-
hehe hehe
Jakieś 2 lata temu był taki temat...jednak od tego czasu sporo się zmieniło w naszym mieście. Wiele propozycji tj. basen, kręgielnia, boisko, odbudowa parku itd. doszło do skutku i mamy je w Żyrardowie.
Czas biegnie do przodu i potrzeby ludzi się zmieniają :D tak więc czego obecnie brakuje Wam w tym mieście ?
Moja propozycja to dobrego klubu w którym będą imprezy w piątki i soboty i który pomieści trochę więcej osób niż romantica; ] -
Maciej B.
-
-->AT'T<--
-
Anonim
>hehe hehe wrote:
>Moja propozycja to dobrego klubu w którym będą imprezy w
>piątki i soboty i który pomieści trochę więcej osób
>niż romantica; ]
Za krotko zyjesz chyba w tym miescie by postulowac takie cos -
-
JOGLE
Przede wszystkim to chyba więcej kultury by się przydało i bezpieczeństwa w tym mieście. -
karO.o
>JOGLE napisał
>Przede wszystkim to chyba więcej kultury by się przydało
>i bezpieczeństwa w tym mieście.
zgadzam się -
Anonim
cieszcie sie, bo to ostatnie lata jak jest u nas spokojnie, Pruszkow wychodzi za niecale 2 lata -
Anonim
tak, bo jak wyjdzie pruszków to wszystkich pozabija,
z kulturą to się zgadzam,
ale co do bezpieczenstwa to juz nie przesadzajcie, nikt z siekierą po ulicy nie biega -
JOGLE
Wiesz co od kąd mam auto to po mieście nie ruszam się pieszo tym bardziej wieczorami bo w tym mieście łatwo w ryj za nic dostać ja nie mówię że ktoś z siekierkami łazi ale mało to takich co to idziesz wieczorkiem do sklepu i stoi grupka pada pytanie daj szluga albo pożycz 2zł odmówisz i już jest dym albo na miejscu albo pójdą kawałek za tobą żeby nie w miejscu publicznym na oczach świadków, a może to tylko ja mam takie szczęście że np. wracając kiedyś do domu pijany spokojnie koło kładki dostałem wpierdol od 2 gości bo nie miałem papierosa żeby ich poczęstować (dla mnie to nie jest normalne) albo jak mi chcieli fiata 126p skroić grożąc nożem pod piekarnią to też jest normalne? Ja rozumiem w innym mieście jak by się dojebali bo to ktoś obcy tak, ale żeby swój swojego... -
tomson...
-
JOGLE
Być może ale jak by nie było bez powodu takie rzeczy nie powinny mieć miejsca a niestety mają i strach się poruszać po zmierzchu po mieście pieszo choć i za dnia niektóre miejsca warto unikać. -
Anonim
to ja tak z innej beczki - mi brakuje stojaków na rowery. Zdecydowanie za mało jest miejsc (sklepów, aptek, banków) pod którymi można zostawić spokojnie rower, kulturalnie jak człowiek przypiąć go do stojaczka, a nie do znaku drogowego albo barierek czy innych przydrożnych elementów; ) -
ochnik
kino to jest dobry pomysł... żeby filmy były równo z premierami polskimi wiecej teatru... musicali i miejsc w które można isc o godzinie 24 w weekend posiedziec i wypic piwo bo ile mozna chodzic do 3arta a reszta o tej porze zamknieta.. -
Łysy - krótko i zajebiście
Miejsc parkingowych przy stacji PKP zdecydowanie za mało - to tak z "życia codziennego". Ewentualnie jakiejś kampanii na rzecz przesiadania się do środków komunikacji miejskiej ew. na "autonogi", bo Żyrardów nie jest aż tak duży, żeby sobie spaceru nie zrobić. A korki tworzą się nie tylko na Maja i obwodnica za wiele tu nie wniesie...
