- 1
- 2
-
no
Tak sobie myślimy, czy by nie zrobić koncertu Fisza, ale bladego pojęcia nie mamy czy w Żyrardowie są osoby, które byłyby zainteresowane...
czekamy na opinie:) -
Salomea
artysta mało znany_czy niezmiernie pożądany?
jakie są wasze opinie....
jakie ulubione kawałki...
http://www.youtube.com/watch?v=sZ_S... -
Frau Aluminium
mnie się pomysł podoba. byłoby całkiem ciekawie, gdyby zagrał w Żyrardowie.; ] -
Maciej B.
-
-
Michelle, latexowa królowa.
Podejrzewam, ze pojawiłabym się. Lubię jego teksty, mimo iż słucham raczej innego rodzaju muzyki. -
Łukasz . ^^
-
Smith
jak najbardziej IN.
mysle, ze na taki koncert to sporo ludzi by przyszlo....nic nie dziala tak jak czerwona sukienka :) -
Chrzanek/ZJS
No i tutaj się bardzo mylicie... w środowisku osób starszych po 30 roku życia jest raczej mało znany a w środowisku hip-hop'owym(bo chyba do takiego można go zaliczyć i jego koncert) w Żyrardowie mało kto za nim przepada...
Kilkanaście osób się może pojawić... ale nie oczekujcie dzikich tłumów...
To miasto nastawione jest na hardcore i większość tutaj to słuchacze mocnego uderzenia jeśli chodzi o rap... choć dużo osób lubi też bounce i zabawę... Z powodzeniem to można zrobić u nas koncert:
MOLESTA EWENEMENT
WWO(ewentualnie ZiP Skład cały)
MORWA
FENOMEN
TEDE
THS KLIKA
JWP&BC
Wtedy byłbym pewny sukcesu i pełnej sali...
Fisz/Emade nie ściągną nawet połowy tego co na dotychczasowych koncertach...
To jest moje zdanie... i tak zrobicie pewnie ten koncert i będziecie dokładać ze swojego hajsu do niego...
-
Smith
nie do końca się z tobą zgodzę, bo to wszystko chyba zalezy od tego jak sie postrzega dzialanosc FISZ/EMADE.
to zależy jak przedstawiony byłby jego koncert - czy jako koncert stricte hip hopowy czy moze bardziej "szerzej" jako wydarzenie muzyczne, kulturalne. pytanie jest tez czy ktos chce na tym sporo zarobic czy po prostu zrobic impreze i jest nawet gotowy poniesc pewne straty kosztem walorow artystycznych....?
Osobiscie uwazam, ze dzialnosc Fisz/Emade bardzo trudno skatalgowac jako czysty hip hop (szczegolnie ostatnie dokonania - fascynajce jazzem, muza klubowa, wspólna płyta z ojcem)...Znam duzo ludzi, ktorzy znaja i "wychowali sie" na pierwszych płytach Fisza a obecnie w ogole nie sluchaja polskiego hardcorowego rapu ( nie ukrywam, ze ja takze..i o dziwo sa to ludzie kolo 30).Tworczosc Fisz/Emade, muza, teksty i dzialalnosc wykraczaja bardzo daleko za granice hip hopu i pytanie brzmi czy kierujemy taka "oferte" tylko do hip hopowcow czy ogolnie. i wydaje mi sie, ze wlasnie skierowanie tego do ogołu mogłoby przynieść lepszy efekt. wydaje mi sie, że Fisz/Emade bardziej sa postrzegani jako artysci, muzycy (ktorzy wywodza sie z hip hopu) niz hip hopowcy. i wlasnie dlatego nie sa zbyt popularni w samym srodowisku hip hopu...natomiast wydaje mi sie ze maja dosyc spory posluch wsrod sluchaczy innych gatunkow muzycznych.
podsumowujac temat: co by było gdyby a nie jest....jak przyjedzie i zagra to bedzie wiadomo ile osob przyszlo, czy bylo warto...; )
pozdro. -
Anonim
Częściej ucho zostawiam Łonie, ale na pewno byłabym- niech wreszcie pojawi się coś świeżego.
