?? Ja się dobrze czuję bez nich...
  • bojster

No jak to, nie chcesz wiedzieć gdzie jest wojna, kogo zabili, kto umarł, co ukradli, gdzie się rozbił samolot, kogo sądzą i za co? Chyba jesteś niepoważna.; -]
  • A co jest zlego w tym ze ktos chce dokladnie wiedziec co sie na swiecie dzieje?
    Prawie 170 osob na gronie a jednak nikt nie chce podjac ze mna polemiki.
  • YETI

Masz TV?! Wstydż się! ...i ty myślisz że ktoś będzie chciał z tobą rozmawiać?! <joke>
  • Anonim

mi sie na przyklad nie chce. podejmowac. polemiki. w tej sprawie.
  • Anonim

bojster

Masz rację, powinnam się wstydzić...
    Nie mogę porozmawiać z otaczającymi mnie ludźmi o tym co się dzieje na świecie...
    Gdzie ja znajde akceptację??
    :>
  • bojster

Aś: Już jeden tu przyszedł szukając polemiki. Długo nie zabawił. Wiesz, generalnie to jest grono dla ludzi, którzy nie mają telewizora, a nie dla ludzi, którzy chcą o nim rozmawiać. Spróbuj szczęścia gdzie indziej.; -)
  • bojster:Widze,ze w takim razie zupelnie inaczej rozumiemy slowo "Forum",bo dla mnie to miejsce gdzie kazdy moze wymienic sie spostrzezeniamy na dany temat.Dla was-hermetycznego grona jak widac nie.Pozdrawiam.
  • Anonim

Co Ci się nie podboba?? Wyraziłaś swoje zdanie, my również. Dlaczego żyjemy bez telewizora możesz przeczytać w innych tematach. Tak przeważnie się robi jeśli chce się uzyskać jakieś informacje...
  • Anonim

Dobra, słuchajcie, nie ma o co się kłócić, każdy ma prawo do posiadania telewizora, każdy ma prawo do nieposiadania, w tym nie powinno być żadnej polemiki. Od siebie moę tylko powiedzieć, że w moim odczuciu telewizor zabija pewną aurę miejsca zamieszkania, poza tym dla mnie jest zdecydowanie czymś odpyczającym...
  • Anonim

Odpychającym - przepraszam :)
  • Anonim

hm. telewizor warczy i ogólnie jest straszliwym szkodnikiem. ale szczerze powiedziawszy to własny posiadam, ustawione mam tylko kilka kanałów, tych dla mnie najistotniejszych. wiadomości słuchać można w radio, owszem,ale jak pomyślę sobie o maratonach z filmami lyncha, kubricka albo almodovara to nie potrafię się na to pudło gniewać.
    a bardzo fajne wyjście to telewizor i magnetowid ze sporą kolekcją filmów.
    bo bez filmów to też czasami tak trochę ciężko.;-
  • Anonim

kompjutr zalatwia sprawe w 100 procentach. teatr telewizji nawet jest.
  • AGA

ostatnio wywalilam telek z mojego pokoju...po prostu mialam dość, marnowal mi życie;)zabijał bezlitośnie czas...teraz niestety częściej siedze przed komputrem;D
  • 1
  • 2
| |

'Telewizja (...) to antychryst i ośmielam się twierdzić, że wystarczą trzy lub cztery pokolen...

Fotki

Miejsca grona (0)