Żyrardów [2363]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • JOGLE

Ktoś się zajmuje terrarystyką w żyrardowie? jak tak to jakie macie stworzenia? Gdzie zamawiacie karmówkę itp itd
  • Sapiense veritas

Kiedyś miałem ptasznika ,karmiłem go małymi myszkami i chomikami (koleś na żeromskim chodował ), jednak pod naciskiem części żeńskiej rodziny zmuszony byłem go sprzedać ,ale za 6 baniek poszedł.

Jednak ostatecznie miał chyba z 13 cm długości i potrafił sam podnieść szybę (to był właśnie powód sprzedania)
  • JOGLE

to musiało być dawno jak za takie pieniądze poszedł bo teraz to tak trochę tańsze są chyba że blondi, ja osobiście mam agamę obecnie jedną ale miałem 3 tylko byłem zmuszony 2 sprzedać.
  • Sapiense veritas

no z 5-6 lat temu, wtedy takie ceny były.
  • koj

>JOGLE napisał
    >Ktoś się zajmuje terrarystyką w żyrardowie? jak tak to
    >jakie macie stworzenia? Gdzie zamawiacie karmówkę itp itd

Mnie ten temat również bardzo interesuje.
    Doświadczenie mam niewielkie, miałam kilka uroczych zbożówek, teraz szukam jakiegoś większego zwierzaczka, a mianowicie zainteresowana jestem pytonem królewskim. Piękno i elegancja.
  • JOGLE

Ja mam na razie agamę brodatą ale przymierzam się do zbożówki bądź jakiegoś większego węża i żaby rogatej. A do tego mam zamiar jeszcze kupić pająki Smiti i Geniculate ale to jak już będę mieszkał sam.
  • JOGLE

I jeszcze zapomniałem napisać o kameleonie jameńskim, ten też zostanie moim podopiecznym :)
  • koj

Wow, wymieniłeś chyba wszystkie zwierzaki, które zaproponowałam mojej mamie ^^.

Jeśli wcześniej doświadczenia z wężami nie miałeś, to zbożówka jest idealna na sam początek, ale uważaj, bo lubią uciekać i chować np. w pościeli jednego z domowników ^^. U mnie mama nie była zadowolona.
  • JOGLE

u mnie mama nie była wogóle zadowolona jak powiedziałem że coś będzie w domu a teraz przychodzi weźmie na rękę pójdzie do swojego pokoju, nakarmi gada :) jeszcze chce legwana ale ten to dopiero jak już będę dysponował dużą ilością miejsca bo wiadomo duży rośnie, zbożówka i kameleon i żaba rogata to pewnie do końca tego roku będę miał już wszystkie bo to akurat dużej ilości miejsca nie wymaga, agama ma terra wysokie na 80cm szerokie na 100 i głębokie na 70 tak że ma gdzie biegać.
  • Ras Raffi \3 lion's sound

legwana odradzam jest tani w utrzymaniu i piękny ale niestety potrafi mu w słoncu odpierdzielac i wali ogonem potrafi sieknąc tak ze skóra pęka ale tak jes bardzo pociesznym i sympatycznym gadem :)
  • JOGLE

no i co z tego? ale jest fajny :)
  • Chrzanek/ZJS

A ja miałem chomiki i świnki morskie:D niestety na tym się zatrzymałem... Pragnąłem zawsze mieć jakiegoś fajnego pajączka(ptasznika jakiegoś... ale niestety matka nie chciała o tym słyszeć nawet...
  • JOGLE

u mnie to samo bo od pająka chciałem zacząć, ale zacząłem od agamy brodatej i jestem zadowolony. Na pająki przyjdzie czas.
  • Bartek Ponczers

Chrzaniu chomiki doobra sprawa; ] hehe pare ładnych lat temu miałem cos takiego, teraz mam pajączka..
  • JOGLE

ja w chwili obecnej mam Agame, małą hodowlę blaptica dubia (karaczany) i przed chwilą nabyłem do kolekcji parkę karaczanów madagaskarskich. Pajączki które będę miał jak już nie będę mieszkał z rodzicami :) to napewno geniculata i smiti i pewnie parahybana.
  • Bartek Ponczers

a ja mam "Chromatopelma cyaneopubescens" w stadium L7 prawdopodbnie samica, jak sie potwierdzi to dokupuje samca i robie hodowle to sie jakies hajsy przytnie; P
  • JOGLE

Pająki bynajmniej te małe są już niedrogie więc dużego hajsu na tym nie zrobisz ale zawsze coś. Ja jak narazie nie kupuje nic w celach rozmnażania i zarobku, karaczany mi się rozmnożyły mimo że tego nie planowałem ale chociaż pokarm będę miał taniej.
  • Bartek Ponczers

tak to prawda ale zawsz wpadnie, zalezy jaki pajak , bo ja jakbym rozmnozyl mojego to tak miedzy 10 a 25 zł za sztuke po 1/2 wylince. Bo tak kupowalem. Zarobek przy okazji tak myslalem a pajaka mam dla przyjemnosci . No i prawidlowo, ja mailem zamair rozmnozyc troszke szaranczy zeby byl pokarm, ale narazie sie za to niebiore
  • JOGLE

ja co i rusz mam nowe namiary na jakieś robale, na chwile obecną kupuję tylko karaczany ze względu na temperatury.
  • JOGLE

będę musiał zamówić na dniach Blaptica dubia jest ktoś chętny to się możemy zrzucić na przesyłkę i karaczany. Jak ktoś chętny to mam namiar niedrogo i dorosłe
| |

Grono zrzeszające mieszkańców i sympatyków miasta Żyrardowa.

Fotki

Miejsca grona (8)