Żyrardów [2363]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • S.ł.o.ń.

W imieniu forum żyrardów24h proszę o pomoc w zbiórce jedzenia, ubrań i środków czystości dla powodzian z Sandomierza.
    Jeden z mieszkańców tego miasta określił zapotrzebowania:
    "To nam potrzebne na chwilę:

konserwy, opatrunki, pieluchy różnego rozmiaru, środki higieny osobistej, pasty, skarpety, spiwory, koce, reczniki - tego już w tej chwili brakuje...robi się coraz gorzej. Proszę piszcie o tym jak najdalej."

Transport odbędzie się w środę-czwartek, więc prosimy by dary przekazywać do jutra.
    Dary można zostawiać w sklepie całodobowym na rogu ulicy 1 maja i Waryńskiego.
    Więcej informacji na forum:
    http://zyrardow24h.eu/forum/showthr...
    oraz u moderatorow tamtejszego forum.

Prosimy o pomoc!
  • Łysy - krótko i zajebiście

Lepiej byłoby wysłać to do ludzi z okolic Płocka - zawsze to nasi bliżsi "sąsiedzi", powinniśmy pomagać "swoim" w pierwszym rzędzie.
  • Anonim

a jaka jest różnica między powodzianami z sandomierza i płocka ? ludziom z płocka się bardziej należy bo mieszkają bliżej nas ? czy może woda która ich zalała jest bardziej sucha ? powodzenia w takim rozumowaniu. jest akcja pomocy dla sandomierza to tego się trzymaj.
  • S.ł.o.ń.

Płock będzie w kolejnej turze. Nie wszystko na raz. Zaczynamy od tych, których wcześniej dotknęła tragedia, a to czy Płock czy Sandomierz to bez różnicy. Liczy się gest i dobre chęci.
  • Łysy - krótko i zajebiście

>a jaka jest różnica między powodzianami z sandomierza i płocka ?

Nie życz mi powodzenia, tylko spójrz lepiej na mapę. Taka jest różnica, że pieniądze, które poszłyby na transport do sandomierza, który jest ze 3x dalej niż płock mogłyby iść na pomoc, a nie w chmury.
  • S.ł.o.ń.

nie rozumiem po co ten bulwers... równie dobrze mogli nikomu nie pomóc, a co do transportu to uwierz, że jeśli się ma głowę to i da radę bardzo tanio. dary zostały oddane, teraz czas na Świniary koło Płocka. więc jeśli chcesz to coś dorzuć a nie marudzisz; )
  • Mex

>Łysy - krótko i zajebiście napisał
    >>a jaka jest różnica między powodzianami z sandomierza i
    >płocka ?
    >
    >Nie życz mi powodzenia, tylko spójrz lepiej na mapę. Taka
    >jest różnica, że pieniądze, które poszłyby na
    >transport do sandomierza, który jest ze 3x dalej niż
    >płock mogłyby iść na pomoc, a nie w chmury.

To pomyśl ile kasy wyje**ą ludzie z północy kraju wysyłając pomoc do sandomierza chociażby. Koszty będą nie 3x a nawet 10x większe. Więc w skali kraju wychodzi taniej, jeżeli my wyślemy pomoc do takiego sandomierza niż jakiekolwiek inne miasto położone na północ od nas..
  • S.ł.o.ń.

dary zostały zawiezione, jak się okazuje to drugi transport też pójdzie w tamte rejony, gdyż tam nadal jest komu pomagać i potrzeb wiele. najprawdopodobniej 5 lub 6 czerwca będzie kolejny wyjazd z darami, tak więc nadal można wspomagać. a jeśli chcecie znać szczegóły wczorajszej akcji odsyłam na forum, są zdjęcia, komentarze.
  • S.ł.o.ń.

ponawiam prośbę o pomoc. drugi transport w sobotę!
    jeśli macie jakieś meble na zbyciu, ubrania, sprzęt AGD/RTV i inne, zapraszam na stronę forum, by umówić się w sprawie odbioru. ktoś umówi się z Wami i odbierze. :)
  • JOGLE

Puściłem temat do znanych mi motocyklistów i sam też coś dorzucę, wiem że będzie trochę rzeczy jechało od mojego wujka temat dziś dogadywany, resztą zajmie się mój brat jest na forum Żyrardowa Jagódek on jest w temacie.
  • S.ł.o.ń.

cieszy mnie to, że są ludzi, którzy mają jeszcze chęć pomagania innym. trzeci transport w sobotę, jeśli macie jakieś stare meble, dywany itp. proszę o kontakt na naszym forum!
| |

Grono zrzeszające mieszkańców i sympatyków miasta Żyrardowa.

Fotki

Miejsca grona (8)