-
Anonim
Wójt podpisał decyzję.
Przy okazji podał na policję 13 osób z forum 24h.pl za groźby.
Szycha się znalazła, psia jego mać... -
Banan Chiquita:)
Basen budują już ze 3 lata a ile obwodnicę będą budować to już lepiej nie pisać. -
JOGLE
ma ktoś może zdjęcie z planami gdzie ma iść obwodnica?
będę wdzięczny -
-->AT'T<--
-
-
JOGLE
-
JOGLE
co do obwodnicy to jestem za i przeciw... czy ktoś wziął pod uwagę że tam też mieszkają ludzie? koło mojego ojca znajomego autostrada będzie szła z 50m od domu drugiemu zburzą szopę i będzie mu przechodziła przez podwórko... dla mnie to trochę nie w porządku, ludzie mieszkają tam od kilkunastu lat w ciszy i spokoju a tu nagle ciach plany, autostrada powstanie i h...j hałas smród, powinni to póścić trochę inaczej. I tu pewnie standardowo w tym kraju człowiek ma mało do powiedzenia. Autostrada powinna iść tak żeby nie kolidowała i nie przeszkadzała ludziom którzy mieszkają na wsi od x lat. -
Łysy - krótko i zajebiście
>JOGLE napisał
Autostrada powinna
>iść tak żeby nie kolidowała i nie przeszkadzała ludziom
>którzy mieszkają na wsi od x lat.
Ciekaw jestem jakbyś to zrobił :)
Moje zdanie jest takie - obwodnica "może" się sprawdzi (z naciskiem na słowo "może"), ale myślę, że za jakieś 10 lat i tak będzie tyle samochodów, że Żyrardów tak czy inaczej będzie zakorkowany - nie od TIR-ów, ale od osobówek...Bo ludzie (włączając niestety mnie) zamiast wsiąść na rowerek i jechać do sklepu, odpalają samochód żeby przejechać np 300m. Zauważcie, że większość samochodów co rano jadących do wawy jest "załadowanych" jedną, góra dwiema osobami. Jeśli już musi jechać samochodem, to po co S-klasą, która zajmuje tyle miejsca, co pół ciężarówki. Niech se kupi smarka albo malucha i wtedy jedzie. Obwodnice nic nie zmienią, jeśli nie zmieni się mentalność ludzi, a także przy okazji umiejętności prowadzenia samochodu (czyt. system szkolenia)...finito :) -
JOGLE
wiem że się nie da ale powiem szczerze że nie chciał bym po 50 latach mieszkania na wsi dowiedzieć się że koło mojego domu będzie szła autostrada i ja nie mam nic do gadania w tym temacie -
Jesica
-
hOmo♪viatOr
> wiem że się nie da ale powiem szczerze że nie chciał bym po 50 latach mieszkania na wsi dowiedzieć się że koło mojego domu będzie szła autostrada i ja nie mam nic do gadania w tym temacie
niestety, całkowicie cie rozumiem ale panuje jedna przykra dla mniejszości zasada, a mianowicie: że liczy się dobro większości.
jeśli nie ma możliwości by wszyscy byli zadowoleni, dąży się do tego by zadowolona była większość.
akurat mnie temat obwodnicy jest obojętny. nie jeżdżę samochodem, a ciężarówki na 1-go maja bardzo mi nie przeszkadzają.
no ale... zawsze robi się dla większości. -
JOGLE
ja jeżdżę na co dzień osobówką i ciężarówką tak więc trochę km się robi ale co do tej obwodnicy to latało mi to dopóki nie zachciało mi się zmienić mieszkania na dom i jeżdżąc po wsiach i szukając czegoś na sprzedaż okazuje się że koło każdego który jest na sprzedaż będzie obwodnica. facet nawet pokazywał w którym miejscu czyli obok jego bramy tuż przy podwórku zburzą mu szopę i postawią obwodnice to tak trochę nie w porządku. -
Muzyk
Witam
coś się dzieje w kierunku budowy tej obwodnicy?? ktoś coś wie??
Pozdrawiam -
Marcin Rosiński
W tej chwili zakończył się I etap przetargu na naszą obwodnicę, było jedno odwołanie, ale odrzucone przez sąd arbitrażowy. Jak wszystko dobrze pójdzie i będą środki dyr. Dąbrowski ( GDDKiA ) do końca tygodnia rozpisze II etap przetargu, który zakończy się w marcu i w tym czasie poznany wykonawcę. Za 18 miesięcy od wejścia firmy na teren budowy powinien przejechać po niej pierwszy TIR, który ominie nasze miasto :).
Od listopada po odpowiedzi na pytanie Pana posła Kaczanowskiego zadane do ministra infrastruktury i GDDKiA było wiadomo, że obwodnica nie będzie finansowana ze środków budżetowych. Jednocześnie GDDKiA rozpoczęła starania, żeby wpisać naszą obwodnicę na listę inwestycji robionych ze środków UE dokładnie chodziło o PO IiŚ, 30 stycznia tego roku nasza obwodnica została wpisana do tego programu. Trzeba być optymistą, ale trzymać rękę na pulsie.
-
Ska. A
czy mi sie zdaje czy powadzony wyrąb drzew zaraz za Żyrardowem w strone Skierniewic o dziwnej szerokości miałby być przygotowaniem terenu pod budowe?? -
Marcin Rosiński
>ska(L)a napisał
>czy mi sie zdaje czy powadzony wyrąb drzew zaraz za
>Żyrardowem w strone Skierniewic o dziwnej szerokości
>miałby być przygotowaniem terenu pod budowe??
Tak w tym miejscu wycinke robią pod obwodnicę i wiadunkt nad drogą obecną:) -
Muzyk
czyli coś się dzieje w tym kierunku aby poprawić przejezdność Naszego miasta, mam nadzieje że będzie to szybko zrobione bo już tych korków w naszym Żyrardowie mam dość
Pozdrawiam -
Muzyk
a dziś nawet się z ciekawości kawałek przejechałem zobaczyć i faktycznie jakiś 1 km w stronę Skierniewic jest wyrąbywany las ale czy to akurat pod obwodnice to ja nie wiem -
Anonim
-
JOGLE
ale korki w żyrardowie są spowodowane tym że warszawa zakazała wjazdu rano i wieczorem do wawy i wszystko leci przez grójec mszczonów i nasze miasto a skoro warszawa wprowadziła taki zakaz to czemu nie wprowadzić takiego samego dla naszego miasta czemu my mamy być w plecy żeby warszawiacy mieli lepiej. Jak w wawie nie było zakazu to nie przypominam sobie żeby przez żyrardów takie korki się ciągnęły. -
Anonim
Władze miasta zrobiły sobie rozpoczęcie budowy, ale my byliśmy szybsi; )
Dzień wcześniej odbyło się uroczyste wbicie pierwszej łopaty przez internautów z Żyrardowa.
Więcej tu: http://www.zyrardow24h.eu/temat-vt3...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Żyrardów
- Załóż własne grono tematyczne
Grono zrzeszające mieszkańców i sympatyków miasta Żyrardowa.
Miejsca grona (8)
-
ogrodniczy ostrzenie łyzew moniuszki, zyrardów
-
Tawerna 1 Maja 23B , Żyrardów
-
3dom Dance School Stefana Jodłowskiego 25/27, Żyrardów
-
OUTBREAK DANCE STUDIO 1 Maja 41/58, Żyrardów
-
chillout drinkbar Legionów Polskich, Żyrardów
- Dodaj miejsce