A poza tym przydałby się jakiś konserwator zabytków z prawdziwego zdarzenia...Bo budynki bielnika, wieża ciśnień, Stella itp. powoli popadają w ruinę...Nie mówiąc o kamienicach, jak na rogu Maja i Sławińskiego, cała dzielnica przy Chopina, Narutowicza, czy też opisywana w ŻŻ kamienica na Wierzbowej (za komendą policji) nieremontowana podobno od lat 20-tych XX w. !! -
Anonim
o, miejsca parkingowe przy PKP to jest to, tam są dwa na krzyż i zawsze zajęte; ] i stojaki na rowery też dobry pomysł i może trochę więcej koszów na śmieci, bo czasem jak się idzie, to kilometr nie ma żadnego, kino... marzenie ^^ -
korzem
>ochnik napisał
>kino to jest dobry pomysł... żeby filmy były równo z
>premierami polskimi wiecej teatru... musicali i miejsc w
>które można isc o godzinie 24 w weekend posiedziec i wypic
>piwo bo ile mozna chodzic do 3arta a reszta o tej porze
>zamknieta..
Chillout Drink-Bar jest otwarty przynajmniej do 03:00 w piątki i soboty :)
Pozdrawiam i Zapraszam -
Łysy - krótko i zajebiście
-
Anonim
>sylwiu wrote:
>to ja tak z innej beczki - mi brakuje stojaków na rowery.
>Zdecydowanie za mało jest miejsc (sklepów, aptek, banków)
>pod którymi można zostawić spokojnie rower, kulturalnie
>jak człowiek przypiąć go do stojaczka, a nie do znaku
>drogowego albo barierek czy innych przydrożnych elementów
>;)
nie jezdzij na rowerze do sklepu bardzo ryzykowne -
Anonim
czego brak ? kultury, dobrego graffiti ( to co teraz u nas robią to niestety shit) miejsc, gdzie można wbić się na jakiegoś bronka, drina, bo plener z czasem się nudzi, podobnie 3art i jakieś tam mordownie, lepszych sklepów- odzież, gastronomia i różne frykasy, bo to mnie akurat dotyczy. po za tym jak wszędzie- dobrych dróg, prostych chodników, remontu drogi co prowadzi na Działki ( nie wiem jak się nazywa- młyńska ? ) miejsc pracy, gdzie można zarobić coś więcej, niż minimum socjalne, 2 peronów na PKP i innych rzeczy których nie jestem w stanie teraz wymienić. -
Anonim
Grafiti przecież jest dobre...
Jacyś ambitni młodzieńcy ciągle malują "Żyrardów 100% Widzew" czy "Jebać policje i frajeruw" (pisownia oryginalna) no i nasze kochane "Policja Was Jebie na 200%"
Nie... to ostatnie to chyba inaczej szło...
W takim mieście jak nasz Żyrardów, lepsze kino/ teatr/ musicale/ opera narodowa brzmi jak kiepski żart. Niestety.
Czy możliwe jest skonstruowanie miejsca, gdzie dozwolone będzie przysiądnięcie z piwkiem bez przypału tak, żeby to nie był np ogródek pod jakimś lokalem, skąd przepędzi przemiła obsługa mówiąc, że krzesła tylko dla klientów?
Wiem, że to bardzo śmiałe marzenie, bo prawdopodobnie zleciałby się cały margines błędnie interpretujący sformułowanie "przysiąść z piwkiem".
Przez rok w sumie, jak dzień w dzień niemal wracałem od dziewczyny w okolicach 23, czy czasem 22, przebywałem trasę pkp -> os.wschód i zdarzył mi się tylko jeden incydent - mianowicie jakiś rozbawiony towarzysz zapytał "Siema ziomuś, co tam słuchasz? no pokaż!" (Zawsze biegałem w słuchawkach) tak więc zdjąłem słuchawki i dałem koledze posłuchać. "Łohoho, to nie dla mnie ziomuś, trzymaj się!" I poszliśmy każdy w swoją stronę. Kwestia bezpieczeństwa więc ma pewnie wiele części składowych, takich jak miejsce zamieszkania, najczęściej przebywane trasy i tak dalej. Fakt, że nie dostałem nigdy wpierdolu na mieście jednak nie sprawiał nigdy, że czułem się jakoś mega komfortowo późnym wieczorem - zawsze była adrenalinka i szedłem raczej szybko.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Żyrardów
- Załóż własne grono tematyczne