Chrzanek- masz rację. Ciężko słucha się wypowiedzi artystów, nie rozumiejąc niebanalnie złożonych tekstów, zachowanych w banalnych tematach :) -
Korot
"...zapaliłem szybko szluga, choć mówiłem, że nie palę..."; )
myślę, że pojawienie się Fisza w jakiejkolwiek konfiguracji muzycznej u nas w czerwonym mieście byłoby nielichym wydarzeniem w pewnych kręgach... niezbyt licznych chyba zresztą, ale może szczęśliwie się mylę :) -
Salomea
nie chodzi nam aby robić w koło to samo....
aczkolwiek są obawy w naszym mieście publika składa się z niepełnoletnich koleżanek Chrzanka, więc straty mogły by być; P
ciągle te same buzie, jedynie na Krawczyka zmienia się ekipa to bolesne bo można by zrobić coś co połączyło by dwa światy młodych i tych młodych duchem... -
Anonim
Ja uważam, że każdy koncert "nie mainstreamowego" wykonawcy ma sens.
A co do słuchaczy to uważam, że dobre rozreklamowanie/poinformowanie odpowiednio wcześnie, trafienie z datą(tzn. żeby się nie nałożył na jakiś podobny koncert np. w wwa) no i oczywiście niezbyt wygórowana cena wystarczą aby koncert się zwrócił.
Nie ma się co oszukiwać, za mało się dzieje w tym mieście, żeby narzekać na jakąkolwiek próbe zoorganizowania koncertu.
Co nie zmienia faktu, że sam bym wolał Łonsona:) -
Anonim
chętnie bym się pojawił, tym bardziej, że zaspałem, jeżeli chodzi o jego twórczość z ostatniego czasu. chętnie poznam też to, co robi teraz, ale warto by było wysłuchać czerwonej sukienki, bla bla bla czy imitacji na żywo :] ja się pisze ! :> -
Anonim
jeżeli o kolektyw Waglewskich jestem jak najbardziej za...
z tym że nie wiem czy nie warto by zrobić koncertu z "męska muzyka" jest to bardzo dobra płyta i twórcy nie tuzinkowi.
nie chce żeby to był kolejny pomysł na ukulturalnianie Żyrardowa na siłe ale uważam że brak jest koncertów tego typu...
w takich koncertach nie chodzi o łapy pod sceną lecz odbieranie muzyki.
Gratuluje dziewczyny pomysłu lecz tak jak Chrzanek napisał musze sie zgodzić wiele osób pojmuje Fisza jeszcze przez pryzmat płyt hip hopowych ,których przecież nie gra już na koncertach albo ja sie nie spotkałem przez ostatnii rok kiedy byłem na koncertach tego artysty...
gra raczej świerze rzeczy jak "nie bo nie" ,którym ciężko jest przypisać szufladke...
moje poparcie macie w 100%...ale nie oszukujmy sie to nie jest koncert hip hopowy. Bo sami artyści mówią że stylistyka Bushwick to nie dokońca ich stylistyka...
co do Łony...zgadzam sie... ale jest to inny rodzaj muzyki. -
Chrzanek/ZJS
-
Anonim
A co to jest sorry że pytam bo naprawde nie wiem jeśli hiphop to murowane że mnie tam nie bedzie !! -
jakub
nikomu nie będzie ciebie brakować.
murowane.
wtrącę się; jeśli 'żyrardów słucha hardkorrapu', jak stwierdzono i wypnie się na niezbyt ulicznego fisza, to zaproście go z perkusistą i gitarzystami. wrzućcie kolegom do glanów 'na rzywo w mózgu' i nie martwcie się o frekwencję. -
Anonim
Sadzac po tym zespole juz widze jaki tłum cpunów przyleci przecież to jest muzyka dla zamulencow !!! -
Łukasz . ^^
Po pierwsze to nie zespół. Po drugie, nie każdy kto słucha rapu ćpa. Nie słuchasz tej muzyki, więc nic nie wiesz..
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Żyrardów
- Załóż własne grono tematyczne